Maak kennis met Zili, de Belgische herdershond die Ori Ansbacher’s moordenaar greep

Belgen die hun nek durven uitsteken voor Israël, de Joden genegen zijn en bovendien pleiten voor een harde aanpak van de islamitische terreur en Jodenhaat? Die zijn maar erg dunnetjes gezaaid in deze bananenrepubliek van bier, fritten, voetbal en emo-cultuur.

Maar gelukkig is er nog Z.i.l.i, een 6-jarige Belgisch Mechelse herdershond, die ons beschamend anti-Israël imago, weer wat oppoetst. En hoe! Wat mij betreft is (de 4-voetige) Zili beslist de Zionist van de Maand! 🙂

Deze dappere Mechelse scheper werd geboren in Israël als onderdeel van een speciaal project van de hondentrainings eenheid van de S.W.A.T. Grenswacht. Zili is al meer dan vijf jaar lid van het team en heeft deelgenomen aan tientallen complexe operaties om terreur te bestrijden en terroristen te lokaliseren.

Aan het einde van vorige week slaagde Zili de terrorist grijpen die op zaterdag 9 februari 2019 met een serie messteken de jonge 19-jarige Ori Ansbacher brutaal vermoordde.

We kwamen ’s nachts aan bij het gebouw in Ramallah“, herinnert sergeant-majoor A. zich, de SWAT-soldaat die opereert met Zili. “We hebben het gebouw gescand en op een van de verdiepingen heb ik Zili losgelaten om de site te doorzoeken. Ik hoorde toen geblaf en besefte dat Zili de terrorist had gelokaliseerd en hem overmeesterd had, zodat hij niet weg zou lopen. Toen we bij hem aankwamen, hebben we hem gearresteerd.

Dit was niet de eerste terrorist die Zili met succes ontdekte,” merkte A. op, eraan toevoegend dat “als hondengeleider van de eenheid er geen grotere trots is dan wanneer je hond erin slaagt een terrorist te vangen.

De commandant van het SWAT-team, N., zei: “De SWAT-honden zijn vechters in elk opzicht. Dit is onze benadering, die een zeer belangrijke connectie tot stand brengt tussen de vechtende mannen en de vechthonden. De honden trainen met ons, gaan met ons uit op operaties en brengen vrije tijd met ons door. Deze combinatie van een menselijke krijger en een viervoeterige strijder is een winnende combinatie, die de laatste tijd veel operationele successen heeft opgeleverd.

De honden van de eenheid namen ook deel aan de arrestatie van de terrorist die twee Israëliërs in de industriële zone van Barkan had vermoord afgelopen jaar.

Plaatje hierboven: Afgerichte K-9 hond grijpt Palestijnse vrouw bij de lurven in a-Ramadin, ten zuidwesten van Hebron op 28 april 2011. De anti-Israëlische NGO B’Tselem eiste prompt dat de IDF stopt met het inzetten van aanvalshonden tegen ‘onschuldige’ Palestijnse terroristen, stenengooiers, messentrekkers en andere Jodenhaters [beeldbron: RS]


Bronnen:

♦ naar een artikelZili, four legged hero who captured terrorist – Zili the Belgian Malinois who helped capture terrorist who murdered Ori Ansbacher” van 11 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel David Israel “Meet Zili, the Belgian Shepherd Who Captured Ori Ansbacher’s Murderer” van 11 februari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ een artikel op deze blog19-jarige vrouw brutaal vermoord in Jeruzalem; Palestijnse messentrekker gevat” van 9-10 februari 2019

Een gedachte over “Maak kennis met Zili, de Belgische herdershond die Ori Ansbacher’s moordenaar greep

  1. Deze Mechelse herdershonden moeten dus ‘per direct geboycot worden.

    Stel je voor zeg, lieve, onschuldige palestijnse moordenaars grijpen die gewoon doen waar ze voor zijn opgevoed (Joden vermoorden en in geval van een niet Moslima, ook aanranden) en hiervoor Belgische honden gebruiken……….dat kan écht niet!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.