Amerikaans volksvertegenwoordigster Ilhan Omar drijft kruistocht tegen Joden en Israël verder op

Plaatje hierboven: De 37-jarige Ilhan Abdullahi Omar, een moslima van Somalische origine, zetelt sinds 3 januari 2019 als volksvertegenwoordiger voor de Minnesota Democratic–Farmer–Labor Party (DFL), een centrumlinkse coalitie van de Democratische partij, in de Amerikaanse Kamer van Volksvertegewoordigers [beeldbron]

De komst van Ilhan Omar in de Amerikaanse politiek bleef niet lang onopgemerkt. Als aanhangster van de antisemitische boycot-Israëlbeweging (BDS) die ze prees omwille van “de mensen die actief zijn in boycots van apartheidregimes zoals in Zuid-Afrika” demonsteerde ze eerder met een bord “Free Palestine” een islamitisch eufemisme voor “Wipe Israel of the Map” (plaatje hierboven).

In een tweet van 2012 schreef ze: “Israël heeft de wereld gehypnotiseerd, moge Allah de mensen wakker maken en hen helpen de slechte daden van Israël in te zien.” In verweer voor haar uitspraken zei Ilhan: “Mijn opmerkingen geven precies weer wat er gebeurde tijdens de Gaza-oorlog en ik heb het duidelijk over de manier waarop het Israëlische regime zich in die oorlog gedroeg.”

Meer recent, begin februari 2019, suggereerde ze nog dat het American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) geld betaalde aan Amerikaanse politici om pro-Israël posities te verdedigen in het Amerikaans Congres.

Haar politieke kruistocht tegen Joden en Israël zet ze ondanks alle kritieken onverminderd verder. De Amerikaanse hulporganisatie Islamic Relief USA organiseert op 23 februari aanstaande een fondsenwervendiner voor hulp aan Jemen. Omar zal er spreken samen met Yousef Abdallah van Islamic Relief USA, die in 2017 op grote schaal werd bekritiseerd nadat het Midden-Oostenforum had vastgesteld dat hij gewelddadige antisemitische uitspraken had gedaan op zijn sociale media-accounts.

Plaatje hierboven: Volksvertegenwoordiger Ilhan Omar en antisemiet Yousef Abdallah (met t-shirt ‘Free Palestine’) van Islamic Relief USA [beeldbron: FfZ]

Abdallah, die in de Islamic Relief USA organisatie diende als ‘operations manager’, diste een “erg mooie” gemoderniseerde versie op van een Palestijns volksverhaal over een verzetsheld genaamd Zharif al-Tawl, die wraak nam op Joodse “bendes”, die naar verluidt een Palestijns dorp hadden aangevallen, om wapens te leveren om “meer dan 20 Joden te doden” en “raketten af ​​te vuren naar Tel Aviv.”

In andere artikels noemde hij de Joden “stinkaards” en beweerde hij dat “de Joden de buitenmuur van Al Aqsa [de moskee in Jeruzalem] in brand staken.” Abdallah ‘like-te’ ook een opmerking over zijn Facebook-bericht waarin hij God oproept om schade aan te richten en “wraak te nemen op de verdoemde Zionistische verkrachters. O God, ze zijn geen uitdaging voor jou. Laat de aarde onder hun voeten beven en vernietig hen zoals u ook de volkeren van ‘Ād, Thamud en Lot vernietigden.

En in 2014, nadat de republikeinse politicus Chris Christie zich verontschuldigde omdat hij de Westelijke Jordaanoever en Gaza als ‘bezet’ had beschreven, schreef Abdallah: “Christie knielt op zijn knieën voor de Joodse heren en zegt: ‘Het spijt me.’ Alleen geld maakt dat dingen zoals dit gebeuren Mr. Christie. Moslims moeten dit heel goed onthouden.

 Islamic Relief USA heeft eerder het antisemitisme van zijn hoge ambtenaren verdedigd en beweerde dat hun opmerkingen verkeerd waren vertaald. Islamic Relief USA weigerde echter om alternatieve vertalingen te leveren en weigerde commentaar te leveren op het feit dat een deel van het antisemitisme duidelijk in het Engels was uitgedrukt.

De Islamic Relief-franchise, opgericht in 1984, wordt beheerd door Islamic Relief Worldwide, het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Vandaag de dag is Islamic Relief een van de grootste islamitische liefdadigheidsinstellingen in de wereld, maar de franchise wordt steeds vaker geconfronteerd met vragen van regeringen over de hele wereld omtrent zijn connecties met extremisme en terreur.


Bronnen:

♦ naar een artikelAnti-Israel Congresswoman to Speak Alongside Activist Who Praises Killing Jews” van 12 februari 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Ilanit Chernick en Maayan Hoffman “Ilhan Omar to keynote event alongside antisemite days after AIPAC rant” van 12 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Amerikaans volksvertegenwoordigster Ilhan Omar drijft kruistocht tegen Joden en Israël verder op

 1. De 3 witte tanden reclame dames in het Amerikaanse Congress.

  Ilhan Omar, die Amerika komt beleren en Israel veroordelen naar Somalische maatstaven.

  Rashida Tlaib, de Palestijnse afgevaardigde die vanaf de eerste dag haar kiezers opzij schoof om trouw te zweren aan de palestijnse zaak.

  Alexandria Occasio Cortez die van coctail serveerster nu de wereld komt redden.

  De gemeenschappelijke delers?
  Onkunde, provocaties & intense Israel & Joden haat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.