Israëlische luchtmacht bombardeert stellingen in Quneitra, Syrië nabij de Golan

De Syrische staatsmedia claimden maandagavond laat dat Israëlische artillerie verschillende doelen aanviel in de provincie Quneitra in het zuiden van het land. Posities die behoren tot het regime van president Bashar al-Assad en de door Iran gesteunde terroristische groep Hezbollah waren het doelwit.

Onder de sites die werden aangevallen waren een observatorium in Jubatha al-Khashab, al-Ma’laqa, Tel a-Diriya en een eerder vernietigd ziekenhuis in de stad Quneitra, samen met een Syrische legerpost en een leger garnizoen in de stad, berichtte het Syrische persagentschap SANA. Het was de eerste beschieting op regeringsposities langs de Golanhoogten sinds medio 2018.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei maandagavond dat de luchtaanval wordt toegeschreven aan Israël in de Kuneitra-regio en gericht was op gebieden waar Hezbollah en Iraanse milities die loyaal zijn aan het Assad-regime aanwezig waren. Volgens een rapport over Kan News raakten minstens vier militieleden gewond raakten bij de luchtaanval.

Israël heeft honderden luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië om pogingen te stoppen om wapens naar de Hezbollah-terreurgroep te smokkelen en ervoor te zorgen dat door Iran gesteunde troepen zich niet dicht bij de grens verschansen.

Vorige week meldde een rapport dat geavanceerde Russische S-300 luchtverdedigingsbatterijen waren opgezet in Syrië om Israëlische aanvallen te stoppen. Op maandag is de Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov dat Israëlische luchtaanvallen op Syrië onwettig zijn en niet kunnen worden gerechtvaardigd.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael strikes Quneitra, near Syrian border with Golan Heights” van 11 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelSyria reports Israeli artillery attack on Quneitra” van 11 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel Mordechai Sones “Report: Israeli attack on Syria – Syrian media reports Israeli attack in Kuneitra area; Jerusalem maintains silence” van 11 februari 2019 en een artikelSyrian organization says at least 4 injured in air strike” van 12 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Syria Claims IDF Attacked Iranian Hezbollah Targets in Quneitra” van 12 februari 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israëlische luchtmacht bombardeert stellingen in Quneitra, Syrië nabij de Golan

  1. Waar blijft de wereld en de United nonsens (VN) om Israël te steunen tegen die islamitische moordenaarsbende van Assad en zijn Russische en Iraanse vrienden ( doodseskaders)? Waarschijnlijk zal Israël het weer moeten ontgelden bij de meest gestoorde organisatie op deze aarde ( De United nonsens = VN)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.