Gazaanse terroristen trachten opnieuw branden te stichten in Z-Israël met ballonnen en vliegers

Plaatje hierboven: Gaza, 20 april 2018 aan de grens met Israël. Gazanen sturen op de geboortedag van Reichsführer Adolf Hitler (20 april 1889) vliegers waarop een hakenkruis werd geklad met daaraan explosieven of brandbommen bevestigd, over de grens naar Israël om branden te stichten in Israël’s bossen, velden en natuurgebieden. Israëlhaat en Jodenhaat zijn als de 2 broeken van hetzelfde laken… [beeldbron: Arutz Sheva]

Na een onderbreking van enkele weken, werden opnieuw balllonen en vliegers met brandbommen gelanceerd door terroristen vanuit Gaza, richting de gebieden van Zuid-Israël gestuurd.

Voor de tweede keer in minder dan een dag zagen Israëlische boeren langsheen de grens met Gaza een brandende ballon vliegen door de lucht in het district Eshkol en konden horen hoe het toestel plotseling explodeerde en neerstortte.

Beveiligingspersoneel in de wijk doorzochten het gebied en bleven het luchtruim monitoren naar explosieven en of brandbommen die op weg waren van Gaza. Voordien werden meer dan de helft van de bossen afgebrand in de westelijke Negev met behulp van dergelijke vliegende brandtuigen (plaatje hieronder).

Eerder op de dag werd een soortgelijke vermoedelijke brandballon opgemerkt door een waakzame beveiligingsbeambte die dicht bij een kleuterschool in een moshav bij de grens met Gaza vloog. De officier nam geen risico en schoot het luchtobject vanuit de lucht neer. Wonder boven wonder werden geen verwondingen gerapporteerd en er was geen materiële schade.

Later op de dag werd de politie opgeroepen voor een incident waarbij terreurballonnen bleken te zijn bevestigd aan explosieven en waren geland in twee open gebieden binnen het district Eshkol. Sappers van het Israel Police-bomenteam arriveerden ter plaatse en verwijderden elk vermoeden over de vraag of de ballonnen explosieve apparaten droegen.

De Israëlische politie herinnerde de bewoners aan het gevaar en waarschuwde: “Telkens wanneer iemand een verdacht voorwerp ontdekt, moet het worden gemeld aan het politiebureau van de Israëlische politie en de beschikking overlaten aan politieagenten en ontmijners van de Israëlische politie.”

Israël slaat terug
Israëlische jachtpiloten vielen op woensdagavond een positie aan van de terroristische organisatie Hamas in het zuiden van Gaza. De aanval kwam in reactie op de golf van explosieve ballonaanvallen die de terroristische groep de laatste dagen op Israëlisch grondgebied had gericht.

De politie werd opgeroepen voor een incident waarbij terreurballonnen bleken te zijn bevestigd aan explosieven en zijn geland in twee open gebieden binnen het district Eshkol. Ontmijners van het Israel Police-bomenteam arriveerden ter plaatse en verwijderden elk vermoeden over de vraag of de ballonnen explosieve apparaten droegen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Multiple arson balloons launched from Gaza; IDF hits Hamas post in response – Balloon attacks follow Tuesday’s incendiaries that sparked a fire, burning grasslands in Eshkol region; IDF says one of its aircraft hit launch area” van 20 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Hamas Explosive Balloons Return to the Skies of Southern Israel” en een artikelIDF Fighter Pilots Attack Hamas Position in Gaza” van 20 februari 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Gazaanse terroristen trachten opnieuw branden te stichten in Z-Israël met ballonnen en vliegers

Reacties zijn gesloten.