Palestijnen vieren moord op Ori Ansbacher met muziekclip op openbare omroep PA-TV

De Palestijnse Autoriteit vierde dit weekend de barbaarse moord op een jong Joods meisje door een terrorist uit Hebron met de heruitzending van een lied geschreven ter ere van terreur en het veroorzaken van verdriet aan Israël. Vertalingen zijn in ondertitels, met dank aan PMW.

Het lied identificeert degenen ‘die Israël verdriet zullen geven’ – niet alleen als de Arabieren van steden in de Palestijnse Autoriteit, maar ook Arabieren in heel Israël, van Haifa in het noorden tot Beersjeba in het zuiden, evenals van Lod, Ramle, Acre, Nazareth, Galilee, Tiberias, Tzefat (Safed), Beit She’an en Jeruzalem .. stuk voor stuk allemaal steden in Israël die “heroverd moeten worden op de Zionisten.”

Zoals de namen van steden in het lied worden genoemd, reageren verschillende mensen – zowel volwassenen als kinderen – ‘Dat zijn wij!’ terwijl ze hun gebalde vuisten omhoog steken. Het lied “Wij zijn Palestijnen”, is geschreven door de Jordaanse zanger Rami Shafiq en identificeert verder “de Zionisten” als de “vijand”, prijst “een steen gegooid met precisie” en juicht het toe dat “we niet bang moeten zijn voor de vijand.”

De videoclip werd uitgezonden op de officiële Palestijnse omroep PA-TV op 9 februari 2019 en eerder op 30 juli en 6 augustus 2016:

Wij zijn niet bang voor de vijand – een bot in de keel van de zionisten
Palestijnen – Dat zijn wij! Zijn wij!
Het volk van Jeruzalem – Dat zijn wij! Zijn wij!
De mensen van Jenin – Dat zijn wij! Zijn wij! …
O Al-Aqsa [moskee], uw wonden zullen genezen
Victory is zeker, het is onvermijdelijk
Een steen gegooid met ervaring …
Het volk van Jaffa – Dat zijn wij! Zijn wij!
Het volk van Haifa – Dat zijn wij! Zijn wij!
Het volk  van Lod – Dat zijn wij! Zijn wij!
Het volk  van Ramle
Het volk van Acre – Dat zijn wij! Zijn wij!
Het volk van Nazareth – Dat zijn wij! Zijn wij!
We zweren in de naam van de gevangenen
In plaats van één [gevangene], hier zijn er tien
We hebben ze [de Israëli’s] een voorproefje van verdriet gegeven
We hebben ze een voorproefje van verdriet gegeven – een bot in de keel van de Zionisten

Het lied belooft stilzwijgend tien keer meer terreur dan Israël tot nu toe heeft geleden door te beloven dat er 10 keer meer gevangenen in de Palestijnse Autoriteit zullen zijn:

Wij zweren in naam van de gevangenen
In plaats van één [gevangene], hier zijn er tien

Terwijl hij de woorden zingt die meer gevangenen beloven, wijst de zanger op een jong kind dat hij vasthoudt alsof hij wil zeggen: “Dit kind is de toekomstige terrorist; dit kind is de toekomstige gevangene.”

De boodschap van het lied is dat de kinderen van vandaag de toekomstige terroristen en gevangenen zijn – zij die opgroeien om hen “een voorproefje van verdriet” te geven en “een bot in de keel van de Zionisten” te zijn – en die Arabieren uit Israël, Judea, Samaria en Gaza als “Palestijnen” die “een bot in de keel van de Zionisten zijn. . . die hen de smaak van verdriet hebben gegeven.

Lied: “Wij zijn Palestijnen” 


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority Celebrates Murder of Ori Ansbacher z’l on PATV” van 12 februari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “As Israel grieves a brutal murder, PA TV sings: “We have given them a taste of grief”” van 12 februari 2019 en een artikelPA minister ignores brutal murder of young Israeli woman but criticizes Israel for searching in mosque for murderer” van 10 februari 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnen vieren moord op Ori Ansbacher met muziekclip op openbare omroep PA-TV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.