Opmerkelijk: De Verenigde Naties eisen nooit gerechtigheid voor Palestijnse moordenaars

De Speciale Coordinator voor Vrede in het Midden-Oosten van de Verenigde Naties, de diplomaat Nickolay Mladenov van de rechts populistische partij GERB uit Bulgarije, is voor altijd druk aan het tweeten en doet uitspraken over het geweld in het Arabisch-Israëlische conflict.

Merkwaardig genoeg, terwijl hij vaak alle gewelddaden veroordeelt, gebruikt hij een heel andere taal wanneer de aanvallers Israëli’s of Palestijnen zijn. Wanneer een Israëliër de aanval pleegt, eist Mladenov dat de dader voor het gerecht wordt gebracht, echter wanneer een Palestijn de aanslag pleegt, kan Mladenov enkel een algemene veroordeling van terreur opbrengen.

Overweeg Mladenov’s tweet op 10 februari 2019 over de gruwelijke opzettelijke afslachting van een tiener Israëlische vrouw:

I’m appalled by the horrific murder of 19-year old , by a Palestinian perpetrator in . My deepest condolences to Ori’s family. There is no justification for violence and terror. Such brutal acts must be condemned by all. 


Terwijl Mladenov het geweld veroordeelde en opmerkte dat een Palestijn de dader was, riep hij niet op tot de berechting van de Arabische moordenaar. Dat staat in schril contrast met hoe Mladenov reageerde op geweld van Israëli’s.

Hier is Mladenov’s tweet van 26 januari 2019:

Today’s violence in  is shocking & unacceptable!  must put an end to settler violence & bring those responsible to justice. My thoughts & prayers go out to the family of the  man killed & those injured. All must condemn violence, stand up to terror.


Niet alleen eiste Mladenov niet dat de Palestijnse moordenaar voor het gerecht werd gebracht, hij eiste ook niet dat de Palestijnse Autoriteit het geweld zou stoppen.

Toen het ging om Arabisch-Arabisch geweld, zoals op 3 januari 2019 toen de Palestijnse premier Rami Hamdallah’s gemotoriseerd konvooi werd aangevallen, riep Mladenov opnieuw op tot gerechtigheid:

The attack on  PM  convoy on Christmas is a very worrying incident. It is absolutely unacceptable & the perpetrators must be brought to justice. Stones can kill— it was at the same spot where  lost her life in October. Such violence must stop


Of het geweld nu wordt geïnitieerd door Israëli’s of door Palestijnen, de enige partij voor wie de VN gerechtigheid zoekt, zijn Palestijnse Arabieren.

Hieronder enkele andere voorbeelden:

I acknowledge efforts by  to prevent settler-related violence. Further measures are needed to ensure that it fulfills its obligation to protect civilians and hold accountable those responsible for attacks. 


Het beste dat Mladenov kan opbrengen wanneer Joden worden aangevallen, is zeggen dat er geen rechtvaardiging is voor de aanslag, een algemene opmerking die allesbehalve vereist dat de Arabische moordenaars worden gestraft.

I condemn the recent drive-by shooting near Ofra where 7  were injured and a pregnant woman whose baby was delivered prematurely and has tragically passed away. There is no justification for terror and I call on all to condemn it.  


I condemn this Friday’s attack in the  in which a  woman was killed and her husband injured by stones allegedly thrown by assailants. Those responsible must be swiftly brought to justice. I urge all to stand up to violence and terror.


I extend my condolences to the family of , an Israeli-American civilian, who was stabbed in the  yesterday. Everyone must stand up violence and condemn .


Shocked by the murder of an  man yesterday by a  teen in the . My thoughts and prayers go out to the bereved family. Such horrible acts serve only those who stand in the way of . Terror must be condemnedby all.


Er was maar één keer dat Mladenov eiste dat een Palestijnse moordenaar voor het gerecht werd gebracht, maar zelfs toen noemde hij de achtergrond of etniciteit van de moordenaar niet:

There is no justification for  and those who condone it, praise it or glorify it. This is not the path to ! The perpetrators of yesterday’s attack must be brought to justice.


Wanneer de Verenigde Naties voortdurend eisen dat Joodse terroristen ‘voor de rechter worden gebracht’, maar niet op dezelfde manier een beroep doen op Palestijns-Arabische terroristen om gestraft te worden voor het afslachten van Israëli’s, herhaalt het zijn onophoudelijke vooroordeel tegen Israël.

Zonder een basisbegrip van rechtvaardigheid voor Israëli’s, zijn de resoluties die de VN tegen Israël doorgeven zinloze Palestijnse propaganda-posters zonder de geringste morele betekenis.

Jarenlang heeft de VN gestaan ​​als een ruig instrument van despoten en dictators, die deden alsof ze een beetje geloofwaardigheid hadden. Maar telkens weer valt de lijkwade van respectabiliteit weg en onthult het zielige nut van de VN als bot instrument in de islamitische en Arabische oorlog tegen de Joodse staat.


Bronnen:

♦ naar een artikelThe UN Never Demands Justice for Palestinian Killers” van 11 februari 2019 op de site van First One Through

♦ naar een artikelRecord number of reports criticizing Israel said to be released by UN next month” van 16 februari 2019 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Opmerkelijk: De Verenigde Naties eisen nooit gerechtigheid voor Palestijnse moordenaars

Reacties zijn gesloten.