Palestijnen staan op de 8ste plaats van de 25 meest racistische naties van de wereld

Plaatje hierboven: Arabisch racisme jegens de zwarten in Irak. TV uitzending op Al-Arabya TV van 6 februari 2009 hier op YouTube. Irak staat op de 13de plaats van de meest racistische landen in de wereld [beeldbron: Businesstech] 

Onlangs, toen ik een rechtszaak zag die terloops naar Israël verwees als ‘racistisch’, besloot ik om te zien of iemand de naties werkelijk op hun racisme had gerangschikt door middel van objectieve criteria.

De meest recente, op feiten gebaseerde resultaten kwamen uit 2016 van Insider Monkey, waarbij openbare gegevens werden gecombineerd met twee andere enquêtes. De bevindingen hebben betrekking op de reacties van meer dan 85.000 mensen uit 61 landen tussen 2014 en 2015.

10 van hen zijn Arabisch. Ten minste 12 van hen zijn officieel moslim. ‘Palestina’ staat hier op de 8ste plek van meest racistische naties en zelfs tweede (na Libië) in het percentage mensen die geen buren van een ander ras wilden.

U zult moeilijk maar zelden het bijvoeglijk naamwoord ‘racist’ vinden dat vooraf is geplaatst voor elke vermelding van Libanon of Japan of Turkije, maar het gebruik van dat woord voor ‘Israël’ doet zelfs nergens wenkbrauwen rijzen. Dat is de kracht van propaganda tegen Israël.

Gewoon een ander bewijs dat de mensen die om de een of andere reden zich het meest progressief noemen, de minst progressieve zaken omarmen – wanneer die zaak toevallig een progressieve, tolerante Joodse staat tegenwerkt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “10 Arab entities among 25 most racist nations on Earth” van 17 februari 2019 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelThe most racist countries in the world” van 21 maart 2016 op de site van Businesstech

3 gedachtes over “Palestijnen staan op de 8ste plaats van de 25 meest racistische naties van de wereld

  1. Had iemand iets anders verwacht.

    Grappig vind ik overigens dat Zuid Afrika op plaats 9 staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.