Naast Frankrijk ook in het Poolse Wrocław twee Joodse begraafplaatsen gevandaliseerd

Plaatje hierboven: In de stad Świdnica, een buitenwijk van Wroclaw in het zuidwesten van Polen, werden minstens 15 grafstenen vernield en anderen beschilderd met zwarte graffiti op de plaatselijke Joodse begraafplaats [beeldbron: screenshot/twitter]

Het blijft klaarblijkelijk dweilen met de kraan open wat betreft antisemitische uitpattingen. Europese antisemieten lusten er wel pap van tegenwoordig. Twee Joodse begraafplaatsen werden de voorbije dagen in Polen vernield in een nieuwe diplomatieke crisis tussen dat land en Israël over medeplichtigheid aan de Holocaust.

In de stad Świdnica, een voorstad van Wroclaw in het zuidwesten van Polen, werden vorige week ten minste 15 grafstenen stukgeslagen op de plaatselijke Joodse begraafplaats. Andere grafstenen werden beklad met zwarte graffiti, waaronder een met een pentagram – een symbool geassocieerd met satanisme.

Lokale politie onderzoekt mogelijke antisemitische motieven, zo meldde Wmeritum. De begraafplaats had eerdere incidenten gezien, vertelde Monika Krawczyk, gekozen als voorzitter van de Unie van Joodse religieuze gemeenschappen in Polen, aan de Jewish Telegraphic Agency. “Het kwaad komt terug“, voegde ze eraan toe.

Afzonderlijk, in Wroclaw, werden de woorden ‘Jezus is Koning’ geschreven op de bakstenen muur van een andere Joodse begraafplaats op 13 februari. Verschillende lokale bewoners kwamen eerder deze week samen om de slogan te verwijderen, berichtte de Poolse krant Gazeta Wroclawska op zondag.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei vorige week tijdens een bezoek aan Polen dat sommige Polen collaboreerden met de Duitsers tijdens de Holocaust. Ondanks een nieuwe wet in Polen die de Poolse natie de schuld geeft voor nazi-misdaden, zei hij, is spreken over de medeplichtigheid van individuen toegestaan.

Maar zijn opmerking, die in sommige media verkeerd werd voorgesteld om alle Polen te omvatten, veroorzaakte een diplomatieke crisis. Het escaleerde toen de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, zondag zei dat Polen het antisemitisme met de moedermelk meekrijgen. De wet van vorig jaar veroorzaakte een eerdere crisis, die Polen en Israël hadden opgelost.

Plaatje hierboven: In de nacht van 13 op 14 februari 2019 schilderden vandalen op de muur van de Nieuwe Joodse Begraafplaats in Wrocław aan de Lotnicza-straat met witte verf “Jezus is koning”. Bewoners van het gebied gaven gehoor aan de oproep van Robert Wagner, een sociale activist, en verwijderden de graffiti [beeldbron: Gazeta Wroclawska]


Bronnen:

♦ naar een artikelAmid tensions over Holocaust, Jewish cemeteries vandalized in Poland” van 20 februati 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelThe Jewish cemetery in Świdnica desecrated” van 17 februari 2019 op de site van CFCA

Een gedachte over “Naast Frankrijk ook in het Poolse Wrocław twee Joodse begraafplaatsen gevandaliseerd

 1. Er is In het land van ‘Liberté, Egalité & Fraternité sinds het Dreyfuss proces niets veranderd.

  Ook niet in het Poolse land met al die ‘onschuldige mensen die niets met de Jodenvernietiging te maken hadden.

  Ze kunnen allemaal kwaken wat ze willen en geschiedenis door nieuwe wetten vervalsen ………..de bewijzen zijn vastgelegd.

  Het is natuurlijk niet alleen in Frankrijk & Polen maar héél Europa waar de straten besmeurd zijn met onschuldig Joods bloed en als het aan 50% van de Europeanen ligt is dit proces nog niet voltooid.

  Jodenhaat heeft zijn legitimatie gekregen in de Verenigde Naties, UNESCO, UNHRC/UNHRW etc. met eenzijdige, haatvolle anti Israel resoluties gebaseerd op leugens en gesteund door Europeanen & een wereld die Antisemitisme vervingen door Palestinisme en een Palestijnse staat als eufemisme gebruiken voor hun niet aflatende Jodenhaat.

  De media is opnieuw de facilitator die zijn handen wast in onschuld maar begint te piepen & klagen wanneer betrapt op leugens.

  Het dunne laagje gecultiveerde Westerse beschaving is gebarsten en de stinkende sluizen vol haat opnieuw open gedraaid ……..en ze ruiken bloed, Joods bloed!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.