Iran zegt dat het de mogelijkheid van oorlog met Israël niet kan uitsluiten

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif beschuldigde Israël van ‘avonturisme’ met zijn luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië, en zei dat hij niet kon uitsluiten dat ze zouden kunnen leiden tot een oorlog tussen de aartsvijanden in Midden-Oosten.

In de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung zei Mohammad Javad Zarif dat Israël constant de Syrische en Libanese soevereiniteit heeft geschonden, terwijl Iran op uitnodiging van de Assad-regering in Syrië was. Israël heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd tegen Iraanse doelwitten in Syrië om te voorkomen dat Iran zich verschanst in het land en geavanceerde wapens overdraagt ​​aan de terreurgroep Hezbollah in Libanon.

Zarif zei dat de Israëlische aanvallen kunnen leiden tot oorlog. “Er is avontuurlijkheid aan Israëls kant, en avonturisme is altijd gevaarlijk”, vertelde Zarif de krant in een interview dat op donderdag werd gepubliceerd, volgens Reuters. Gevraagd of hij een opkomend militair conflict tussen Iran en Israël zag, zei Zarif: “Ik niet, maar we kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten.”

Zondag had Zarif gewaarschuwd dat Jeruzalem “op zoek was naar oorlog” en dat het gedrag van Israël en de Verenigde Staten de kansen op een conflict vergrootte. “Zeker, sommige mensen zijn op zoek naar oorlog … Israël,” vertelde Zarif de deelnemers aan de Veiligheidsconferentie van München, volgens het persbureau van Reuters.

Zarif zei dat Israël de internationale wet overtrad door bombardementen in Syrië uit te voeren en riep de Europese machten en de VS op om Israël ter verantwoording te roepen voor zijn acties. “Het risico [van oorlog] is groot. Het risico zal nog groter zijn als je een oogje dichtknijpt voor ernstige schendingen van het internationaal recht. Israëlisch gedrag zet internationaal recht op de plank, Amerikaans gedrag zet internationaal recht op de plank,” zei hij.

Het Iraanse regime beschouwt Israël en de VS als zijn politieke en spirituele aartsvijanden, en haar leiders beloven regelmatig om de Joodse staat te vernietigen. Israël heeft de afgelopen jaren honderden luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië tegen doelen die verband houden met Iran, die naast zijn proxies (zoals bv. Hezbollah) en Rusland namens het regime van de Syrische president Bashar Assad vechten.

Tot voor kort weigerde Israël typisch commentaar te geven op zijn militaire activiteiten tegen Iran in Syrië, waarbij noch aanvallen werden bevestigd noch ontkend. In de afgelopen twee maanden is dit beleid van ambiguïteit echter grotendeels verlaten door Israëlische militaire en politieke functionarissen, die opener zijn begonnen met de bespreking van de operaties van de Israel Defense Defense in Syrië.

Premier Benjamin Netanyahu is onder vuur komen te liggen door het breken van het Israëlische ambiguïteitbeleid met betrekking tot aanvallen in Syrië, waarbij critici hem ervan beschuldigen de veiligheid van Israël in gevaar te brengen om punten te verdienen bij de kiezers. Zarif’s woorden over de toenemende waarschijnlijkheid van een algeheel militair conflict met Israël komen dagen nadat Netanyahu sprak van een gezamenlijk belang in ‘oorlog’ in de context van de strijd tegen de Islamitische Republiek.

Plaatje hierboven: Ayatollah Ali Khamenei, de Opperste Geestelijke Leider van Iran en de feitelijke Numero Uno van de Perzische religieuze dictatuur, heeft wel zin in een voortzetting van de Endlösung van de Joden, te beginnen met de uitroeiing van de Joden van Israël…


Bronnen:

♦ naar een artikel “Iran says it cannot rule out possibility of war with Israel” van 21 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Europe: Trying to Legitimize Iran’s Regime” van 20 februari 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikel van Nitsan Keidar “Danon: Another provocation by Iran – Israel’s UN ambassador sends letter to Security Council, asks it to act against Iran’s ballistic missile program” van 21 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Iran zegt dat het de mogelijkheid van oorlog met Israël niet kan uitsluiten

 1. Ze willen de grote problemen in hun land weg cijferen en zo aan een oorlog te beginnen, maar het volk is het religieregime kotsbeu en een ware opstand gaat volgens mij niet lang meer duren.

  Like

 2. Shalom;
  In het artikel stelt de lei(ij)der, dat zij een confrontatie met Isra El niet kan uitsluiten?!
  Volgens mijn bescheidde mening zijn zij daar toch zelf bij. Of hebben zij zichzelf niet in de hand?
  Dan blijkt hun religie een satanische te zijn!
  Goede week.

  Like

Reacties zijn gesloten.