Palestijnen trachten UNESCO’s Jeruzalem resoluties nieuw leven in te blazen na vertrek van VS en Israël

Arabische staten zouden de controversiële Jeruzalem-resoluties kunnen doen herleven die de Joodse banden met de Tempelberg verloochenen of negeren bij de uitvoerende raad van de UNESCO, zo suggereerden VN-functionarissen naar de Jerusalem Post.

Ze spraken op voorwaarde van anonimiteit in de nasleep van de formele terugtrekking vorige maand van zowel Israël als de Verenigde Staten uit de Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisaties van de Verenigde Naties (UNESCO) vanwege zjjn vooringenomenheid jegens de Joodse staat Israël.

Al op donderdag riep het kabinet van de Palestijnse Autoriteit in een Engelstalige verklaring de UNESCO op een onderzoeksmissie op te zetten over Jeruzalem. De missie moet “de Israëlische agressie tegen de geschiedenis van Jeruzalem, de al-Aqsa-moskee en de Oude Stad onderzoeken om de Israëlische koloniale plannen bloot te leggen, de gevolgen ervan bloot te leggen en onmiddellijk te werken om de Israëlische opgravingsdaden te stoppen“, zei het PA-kabinet.

In de afgelopen twaalf maanden was UNESCO onder leiding van haar directeur-generaal Audrey Azoulay op zoek gegaan naar depolitisering van het Israëlisch-Palestijnse conflict in het internationale orgaan dat is belast met de bescherming van het mondiale culturele erfgoed. “Helaas, heeft het vertrek van de VS en Israël uit de organisatie deze inspanning verzwakt, wat echt jammer is,” zei een ambtenaar van de UNESCO.

Zijn inspanningen werden gesymboliseerd door zijn vermogen om de Jeruzalem-resoluties te neutraliseren die twee keer per jaar waren aangenomen door de 58 leden tellende uitvoerende raad van de organisatie. Een Unesco-functionaris zei tegen de Post dat het frustrerend was dat zowel Israël als de VS hun beslissing niet hadden ingetrokken, gezien hoeveel werk er was besteed aan het beëindigen van de controverse over de teksten.

De nieuwe ‘goedaardige’ resolutie over Jeruzalem die in 2018 tweemaal werd goedgekeurd door de uitvoerende raad van bestuur had de goedkeuring van zowel de Israëlische als de Palestijnse delegaties, zei een ambtenaar. Maar het zou moeilijk zijn om een ​​dergelijke dialoog voort te zetten zonder een Israëlische ambassadeur. “Aangezien de verkregen resultaten gebaseerd waren op de bemiddeling tussen twee zijden, zou de afwezigheid van Israël de neutrale teksten in de toekomst kunnen schaden. Het is altijd beter om aan tafel te zitten”, legde de UNESCO-official uit.

De volgende vergadering van de raad van bestuur is gepland voor april 2019, maar de VS, die een zetel in het bestuur heeft, zullen niet aanwezig zijn. Een Israëlische vertegenwoordiger, die het recht had om eerder te spreken, kan dit nu alleen doen op uitnodiging van het bestuur.

UNESCO koestert extreme anti-Israël-vooroordelen terwijl ze een van de meest inhumane regimes ter wereld omarmt. Soedan, een genocidaal regime, was lid van zijn bestuursorgaan en Syrië, dat chemische wapens tegen zijn eigen volk heeft gebruikt, mocht een plekje innemen in zijn mensenrechtencommissie. Maar de primaire aanklacht tegen de UNESCO komt voort uit het schofferen van Israël, een belangrijke Amerikaanse bondgenoot.

Tussen 2009 en 2014 heeft de organisatie 46 resoluties aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld. Er werd geen kritiek geuit op mensenrechtenschenders als Noord-Korea, China, Iran of Rusland, en slechts één tegen Syrië. Een dergelijke eenzijdige verdeling van mensenrechtenresoluties weerspiegelt een obsessie met Israël die in haat is geworteld.

Afgelopen zomer nam de UNESCO een resolutie aan die de Joodse banden met Jeruzalem ontkent en de Tempelberg in de Oude Stad aanduidt als een islamitische religieuze plaats, zonder verwijzing naar de belangrijke plaats in de Joodse geschiedenis. Het afgelopen jaar kon UNESCO zich op elk moment ontdoen van corruptie en wanbeheer en een neutraal evenwicht in zijn missie te herstellen. Het koos ervoor om het niet te doen.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Tovah LazaroffUNESCO’s Jerusalem resolutions may be revived after exit by Israel, US” van 3 januari 2019 op de site van The Jerusalem Post

4 gedachtes over “Palestijnen trachten UNESCO’s Jeruzalem resoluties nieuw leven in te blazen na vertrek van VS en Israël

 1. Het VATICAAN heeft een zeer uitgebreid archief over de pre-islamitische geschiedenis van Israel ! wellicht kunnen de goochems van Unesco daar eens een kijkje nemen ! de paus heeft ook leuke boekjes over het leven en werk van jezus: die is hun misschien enigszins bekend !

  Like

 2. Op de Nederlandse scholen word deze politieke geschiedvervalsing van UNESCO alvast minutieus opgevolgd.

  Feit is dat samenwerking van “Palestina” met iedere internationale organisatie altijd onder hetzelfde motto valt…… “U geeft, wij nemen”, politiek, maar vooral financieel.

  Zolang deze terreurbende die verder niets toevoegt aan het leven & welzijn van wie dan ook (behalve de eigen leiders & familie) een voorkeursbehandeling blijft krijgen, zullen de internationale organisaties zichzelf uithollen.

  Het behoeft een biblioteek vol feiten om één palestina leugen te ontwarren…….en dat is één simpele waarheid.
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.