Israël koopt zeven trainingshelikopters van de Italiaanse overheid

Plaatje hierboven: De AgustaWestland AW119 Koala, wordt sinds 2016 geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Leonardo en is een helikopter bestemd voor de civiele markt. De helicopter heeft acht zitplaatsen en wordt aangedreven door een enkele turboshaft-motor [beeldbron: Helis.com]

Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft donderdag een overeenkomst ondertekend om zeven geavanceerde militaire trainingshelikopters van de Italiaanse regering te verwerven, aldus de woordvoerder van het Israëlische ministerie.

Directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, majoor-generaal (op rust) Udi Adam, en de directeur-generaal van het Italiaanse Ministerie van Defensie Nicolo Plesperna ondertekenden de overeenkomst als een voortzetting van een defensiedeal uit 2011, door de twee regeringen waarin de Israëlische zijde dertig militaire opleidingsvliegtuigen verwierf in ruil voor de Italiaanse aankoop van een Israëlische observatiesatelliet en twee surveillancevliegtuigen.

De nieuwe trainingshelikopters die door Israël zijn aangekocht, zullen geleidelijk de Saifun-helikopters vervangen die momenteel in gebruik zijn door de Israëlische luchtmacht met de Italiaanse AgustaWestland AW119Kx Koala. De helikopter werd vervaardigd door Leonardo in Italië – dezelfde fabrikant die het IAF-trainingsvliegtuig Halabi creëerde, in de vorige deal tussen beide landen bemiddeld.

De Italiaanse trainingshelikopter heeft momenteel tientallen politie- en veiligheidsorganisaties over de hele wereld bediend. In ruil voor de Israëlische aankoop hebben de Italianen toegezegd om defensie- en veiligheidsmateriaal te kopen van de Israëlische regering ‘binnen eenzelfde bereik’.

Helicopter PIP AgustaWestland AW119 Koala


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zachary Keyser “Israel purchases seven training helicopters from Italian government” van 15 februari 2019 en een artikel van Anna Ahronheim “Israeli pilots to train on simulator of helicopter ‘of the 21st century’” van 7 februari 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Israël koopt zeven trainingshelikopters van de Italiaanse overheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.