Franse Joden ervoeren 74 procent meer antisemitische incidenten in 2018

Plaatje hierboven: De Franse antisemitische komiek Dieudonné (midden) is intussen opgedoken in de Gele Hesjes-beweging (Gilets Jaunes). Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn omstaanders en sympathisanten de Quenelle-groet aan te leren, aka de omgekeerde Hitler-groet [beeldbron: Media Press]

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, meldde maandag dat het aantal geregistreerde antisemitische handelingen in Frankrijk in 2018 met 74 procent is gestegen.

Sprekend in Sainte-Genevieve-du-Bois buiten Parijs, waar bomen geplant ter nagedachtenis aan vermoorde Jood Ilan Halimi werden om gehakt, zei Castaner dat zijn regering het ‘gif’ van antisemitisme zou bestrijden en de vernietiging van het gedenkteken tegen Halimi, die tijdens een gemedieerde aanval in 2006 werd vermoord, noemde het ‘een aanval op de hoop’.

Castaner zei dat er in 2018 541 gemelde antisemitische incidenten waren gerapporteerd, een stijging met 74% ten opzichte van 311 in 2017. Sammy Ghozlan, hoofd van het Nationale Bureau voor waakzaamheid tegen antisemitisme, of BNVCA, zei dat de protesten van de gele hesjes (Gilets Jaunes) die Parijs al maandenlang teisteren, gebruik maken van klassieke antisemitische stereotiepen die Joden beschuldigen van onevenredige controle uit te oefenen en de overheid manipuleren door het gebruik van geld.

Franse Joden hebben het land steeds meer verlaten, met meer dan 2.300 het maken van alijah naar Israël tussen januari en oktober 2018. In december kondigde minister van Diaspora Zaken Naftali Benett aan dat de Israëlische regering een actieplan zou formuleren om nieuwe golven van Frans-Joodse immigranten te absorberen .

Een boom ter herdenking van een jonge Frans-Joodse man met Marokkaanse roots die in 2006 werd doodgemarteld, werd op maandag 11 februari ’19 om gekapt, zeiden de autoriteiten in een handeling die als antisemitisch werd beschouwd. Ilan Halimi, een verkoper van mobiele telefoons, werd op 21 januari 2006 ontvoerd door een criminele groep onder leiding van Youssouf Fofana noemde zichzelf de ‘Gang des barbares‘ (Barbarenbende) noemde, in feite een franse afdeling van de PFLP, aka het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Gelovend dat alle Joden rijk zijn, eiste de groep een enorme hoeveelheid geld van zijn familie. Halimi, die drie weken gevangen werd gehouden en gemarteld in het bijzonder door genitale verminking, overleed na 24 dagen gruwel uiteindelijk aan zijn verwondingen. De zaak trok nationale en internationale aandacht als een voorbeeld van het opkomende antisemitisme in Frankrijk. Een boom ter herdenking van Ilan Halimi werd kort voor de dood van zijn vrouw in 2019 in Sainte-Geneviève-des-Bois om gekapt.


Bronnen:

♦ naar een artikelFrench Jews Experienced 74 Percent More Anti-Semitic Incidents in 2018” en een artikelTree in Memory of Murdered French Jew, Ilan Halimi, Chopped Down” van 12 februari 2019 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Franse Joden ervoeren 74 procent meer antisemitische incidenten in 2018

  1. De gele hesjes zullen nog wel even door moeten protesteren om ook maar iets voor mekaar te krijgen en daar gaan een Joden hatende Franse komiek of antisemitische leuzen hen niet bij helpen…….en intussen trekken succesvolle Joden weg uit de Franse beerput naar een land waar de zon altijd schijnt, het leven bruist en de economie boomt.

    Frankrijk & Europa krijgen 74 jaar na de Holocaust eindelijk de rekening gepresenteerd…………hen overhandigd door de kinderen van Islam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.