Nederlandse anti-Israël ‘activist’ promoot BDS op een Israëlische scootmobiel

Ongeacht waar men staat over het Israëlisch-Palestijnse conflict, er is geen ontkenning van de toewijding van sommige van de activisten die betrokken zijn bij de zaak.

Neem Robert-Willem van Norren: Hij is een Nederlandse supporter van middelbare leeftijd voor de boycot tegen Israël beweging (aka BDS), en hij trotseert regelmatig allerlei weersomstandigheden, evenals zijn eigen handicap, om zijn zaak te promoten. Hij zit urenlang in zijn scootmobiel op de Dam in Amsterdam en zwaait drie keer per week met Palestijnse vlaggen en posters tegen Israël.

Er is echter één probleem met die foto: zijn scooter is gemaakt in Israël. Meer specifiek, het is het Breeze S3-model van het merk Kalnoit, ontworpen en samengesteld in de kibboets van Afikim in de Jordaan Vallei van Israël (voorbij de Groene Lijn), dat zijn bestaan ​​begon als een militaire basis tijdens Israëls onafhankelijkheidsoorlog in 1948.

Van Norren, een van de bekendste anti-Israël activisten van Nederland en die graag een poster van de Israëlische vlag toont met een kakkerlak of een swastika over het symbool van de ster van David:

Hij werd in juli afgebeeld met een andere scooter met een retro ontwerp dat lijkt op een Harley Davidson. Maar hij is sindsdien overgestapt op de gelikte in Israël gemaakte scooter, die hij heeft versierd met Palestijnse vlaggen en een sticker met “Palestina vrij, boycot Israël”. Hij antwoordde niet op vragen over de kwestie.

Michael Jacobs, een pro-Israëlische activist die regelmatig geconfronteerd wordt met van Norren en andere anti-Israël activisten op de Dam, was degene die de ontdekking deed. Hij zei dat zijn claim werd bevestigd door de importeur van de mobiliteitsscooters van Kalnoit naar Nederland.

Pro-Israël activisten in Nederland zijn verheugd over de oorsprong van de scooter. Hidde J. van Koningsveld, hoofd van de CiJo pro-Israël groep, noemde het een ‘leuk feit’ en een ‘BDSFail’ op Twitter:

Hij merkte ook op dat van Norren’s mede anti-Israël activist, Simon Vrouwe, onlangs werd gefotografeerd en een pauze nam van zijn eigen Israël protest om een ​​hapje te pakken in de Maoz falafel winkel bij de Dam, die deel uitmaakt van een keten die is gestart door de Israëlische geboren Nederlandse zakenman Dov Melo.

Vrouwe droeg een vest met de tekst ‘Boycot Israël’ terwijl ze gretig plukten in de door Israël gemaakte pickles waar Maoz om bekend staat. “Van Norren verkeert in goed gezelschap: zijn collega-professionele demonstrant Simon Vrouwe is onlangs gespot in de Israëlische falafeltent Maoz”, aldus Van Koningsveld.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “This Dutch activist promotes an Israel boycott on an Israeli-made mobility scooter” van 15 februari 2019 op d esite van The Jewish Telegraphic Agency

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Dutch activist promotes BDS on an Israeli-made mobility scooter” van 15 februari 2019 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Nederlandse anti-Israël ‘activist’ promoot BDS op een Israëlische scootmobiel

 1. Shalom;
  ………maar triest is het wel! Deze eigen gereide domheid.
  De meest recente oorzaak is wel, dat de min. van BZ van Gr. Britain; meneer Churchill het huidige Jordanië aan de Arabieren verkocht.
  Goede week.

  Like

 2. Zeer goede kwaliteit van Israëlische producten. Moet ook wel als je als scootmobiel zijnde zo’n overgewicht en tegelijkertijd leeghoofdigheid kunt verdragen.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.