Israëliërs zijn de meest fervente gebruikers van sociale media en smartphones

Plaatje hierboven: De nieuwe junks van de 21ste eeuw teisteren de wereld: SMOMBIES! (smartphone verslaafden lopen als zombies door de straten van de wereld) [beeldbron: Steve Cutts/Bored Panda]

Israëli’s zijn de wereldleiders op het gebied van sociale media, 77 procent van de volwassenen gebruikt sociale platforms en staat op de tweede plaats in eigendom van smartphones, volgens een dinsdag gepubliceerde enquête.

Jongere, beter opgeleide en hogere inkomens hebben Israëliërs meer kans om outlets te gebruiken zoals Facebook, Instagram en Twitter, en vrouwen nog meer dan mannen, volgens een onderzoek van het Pew Research Center (PRC). Israël verdrijft Zuid-Korea van de eerste plaats waar 76% van de respondenten aangaf gebruik te maken van sociale netwerken. Zweden, Nederland, Australië en de VS volgen – de laatste komt met 70%.

Israël staat op de tweede plaats (PEW grafiek onderaan) als het gaat om eigendom van smartphones, met 88% van de bevolking die een smartphone bezit (98% heeft een of andere mobiele telefoon). Zuid-Korea heeft het hoogste percentage, met 95% van de volwassenen die eigenaar zijn van een smartphone. Wereldwijd bezit 76% van de mensen in geavanceerde economieën een smartphone, terwijl slechts 45% van de respondenten in opkomende economieën er een bezitten.

Internationaal, hebben jongeren en volwassenen met een hoger inkomen vaker een eigen telefoon en gebruikten sociale media in zowel geavanceerde als opkomende economieën, maar de leeftijd en economische verschillen zijn groter in minder ontwikkelde landen. Geslacht speelt geen belangrijke rol bij het gebruik van de technologie, behalve in India, waar mannen veel vaker smartphones bezitten. India heeft ook de laagste bezettingsgraad van smartphones met 24%.

Uit het onderzoek bleek dat meer dan vijf miljard mensen in de wereld mobiele apparaten bezitten (van een wereldbevolking van 7,5 miljard). De enquête bevroeg 30.133 volwassenen in 27 landen tussen mei en augustus 2018.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraelis are world’s top users of social media, survey finds” van 6 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIsraelis are top users of social media in the world” van 7 februari 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)