Opnieuw Joodse graven beklad met swastika’s in Frankrijk op Antisemitisme Dag

Plaatje hierboven: Een foto gemaakt op 19 februari 2019, toont swastika’s geschilderd op de zerken op een Joodse begraafplaats in de Franse stad Quatzenheim, dicht bij de Duitse grens [beeldbron: Frederick FLORIN/AFP]

Bijna 100 grafzerken op een Joodse begraafplaats in Frankrijk werden ontdekt met hakenkruizen vóór het begin van de dinsdagmars tegen de recente toename van antisemitische aanvallen in het land. De Franse president Emmanuel Macron bezocht dinsdagmiddag de begraafplaats in het Oost-Franse dorp Quatzenheim, vlakbij de grens met Duitsland, en beloofde dat zijn regering actie zou ondernemen.

Lokale vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap voegden zich bij Macron toen hij voor de graven stond die waren vernield met in blauwe verf gespoten swastika’s en namen verschillende momenten van stilte in acht, meldde The Associated Press. De Franse president zal dinsdagavond een moment van stilte houden met andere Franse leiders aan het Holocaust-monument in Parijs.
Bronnen:

♦ naar een artikelNearly 100 French Jewish gravestones vandalized with swastikas on day of marches against anti-Semitism” van 19 februari 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel80 graves vandalized at Jewish cemetery in France” van 19 februari 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.