Duitsland feliciteert Iran met 40 jaar schending van mensenrechten en veroordeelt VS en Israël

De Amerikaanse vicepresident, Mike Pence, eiste donderdag dat bondgenoten van de Europese Unie de leiding van Washington volgen bij het terugtrekken uit het nucleair akkoord met Iran uit 2015 (JCPOA) en dat de EU haar pogingen moet stopzetten waarvan hij zei dat ze zijn ontworpen om Amerikaanse sancties te omzeilen.

Pence sprak tijdens een conferentie in het Midden-Oosten in Polen en beschuldigde Iran ervan de grootste staatssponsor van terrorisme ter wereld te zijn, en voegde eraan toe dat dit de ‘grootste bedreiging voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten’ was, en beschuldigde het geestelijke regime van het beramen van een ‘nieuwe Holocaust ‘met zijn regionale ambities.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken haalde op vrijdag scherp uit naar de Amerikaanse protectionistische handelsmaatregelen na de terugtrekking uit het akkoord door de Amerikaanse president Donald Trump en deed het af als het creëren van een ‘lose-lose’ situatie en verdedigde in één adem de pogingen van Europa om een ​​nucleaire deal met Iran na de eenzijdige Amerikaanse terugtrekking levend te houden.

Heiko Maas reageerde op de harde kritiek van de Amerikaanse vice-president Mike Pence van enkele van de dichtstbijzijnde Europese bondgenoten van Washington. Maas vertelde een conferentie van wereldleiders en topdiplomaten en defensiefunctionarissen dat Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Europese Unie als geheel zich hebben gecommitteerd aan het behoud van de overeenkomst van 2015, bedoeld om Iran te verhinderen een bom te krijgen.

Erger nog. In een oogverblindende verschijning op de Iraanse ambassade in Berlijn deze week, eerden de Duitse diplomaten de 40ste verjaardag van de Islamitische Revolutie van 1979 die een regime creëerde dat de vernietiging van de Joodse staat en de VS nastreeft.

Niels Annen, staatssecretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en een functionaris van de Iraanse balie bij het ministerie, die het pro-mullah-regime evenement bijwoonde, berichte dit op dinsdag aan het Duitse dagblad Bild voor massa-circulatie. Annen is lid van de Sociaal Democratische Partij (SPD) die toezicht houdt op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Niemand mag de wens verwarren om een ​​dialoog te hebben met een viering die 40 jaar brutaliteit kenmerkt”, zei de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell. De spraakmakende Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, haalde op donderdag de Duitse regering door de ma,gel voor het vieren van de Iraanse islamitische revolutie in Berlijn.

Uwe Becker, de burgemeester en pschatbewaarder van Duitsland’s financiële hoofdstad van Frankfurt, zei tegen de Post: “Dit is niet alleen een onnodig adres van toewijding aan het Iraanse leiderschap, maar een klap in het gezicht van al die Iraniërs die hebben geleden of zijn gevlucht onder de mullah-regime in de afgelopen 40 jaar. Ook al zou men van mening zijn dat, ondanks de steun van Iran voor internationaal terrorisme, ondanks de dreigementen om Israël te vernietigen of ondanks de recente uitbreiding van het Iraanse raketprogramma, het noodzakelijk zou zijn om meer betrekkingen aan te gaan met Teheran, deelname aan het revolutionaire jubileum is bijna een zelfverloochening van onze eigen waarden terwijl we kijken naar het gezicht van de Iraanse tirannie.”

De deelname van Duitsland aan de ceremonie ter ere van de Iraanse revolutie komt toen het administratief regime van Teheran aankondigde dat het zijn raketsysteem wilde uitbreiden en zijn militaire macht wilde versterken. Het zogenaamde gematigde regime van de Iraanse president Hassan Rouhani heeft volgens critici massale mensenrechtenschendingen gepleegd. Het Iraanse regime heeft in januari publiekelijk een man opgehangen op basis van zijn anti-homowet.


Bronnen:

♦ naar een artikelPence urges EU to pull out of nuclear deal, says Iran planning ‘new Holocaust’” van 14 februari 2019 en een artikel van David Rising “EU, Germany reject US call to leave Iran nuclear deal” van 16 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “US ambassador slams German gov’t for celebrating Iran’s revolution” van 16 februari 2019 en een artikelGerman foreign ministry celebrates Iran’s islamitic revolution in Berlin” van 13 februari 2019 en een artikelPence accuses Iran of nazi-like antisemitism” van 15 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “‘Middle East peace impossible without confronting Iran’” en een artikelA summit to weaken Iran and the EU” en een artikelIran blames Israel, US for deadly attack on Revolutionary Guards” van 14 februari 2019 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Duitsland feliciteert Iran met 40 jaar schending van mensenrechten en veroordeelt VS en Israël

  1. Niet veel anders te verwachten van een Duitsland dat na een tijdelijke post-Holocaust beschavings pauze nu met hun Minister van BZ. Heiko Maas die een opvallende uiterlijke gelijkenis vertoont met A. Eichman, weer helemaal de oude is.

    Dat Iran Israel met een Holocaust dreigt past precies in het plaatje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.