Fatahleider Jibril Rajoub vergelijkt situatie in Palestijnse steden met Auschwitz uitroeiingskamp

Een topleider van Al Fatah, Jibril Rajoub, die secretaris-generaal is van het Centraal Comité van Al Fatah, de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas,  heeft de situatie in de Palestijnse steden op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook vergeleken met de uitroeiing van de Joden in het vernietigingskamp Auschwitz tijdens de Holocaust.

Rajoub, de secretaris-generaal van het Fatah Central Committee, maakte de claim in een kort interview op zaterdag met het Saoedische Al-Hadath nieuwszender en plaatste de clip van het interview op zijn eigen Facebookpagina, waar het werd opgepikt door Palestinian Media Watch (PMW) en ondertiteld.

Gevraagd naar een door de VS-Pools gehoste conferentie over het Midden-Oosten in Warschau, die door de Palestijnen werd geboycot, zei Rajoub: “Wat is de bedoeling van dit geneuzel dat [premier Benjamin] Netanyahu zal verwelkomd worden in Warschau om ons te herinneren aan de Holocaust en Auschwitz? In elke stad in Palestina, van Rafah tot Jenin, is er een Israëlisch Auschwitz om de Palestijnen af ​​te slachten.

Plaatje hierboven: Pure ellende .. ahum … in het beruchte “concentratiekamp” KZ Auschwitz Gaza in de Gazastrook. Een dagje aan zee, Gazastrand in de zomer van 2016. Op zich wel opmerkelijk want volgens internationale ‘vredesactivisten’ hebben de meeste Gazanen nog nooit de zee gezien en zijn ze ook nooit op een strand geweest. [beeldbron: IsraelStreet.org] Op het plaatje hieronder dezelfde taferelen tijdens de zomer van 2011 op 24 juli in Gaza [beeldbron: Gaza Unplugged]

VS-protest
Senior Fatah-functionaris Jibril Rajoub moet zijn verontschuldigingen aanbieden aan de overlevenden van de Holocaust voor het vergelijken van Israël met nazi-Duitsland, zo verklaarde de Amerikaanse speciale gezant voor Midden-Oosten, Jason Greenblatt, op donderdag 21 februari. In een tweet reageerde Greenblatt op de uitspraak van Rajoub die had gezegd: “Sinds de oorlog [1967] hebben we in kampen geleefd die vergelijkbaar zijn met nazi-kampen.”

Greenblatt schreef op twitter: “Er is totaal geen enkele vergelijking mogelijk. De schaamte van deze retoriek wordt alleen overschaduwd door de oorverdovende stilte als gevolg van het gebrek aan veroordeling door de PA en anderen. De Joden die werden afgeslacht in de vernietigingskampen van de nazi’s en zij die de nazi-kampen overleefden, verdienen een verontschuldiging voor deze schandalige opmerking.”

Terrorist-in-maatpak
Overigens is Jibril Rajoub niet zomaar de eerste de beste. De thans 65-jarige Palestijnse leider Jibril Rajoub is niet enkel een kopstuk van het Centrale Comité van Al Fatah, maar tevens voorzitter van de Palestijnse Voetbal Federatie (PFA) en voorzitter van het Palestijnse Olympisch Comité. Hij wordt momenteel zelfs getipt als de mogelijke opvolger van de 83-jarige Mahmoud Abbas als president van de Palestijnse Autoriteit.

In september 1970 werd Rajoub gearresteerd omdat hij een granaat gooide naar een Israëlische legerbus nabij Hebron. Hij werd berecht en veroordeeld voor deze aanslag en voor het lidmaatschap van een gewapende groep en werd tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. In 1985 was Rajoub één van de 1.150 Arabische gevangenen die werden vrijgelaten in ruil voor drie Israëlische gijzelaars die werden gegijzeld door de marxistische Palestijnse terreurgroep PFLP-GC.

Plaatje hierboven: Diezelfde Rajoub betreurde een paar jaar geleden (30 april 2013) hoe jammer hij het wel vond dat de Palestijnen geen atoombommen hebben: “Ik zweer het je,” zei Rajoub, “als we een atoombom hadden zouden we ze deze ochtend nog gebruiken!” [beeldbron: screenshot YouTube/PMW]

Videoclip hieronder: En eerder op 17 mei 2012 benadrukte Rajoub dat er geen en nooit normalisering komt met Israël, “dat is onmogelijk, onmogelijk, onmogelijk!”  zei Rajoub en voegde er letterlijk aan toe: “Geen normalisering met Joden, het zijn satans en Zionistische hoerenzonen” [beeldbron: YouTube/PMW]


Bronnen:

♦ naar een artikel “Top Fatah official claims Israel running own ‘Auschwitz’ in Palestinian cities” van 13 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Erez Linn “US envoy calls on Fatah official to apologize to Holocaust survivors” van 22 februari 2019 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Fatahleider Jibril Rajoub vergelijkt situatie in Palestijnse steden met Auschwitz uitroeiingskamp

  1. Deze zogenaamde terroristenleider hoort in een gevangenis thuis en als hij zich niet onthoudt van zijn psychopathische waanvoorstellingen,mede door de UNWRA In stand gehouden ,zou de doodstraf misschien de beste oplossing zijn voor deze islamitische pathologische psychopaat ,om Israël te beschermen in haar voortbestaan !Een criminele islamitische Palestijnse staat is een project van en voor gestoorde idioten!!!

    Like

  2. De enige concentratie-kampen die men in het Midden-Oosten kan vinden worden beheerd door UNWRA en dus niet Israel !! bovendien kan men in en uitreizen via Allenby-bridge naar Amman en Rafah-crossing naar Egypte ! deze doedel moet hoognodig eens op excursie naar polen ! kijkje nemen !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.