19-jarige vrouw brutaal vermoord in Jeruzalem; Palestijnse messentrekker gevat

Bijgewerkt: zondag  10 februari ’19 om 05u37: Dader gevat

Op donderdagavond 7 februari ’19 werd in Ein Yael ten zuiden van Jeruzalem het levenloze lichaam terugggevonden van de 19-jarige Ori Ansbacher, een Israëlische tiener afkomstig uit de Israëlische gemeente Tekoa, Gush Etzion in Judea. Ein Yael ligt tussen de Bijbelse Zoo van Jeruzalem en het Walaja-dorp op de Westelijke Jordaanoever.

De jonge vrouw werd met meerdere messteken brutaal vermoord. Ansbacher werd reeds op vrijdag begraven in haar geboortestad Tekoa en politici uit het hele politieke spectrum condoleerden de familie. Premier Benjamin Netanyahu legde een verklaring af over de moord en zei dat Ansbacher “met verbijsterende brutaliteit” was vermoord.

Het slachtoffer, dat in een burgerlijk nationaal serviceprogramma zat – burgerdienst is populair bij jonge vrouwen uit de nationale religieuze gemeenschap die een door de overheid erkend alternatief voor militaire dienst zoeken – woonde met vrienden in een appartement in het centrum van Jeruzalem. Ansbacher werkte als vrijwilliger in het jeugdcentrum Yeelim in Emek Refaim. Zij wordt overleefd door haar ouders, Rabbi Gadi en Noa Ansbacher, en haar broers en zussen Tama, Tal, David en Shuva.

De Israëlische politie en leger gaat uit van een terroristische aanslag en kamde het hele el-Bireh gebied van Ramallah uit op vrijdagavond, alsook de Jamal Abdel-Nasser-moskee, nam beelden van beveiligingscamera’s in beslag, arresteerde verscheidene verdachten en liet hen na verhoor weer vrij.

Dader gevat
Een andere 30-jarige Palestijnse  verdachte uit Hebron werd nabij Ramallah gearresteerd en bleef aangehouden. Intussen berichtte de Israëlische politie op zaterdag dat het forensische bewijsmateriaal dat op de plaats van de misdaad werd aangetroffen, leidde tot de arrestatie van de Palestijnse verdachte. Het lijkt er dus op dat de dader gevat is. Meer details volgen later.

De Palestijnse verdachte in de moord op donderdag van de Israëlische tiener Ori Ansbacher in Jeruzalem werd zaterdag geïdentificeerd als Arafat Irfayia, een 29-jarige inwoner uit Hebron die illegaal in Israël was. Een nieuwsbericht in Channel 12 citeerde dat Israëlische veiligheidsfunctionarissen zeiden dat hij de moord had bekend.

Wat betreft de gedeeltelijke vrijgave van informatie over het moordonderzoek en de publicatie van de details van de moordverdachte, de 29-jarige Arafat Irfaiya, zei minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan: “We moeten onthouden over welke lage en moordzuchtige mensen we het hebben wanneer we [met hen] overeenkomsten en processen onderhandelen. Dit is een zeer breed fenomeen van terrorisme waarmee we te maken hebben. Dit is een volk wiens culturele codes moorddadig zijn.

Volgens de Shin Betverliet de verdachte [Arafat al-Rifaiyeh] zijn huis in Hebron met een mes en begaf zich naar het dorp Beit Jala,” net ten zuiden van Jeruzalem. Van het dorp “liep hij naar het bos, waar hij Ori zag, haar aanviel en vermoordde.”

Plaatje hieronder: De plek van de moord


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian from Hebron, nabbed Friday, said to confess to killing Ori Asbachereen artikelPolice: Forensics at scene led to Palestinian suspect in murder of Israeli teen” van 9 februari 2019 en een artikelPalestinian suspect arrested for murder of Israeli teen Ori Ansbacher” van 9 februari 2019 en een artikel‘The heart breaks’: Hundreds mourn Ori Ansbacher, 19, murdered in Jerusalem” van 8 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van 8 februari 2019 “Brutal murder of 19-year-old girl shocks Jerusalem” en een artikelSuspect in the murder of Ori Ansbacher arrested near Ramallah” van 9 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

5 gedachtes over “19-jarige vrouw brutaal vermoord in Jeruzalem; Palestijnse messentrekker gevat

 1. Ik neem aan dat u weet dat er een “gag order” is op de details van deze brute moord, uit respect voor het slachtoffer en haar familie.
  Daarom mijn verzoek om uw artikel aan te passen, vanuit hetzelfde gevraagde respect.

  Like

  1. Ik heb er één detail uitgehaald, maar voor het overige staat er niks in dat niet breed wordt uitgemeten in de Israëlische pers. Tenandere de door de rechtbank opgelegde gag-uitspraak over de zaak werd vrijdag gedeeltelijk opgeheven.

   Overigens ben ik niet gebonden door een gag-order. Ik ben een Belg en mijn website staat in Canada geparkeerd.

   Like

   1. Mijn dank voor het weghalen van dit detail. En natuurlijk bent u niet gebonden door enige gag-order, wettelijk gezien. Maar daar gaat het hier niet om, dat moge duidelijk zijn.

    Geliked door 1 persoon

 2. Shalom Willy 20:11;
  De mensen zijn niet in staat vrede te veroorzaken.
  Maar in afzienbare tijd zal de Eeuwige er voor zorgen.
  Zijn komst is aanstaande!
  Goede week.

  Like

Reacties zijn gesloten.