Onbegrijpelijk: Europa probeert tegen beter weten in het regime van Iran te legitimeren

Plaatje hierboven: De Iraanse president Hassan Rouhani, de hangman van Ayatollah Ali Khamenei, weet zich gesteund door Poetin’s Rusland, en blijft (groen) lachen, ondanks alle ellende als gevolg van de hernieuwde Amerikaanse boycot van zijn droomstaat

We zijn nu weer getuige van: “Het verraad door het Westen van Iraanse dissidenten“. Iran heeft vorig jaar meer dan 7.000 mensen gearresteerd in een hardhandig optreden tegen dissidenten, demonstranten, studenten, journalisten, advocaten, vrouwenrechtenactivisten en unionisten, volgens Amnesty International.

De mensenrechtengroep noemde het hardhandig optreden “een schaamteloze repressiecampagne”. Volgens nieuwe documenten die zijn gelekt naar de media-monitoringgroep Reporters Without Borders, heeft het Iraanse regime in de drie decennia tussen de islamitische revolutie in 1979 en 2009 minstens 860 journalisten gevangen gezet of ten uitvoer gelegd.

“Het bestand is een register van alle arrestaties, gevangennemingen en executies uitgevoerd door de Iraanse autoriteiten in het gebied van Teheran gedurende drie decennia”, schreef Reporters Without Borders. De documenten toegevoegd aan de record van de 61.900 politieke gevangenen die worden vastgehouden sinds de jaren 1980, evenals het bewijs van een bloedbad in 1988, waarin 4.000 politieke gevangenen werden uitgevoerd op bevel van Khomeini.

Waarom heeft Europa nooit geprobeerd Iran verantwoordelijk te houden voor deze massamoorden, waarvan wordt verondersteld dat ze door Khomeini zijn bevolen op een dodenlijst die aan de kaak werd gesteld door Reporters Without Borders?

Het Iraanse regime, dat het wereldrecord van executies per hoofd van de bevolking houdt, vervolgde niet alleen journalisten. Uit een bericht van Wikileaks bleek dat de Islamitische Republiek Iran sinds de revolutie van 1979 tussen de 4.000 en 6.000 homo’s en lesbiennes heeft geëxecuteerd. Amnesty International schat dat daar sinds 1979 5000 homo’s en lesbiennes zijn geëxecuteerd.

De meest recente Iraanse homo werd een paar weken geleden opgehangen. Alireza Nader van ‘New Iran,’ gevestigd in Washington, D.C., vertelde Fox News “The E.U. lijkt alleen maar om de nucleaire overeenkomst en de handelsbetrekkingen te geven. Het beweert dat het regime legitiem is en dat Iraniërs geen alternatieven hebben om onder tirannie te leven.”.

Afgelopen december arresteerde Iran opnieuw tijdens een gewelddadig optreden meer dan 100 christenen. Veel van de gedetineerden waren moslims die zich bekeerden tot het christendom en werden beschuldigd van “bekering”. Iran staat ook op nummer 9 op de zwarte lijst van landen van de Open Doors over landen die christenen vervolgen. Waarom heeft Europa, dat zo vaak beweert religieuze vrijheid te koesteren, nooit geprotesteerd tegen de vervolging door Iran van zijn christelijke minderheid?

Alleen al in 2018 in Iran werden minstens 112 vrouwelijke mensenrechtenverdedigers gearresteerd of in hechtenis gehouden. Een vrouw, die werd gearresteerd nadat ze met haar hijab zwaaide om te protesteren tegen de repressieve kledingwetgeving van Iran, zei dat ze het deed voor haar 8-jarige dochter. “Ik zei tegen mezelf: ‘Viana moet niet opgroeien onder dezelfde omstandigheden in dit land waar je bent opgegroeid'”, vertelde Azam Jangravi in ​​een interview met Reuters.

Lees hier verder het volledige artikel van Giulio Meotti


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “Europe: Trying to Legitimize Iran’s Regime” van 20 februari 2019 op de site van The Gatestone Institute

4 gedachtes over “Onbegrijpelijk: Europa probeert tegen beter weten in het regime van Iran te legitimeren

 1. Onbegrijpelijk?

  Mensen die de Europeese geschiedenis kennen weten wel beter.

  Pratend als een duif, levend als een hyena gaat het valse & achterbakse Europa zonder schroom over lijken voor eigen gewin.

  En dus staat Europa voor de zoveelste keer aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

  Dat het Iraanse terreurregime iedere wet der menselijkheid met de voeten treed zal Mogherini, Frankrijk, GB en vooral Duisland een absolute rotzorg zijn…..als ze de grote satan Donald Trump maar kunnen dwarsbomen en de kleine satan Israel kunnen elimineren.

  En daarvoor hebben ze Iran nodig.

  Like

 2. (vervolg) Dat ze hierdoor dan weer de bondgenoot zijn van Putin, Assad & Hezbollah schuiven ze dan maar even terzijde.

  Of ze gaan verontwaardigd lopen doen over de misdaden tegen de menselijkheid van Saudi Arabie maar niet tegen die van de 3 bovenstaande vredesapostelen.

  Voor Europa zijn Amerika & Israel de boodschappers van het kwaad.

  Vandaar dat Groen-Links Nederland BDS tegen Israel een goed idee vind maar sancties tegen Iran niet.

  Daarom word stopzetting van betalingen aan Palestijnse terroristen door de EU veroordeeld.

  En dus…….verbaasd? Absoluut niet!

  Like

 3. De laffe honden ( de zelfingenomen leiders van Europa ) zwijgen wederom als het graf om toch maar niet de islam te hoeven shockeren ,Hitler zou waarschijnlijklijk goede bondgenoten hebben gehad met dit soort lafbekken !!!Deze zogenaamde leiders lijken wel op neo nazi’s en misschien nog erger!!!( met voorbedachte rade of gewoon onkunde)

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.