Verenigde Staten injecteren extra $ 200 miljoen in Israël’s defensie capaciteiten

De jaarlijkse financiering die Israël van de Verenigde Staten ontvangt, kan in 2019 worden verhoogd met $ 200 miljoen, volgens het verzoek van de president voor het begrotingsjaar van president Donald Trump. Verwacht wordt dat Israël in 2019 $ 3,3 miljard zal ontvangen. van de VS.

Een nieuwe uitgavenrekening die vrijdag door de Amerikaanse president Donald Trump werd ondertekend om te voorkomen dat een andere regering een overfinanciering zou verhinderen, geeft een verhoging met 200 miljoen dollar aan defensie-bijstand aan Israël, vergeleken met voorgaande jaren.

De extra voorgestelde fondsen zijn bedoeld om “bijstand te bieden ter versterking van het vermogen van Israël om zichzelf te verdedigen en zijn kwalitatieve militaire voorsprong te behouden“.

De provisie voorzien in de wet van 1,159 pagina’s bevat $ 3,3 miljard aan fondsen bestemd voor veiligheidsbijstand aan Israël is geen uitvinding van de huidige president Trump, maar werd integendeel eerder overeengekomen tussen de regering van Barack Obama en de regering van Netanyahu.

Nog eens $ 500 miljoen voor de Israëlische raketafweer werd verdeeld in een rekening voor defensiekredieten die vorige herfst werd aangenomen, waardoor de Amerikaanse hulp aan Israël in totaal $ 3,8 miljard bedroeg.

De toename van de hulp aan Israël werd toegejuicht door het Amerikaanse Israel Public Affairs Committee. “AIPAC looft het Congres voor het krachtig ondersteunen van de Israëlische veiligheid en het versterken van de Amerikaans-Israëlische relatie”, zei de pro-Israël lobby in een verklaring. “Deze fondsen helpen Israël om zijn kwalitatieve militaire voorsprong in de regio te behouden om zichzelf te beschermen tegen toenemende bedreigingen aan zijn grenzen.”

De uitgavenwet bevat ook bepalingen die de bevoegdheid van het ministerie van Defensie om noodwapens te huisvesten in Israël te verlengen en Israël gedurende vijf jaar leninggaranties te bieden.

Eerder dit jaar probeerden de leden van het Congres om in de wetgeving voor de uitgavenwetgeving de bestaande 38 miljard dollar MOU in de Amerikaanse wetgeving te codificeren. Die maatregel was uiteindelijk niet opgenomen in de uitgavenrekening die deze week tussen Democratische en Republikeinse leiders werd gesloten.

De wetgeving komt nadat Trump in december aankondigde dat hij Amerikaanse troepen uit Syrië terugtrok. Israël heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk gewaarschuwd dat Iran een militaire aanwezigheid wil vestigen in Syrië, waar het samen met zijn Libanese vertegenwoordiger Hezbollah en Rusland vecht om het regime van de Syrische president Bashar Assad te herstellen.

Israëlische functionarissen hebben ook gewaarschuwd dat Amerika’s afwezigheid de deur zou openen voor Teheran om een ​​zogenaamde ‘landbrug’ te creëren vanuit Iran, via Irak en Syrië, naar Libanon en naar de Middellandse Zee. In de afgelopen jaren heeft Israël honderden luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië tegen doelen die verband houden met Iran.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eric Cortellessa “New US spending bill includes $200m increase in defense aid to Israel – Legislation signed by Trump to avoid second government shutdown includes $3.3b earmarked by Obama administration in 2016” van 16 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelUS seeks to increase aid to Israel by $200M in 2019, advance Jerusalem embassy preparations” van 13 februari 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Verenigde Staten injecteren extra $ 200 miljoen in Israël’s defensie capaciteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.