Mahmoud Abbas wil geen belastinggeld van Israël

Plaatje hierboven: Ramallah, 14 augustus 2013. President van de PA Mahmoud Abbas verwelkomd de eerste lichting Palestijnse terroristen en massamoordenaars als helden die bij wijze van Israëlische ‘goodwill’ – maw in ruil voor niets – door Israël vroegtijdig op vrije voeten werden gesteld

Als reactie op het besluit van de Israëlische regering om 5% van het voor de Palestijnse Autoriteit geïnde belastinggeld in te houden, vanwege de maandelijkse salarisbetalingen aan terroristen en hun families, heeft de chef van de Palestijnen, Mahmoud Abbas (foto), nu verklaard dat hij volledig wil afzien van het door Israël ingezamelde belastinggeld.

Volgens informatie van het Israëlische ministerie van Financiën zamelt Israël in Judea en Samaria (de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”) en de Gazastrook ongeveer 700 miljoen Shekel (ca. € 170 miljoen) in voor de Palestijnen en maakt iedere maand, na aftrek van betalingen van de rekeningen voor water, stroom en geneeskundige verzorging, een bedrag van 600 miljoen Shekel (ca. € 146 miljoen) over aan de Palestijnse Autoriteit.

Nu heeft de Israëlische regering afgelopen zondag besloten om 5% van het geld in te houden, omdat de Palestijnse Autoriteit nog steeds maandelijks salarissen aan terroristen en hun families uitkeert en zodoende de terreur ondersteunt.

Gisteren zei de chef van de Palestijnen, Mahmoud Abbas, dat hij er de voorkeur aan zou geven om deze betalingen aan de “martelaars” voort te zetten in plaats van slechts een deel van het belastinggeld van Israël te krijgen. “Wij slaan het belastinggeld af, we willen het niet”, zei Abbas. “Ook wanneer we nog maar 20 of 30 miljoen dollar zouden hebben, het bedrag dat wij aan de families van de martelaars betalen, dan zouden we dit geld aan de families van de martelaars betalen”, zei hij verder.

In de afgelopen tijd heeft de Palestijnse Autoriteit grote financiële verliezen geleden. Onlangs nog verminderde de Amerikaanse president Donald Trump de hulpbetalingen drastisch vanwege de salarisbetalingen aan de terroristen, daarna verklaarden de Palestijnen vorige maand dat ze zouden afzien van de jaarlijkse Amerikaanse betaling van 60 miljoen dollar voor de politie, uit angst om in het kader van de nieuwe Amerikaanse antiterreurwetten aangeklaagd te worden.

Om nu af te zien van het belastinggeld zou een grote aderlating voor de begroting van de Palestijnen betekenen. Maar wellicht zijn er ook nu weer landen van de Europese Unie om te helpen, zoals dat ook al in het verleden het geval was.

“Eerst de magen vullen van de terroristen en Jodendoders en de kruimels voor het volk,” zegt Mahmoud Abbas

door Dov Eilon


Gerelateerd op deze blog:

♦ “Abbas wil terreurfinanciering niet opgeven en kiest voor humanitaire crisis voor ‘Zijn Palestijnen’” van 20 februari 2019 [lezen]

Bronnen:

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Mahmud Abbas lehnt Steuergelder von Israel ab” op de site van Israel Heute van 20 februari 2019.