Meer details bekend over de moordenaar van Ori Ansbacher

Plaatje hierboven: Terrorist Arafat Irfaiya (Hamas) uit Hebron vertelt: “Ik nam een mes en verliet mijn ouderlijk huis in Hebron. Ik wilde een martelaar worden en daarvoor moest ik eerst een Jood doden. Gelukkig liep ik in een bos Ansbacher tegen het lijf en daar heb ik haar dan met mijn mes gedood” [beeldbron: Yonatan Sindel/Flash90]

Nieuwe details over de arrestatie van Arafat Irfaiya, de Palestijnse terrorist die de 19-jarige Ori Ansbacher op 7 februari vermoordde,  werden op maandag vrijgegeven, inclusief bewakingsbeelden van een moskee in de buurt van Ramallah waarin de arrestatie plaatsvond.

De Islamitische trust van de Palestijnse Autoriteit plaatste beelden op haar Facebookpagina, genomen met een van haar camera’s in de Jamal Abdel Nasser moskee, waarop te zien is hoe de IDF-soldaten zochten en uitenidelijk vonden wouldbe-martelaar Irfaiya.

Irfaiya werd ontdekt door een speurhond van de IDF, genaamd Zili, die hem betrapte en de arrestatie door de Yamam-eenheid voor terrorismebestrijding van de grenspolitie mogelijk maakte. IDF-soldaten doorzochten het pand tweemaal, waren niet in staat hem te vinden bij de eerste poging, maar vonden hem uiteindelijk na het onderzoeken van CCTV-beelden van gebouwen in de buurt.

Toen de soldaten de moordenaar van de locatie wegvoerden, 15 kilometer ten noorden van Jeruzalem, werden de soldaten door Arabieren aangevallen met molotovcocktails, pijpbommen, stenen en brandende autobanden. De politie onthulde dat Ansbacher werd gevonden met meerdere steekwonden aan haar bovenlichaam in de bossen van Ein Yael aan de rand van Jeruzalem, waarbij ambtenaren een beschuldiging voor verkrachting aan Irfaiya’s moordaanslag toevoegde.

Irfaiya bleek geen onbekende voor de Israëlische politie en zijn DNA stond op hun lijst genoteerd, waardoor ze hem op een positieve manier konden identificeren door middel van DNA-monsters die op de plaats van de misdaad werden genomen. Bovendien, bekende Irfaiya onmiddellijk de feiten en vertelde hij tegenover de politie dat hij zijn huis in Hebron met een mes had verlaten, met de bedoeling om een ​​Jood te doden. Op een reconstructie ter plaatse herhaalde hij ook gewillig de brute aanval en moord voor de politie.

Irfaiya verscheen maandag in de rechtszaal en leek in de camera’s van de journalisten te grijnzen. Een aantal Israëlische functionarissen pleiten in dit geval voor de doodstraf. Hoewel Irfaiya naar verluidt gelieerd was aan de Hamas-terreurorganisatie, heeft de groep geen verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord, die in het hele land veel woede teweegbracht. Tot op heden heeft geen enkele Palestijnse functionaris de moord veroordeeld.


Bronnen:

♦ naar een artikelNew details on brutal slaying of Ori Ansbacher and arrest of murderer Arafat Irfaiya” van 13 februari 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Murderer to martyr: dis Israel turn cirminal into ‘freedom fighter’? van 14 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Israeli rescue experts ponder: Was Ansbacher only missing person murdered by Arab terrorists?” van 14 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.