Gaza: Islamitische geleerde zegt dat vechten tegen Joden in Israël een religieuze plicht is

Plaatje hierboven: Overlevenden uit het concentratiekamp Buchenwald komen op 15 juli 1945 toe in Haïfa, Israël, en worden prompt gearresteerd door Britse soldaten en afgevoerd naar Cyprus waar ze tot aan de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 worden opgesloten in… Britse concentratiekampen [beeldbron: Wikimedia]

De Gazaanse geleerde Dr. Muhammad Suleiman Al-Farra, een docent aan het Shari’a- en Law College van de Islamitische Universiteit van Gaza, zei in een interview op Al-Aqsa TV dat het een religieuze plicht is om “ernaar te streven om hen [de Joden] te bekampen op eender welke wijze die ons in staat stelt om hen overal in ons zuivere land te grazen te nemen.

Het interview, dat op 3 februari 2019 werd uitgezonden op de Gazaanse openbare omroep Al Aqsa TV en op YouTube werd gepost met Engelse vertaling van Middle East Media Research Institute, toont Al-Farra die aan de interviewer vertelt: “Wanneer de tijd die Allah ons heeft gegeven opraakt, wordt de strijd tegen hen [de Joden] verplicht en die tijd is nu aangebroken.

Dit houdt in dat we de Joden moeten plunderen die onze vaders en voorouders hebben verdreven,” zei hij. “Doodt de polytheïsten waar je ze ook vindt.” Hij zei dat volgens een religieuze fatwa, heel Israël “is een slagveld tussen ons en de Joden. Daarom moeten we ernaar streven om tegen hen te vechten, op een manier die ons in staat stelt hen overal in ons zuivere land te treffen.”

Dr. Al-Farra is een lid van de Palestine Islamic Scholars Association en de International Union of Muslim Scholars, die wordt geleid door Yusuf Al-Qaradawi, een Egyptisch-islamitische theoloog gevestigd in Doha, Qatar, en die voorzitter is van de International Union of Muslim Scholars.

Gazan Scholar Dr. Muhammad Suleiman Al-Farra: It Is Our Religious Duty to Fight the Jews


Bronnen:

♦ naar een artikelIslamic scholar says fighting Jews in Israel is a religious mandate – He said that according to religious ruling, all of Israel is ‘a battlefield between us and the Jews’” van 15 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelGazan Scholar Dr. Muhammad Suleiman Al-Farra: It Is Our Religious Duty to Fight the Jews and ‘Kill them wherever you might find them’” van 3 februari 2019 op de site van MEMRI.org

3 gedachtes over “Gaza: Islamitische geleerde zegt dat vechten tegen Joden in Israël een religieuze plicht is

Reacties zijn gesloten.