Israël bevriest 122,9 miljoen euros terreurgelden van de Palestijnse Autoriteit

Het veiligheidskabinet keurde op zondag de implementatie goed van een wet om meer dan een half miljard sjekels in fondsen aan de Palestijnse Autoriteit te besnoeien op de betalingen door de PA aan terroristen en hun families.

Zoals bekend besteedt de Palestijnse Autoriteit jaarlijks 7 procent van haar jaarlijks budget aan het stimuleren van terreur. De Palestijnse wet beschouwt zijn terroristen de facto als de legitieme ‘vechtsector van de Palestijnse samenleving.’

In een verklaring van het veiligheidskabinet werd gezegd dat de ministers het erover eens waren dat premier Benjamin Netanyahu NIS 502.697.000 (€ 122,9 miljoen) in de belastinginkomsten van de PA zou kunnen inhouden, het bedrag dat Israëlische functionarissen zeggen dat de PA heeft uitbetaald in stipendia aan aanslagers en hun families in 2018.

Netanyahu heeft de veiligheidsautoriteiten ook opdracht gegeven om aanvullende betalingen te onderzoeken die de PA uitvoert met betrekking tot terroristen en hun families, aldus de verklaring. “De bevroren hoeveelheid geld zal dienovereenkomstig worden aangepast,” merkte het op. De € 122,9 miljoen zal waarschijnlijk incrementeel worden afgetrokken over een periode van 12 maanden, volgens lokale mediaberichten.

Minister van Economie en Industrie Eli Cohen, lid van het veiligheidskabinet, verwelkomde het besluit. “Het kan niet zo zijn dat de families van terroristen die Joden in koelen bloede vermoordden, een stipendium of loon ontvangen voor die terreurdaden,” zei hij. “Vandaag, in het kabinet, hebben we die absurditeit gestopt.”

Palestijnen boos
Een woordvoerder van de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, veroordeelde het besluit van Israël om op zondag een half miljard shekels te besnoeien op de betalingen aan veiligheidsgevangenen en hun gezinnen.

Nabil Abu Rudeineh noemde de beslissing om de wet toe te passen “piraterij van het Palestijnse volksgeld”. “Wij beschouwen deze willekeurige Israëlische beslissing als een eenzijdige slag tegen de ondertekende overeenkomsten, inclusief de protocollen van Parijs,” zei hij, verwijzend naar een bijlage van de Oslo-akkoorden die de economische betrekkingen tussen Israël en de PA bepalen.

Abu Rudeineh zei dat de beweging de Palestijnen niet zou verhinderen “gevangengenomen helden” te steunen of de families van degenen die zijn gedood tijdens het uitvoeren van aanvallen.

Waarnemend premier Rami Hamdallah van de PA zei dat het snijden in de PA-fondsen door Israël “deel uitmaakt van een plan om de nationale autoriteit te vernietigen en het de mogelijkheid te ontzeggen om diensten te blijven leveren en zijn beloften aan zijn burgers na te komen.”

“Het snijden in de maqasa-fondsen brengt de Palestijnse economie in gevaar en bedreigt ons vermogen om de salarissen van werknemers op tijd te betalen,” voegde hij eraan toe, gebruikmakend van de Arabische term die verwijst naar de belastingen die Israël namens de PA innen en vervolgens doorstorten naar Ramallah.


Bronnen:

♦ naar een artikelPA fumes over Israeli ‘piracy’ after decision to deduct terror money” en een artikelMinisters approve slashing $138 million from Palestinians over terror payments” van 17 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIsraël bevriest meer dan 120 miljoen euro van Palestijnse Autoriteit” van 17 februari 2019 op de site van VRT NWS

Een gedachte over “Israël bevriest 122,9 miljoen euros terreurgelden van de Palestijnse Autoriteit

  1. Het wachten is natuurlijk op spuit 11, Europa, dat wel weer met commentaar zal komen en natuurlijk financieel zal bijspringen want……..

    Hoe durven Israeli’s de legitime rechten van palestijnen om tegen ‘de bezetting’ te agiteren door mensen neer te steken zo te dwarsbomen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.