Gaza: Hamas en Islamitische Jihad plegen oorlogsmisdaden jegens vrouwen en kinderen

Toen Hamas 10 maanden geleden zijn wekelijkse demonstraties langs de grens tussen de Gazastrook en Israël lanceerde, stuurde het eerst zijn mannen en hun familieleden om deel te nemen aan de protesten.

Een paar weken later, echter, instrueerde Hamas zijn mannen om weg te blijven van de grens nadat velen werden ontdekt en gedood door het Israëlische leger. De meeste Hamas-mannen die tijdens het geweld werden gedood, behoorden tot de militaire vleugel van de groep, Izaddin al-Qassam Brigades. Anderen behoorden tot de militaire vleugel van een andere terroristische groep, de Islamitische Jihad en de marxistische PFLP.

Het is vermeldenswaard dat de leden van de Hamas en de Islamitische Jihad die zijn omgekomen toen zij deelnamen aan het geweld nabij de grens tussen Gaza en Israël daar niet gekleed waren in militaire uniformen of hun wapens droegen. In plaats daarvan namen de mannen van Hamas en Islamitische Jihad deel aan de wekelijkse protesten gekleed in burgerkleding. Ze deden alsof ze gewone en onschuldige burgers  waren die protesteerden tegen de economische crisis in de door Hamas geregeerde Gazastrook.

Terwijl ze in Caïro zijn, blijven de leiders van de Hamas en Islamitische Jihad duizenden vrouwen en kinderen sturen om gewelddadige aanvallen op Israëlische soldaten te plegen. Deze leiders geven niets om de veiligheid of het welzijn van hun vrouwen en kinderen. Integendeel; hoe meer dode vrouwen en kinderen, hoe beter. Op die manier kunnen ze Israël de schuld geven van het doden van onschuldige burgers en meer Palestijnen oproepen om zich bij de jihad tegen de Joden aan te sluiten.

Degenen die vrouwen en kinderen aanmoedigen om deel te nemen aan een gewelddadige confrontatie met het Israëlische leger, moeten verantwoordelijk worden gehouden voor oorlogsmisdaden. Het is tijd voor de internationale gemeenschap om Hamas en de Islamitische Jihad en de andere terroristische groeperingen in de Gazastrook op te roepen zich niet langer achter vrouwen en kinderen te verschuilen en te stoppen hen als menselijke schilden te gebruiken in hun jihad om Israël te elimineren.

Lees hier het volledige artikel van Bassam Tawil

Hamas stuurt zijn zonen – euh vrouwen en kinderen – uit om te doden en gedood te worden


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Bassam TawilHamas, Islamic Jihad War Crimes Against Children and Women” van 12 februari 2019 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Gaza: Hamas en Islamitische Jihad plegen oorlogsmisdaden jegens vrouwen en kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.