Opnieuw ca. 500 ‘Palestijnen’ vroegen en kregen asiel in België de eerste maand van 2019

Plaatje hierboven: Staatloze Syrische (Palestijnse) vluchtelingen verlaten het vluchtelingengetto van Yarmouk (nabij Damaskus) op weg naar … Belgium, the Place to Be! Op amper twee jaar tijd vroegen én kregen ca. 3.675 Palestijnen asiel in België [beeldbron]

Palestijnse asielzoekers uit Gaza komen massaal naar België. Ze worden bijna allemaal als vluchteling erkend. Nochthans genieten de Palestijnen in Gaza en de Westbank van het UNRWA-statuut, dat hen recht geeft op gratis gezondsheidszorg, onderwijs en bijstand.

In feite betaalt de Belgische belastingbetaler twee keer voor deze ‘vluchtelingen’: een eerste keer via de UNRWA en een tweede keer via asiel, opvang en integratie. De logica hierachter is compleet zoek.

Aldus is het aantal asielaanvragen opnieuw gestegen in de eerste maand van 2019. In januari registreerde de Dienst Vreemdelingenzaken 2.765 aanvragen waarvan net zoals in 2018 de meeste asielzoekers afkomstig waren uit ‘Palestina’ (lees Gaza).

Afghanistan, Syrië en Irak stonden bovenaan de top 10 van de landen van herkomst van de verzoekers om internationale bescherming. Irak, Guinee, Turkije, Somalië, Iran, Burundi en Eritrea vervolledigen de top 10.

Ca. 15,4 procent van het totale aantal aanvragen kwamen van Palestijnse asielzoekers of zowat 426 Palestijnen. In 2015 vroegen nog 11 Palestijnen asiel aan, in 2016 147, om in 2017 een grote sprong te maken naar 847 en tot oktober 2018 reeds 1909. Hun erkenning bedroeg nagenoeg 100 procent!

Ook in de laatste maanden van 2018 vroegen nog eens 3.195 mensen asiel aan, waarvan de grootste groep Palestijnen waren (ca. 492 personen). Op amper twee jaar tijd vroegen én kregen ca. 3.675 Palestijnen asiel in ons land.

Gaza: België is place to be
De welkomstcultuur voor vluchtelingen in België (lees: opengrenzenbeleid van de Belgische #Marakeshcoalitie) draait vooral gunstig uit voor Palestijnen afkomstig uit de Gazastrook. Bovendien kan niemand zeggen hoeveel terroristen van Hamas, PFLP of PIJ mee door de selectie zijn geraakt. Palestijnen krijgen dagelijks Jodenhaat ingelepeld van in de wieg tot in het graf. Maar daar ligt in België niemand wakker van, behalve dan de Belgische Joden …

Volgens commissaris-generaal voor de vluchtelingen, Dirk Van den Bulck zijn er diverse redenen waarom Palestijnse asielzoekers meer dan naar andere Europese landen naar België komen. “De perceptie dat ons land the place to be is, gevoed door smokkelaars, speelt zeker een rol. Zo krijgen momenteel zo goed als alle Palestijnen hier asiel. Dat heeft vooral te maken met de veiligheidssituatie in de Gazastrook en de onmogelijkheid op terugkeer,” zegt Van den Bulck.

Het is zeker niet zo dat er in ­Gaza een open oorlog woedt. Op verschillende plaatsen is het geweld acuut (bij protesten aan de grens met Israël zijn sinds maart al honderden Palestijnen doodgeschoten, red.), maar de situatie is al problematischer geweest. Ze is alleszins niet van die aard dat iedereen nood heeft aan bescherming. Dat de meeste asielzoekers uit Gaza toch bescherming krijgen, heeft er ook mee te maken dat het – zeker in de eerste helft van dit jaar – in de praktijk onmogelijk bleek om hen terug te sturen. De enige grensovergang van Egypte naar Gaza bleef gesloten. Bovendien was IS ook actief in de Sinaïwoestijn,” aldus Van den Bulck.


♦ naar een artikel van Tobias Santens “Aantal asielaanvragen in januari opnieuw gestegen – meeste asielzoekers afkomstig uit Palestina, Afghanistan, Syrië en Irak” van 7 februari 2019 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikelCijfers asielaanvragen in de maand januari 2019” op de site van Het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen (CGVS)

♦ naar een artikel op deze blogAsielcrisis: België haalt momenteel dagelijks 200 Palestijnen uit Gaza binnen” van 24 december 2018 en een artikel “Belgisch minister De Block wil Palestijnse nep-asielzoekers terugsturen naar Gaza” van 18 december 2018 en een artikel “België gooit de poorten wagenwijd open voor Palestijnse ‘asielzoekers’ uit Gaza en Westbank” van 27 november 2018 en een artikelToevloed van Palestijnse vluchtelingen in België; erkenning nagenoeg 100%” van 26 november 2018 en een artikelSoepel apart asielbeleid voor Palestijnen lokt vooral Gazanen naar België” van 8 september 2018

5 gedachtes over “Opnieuw ca. 500 ‘Palestijnen’ vroegen en kregen asiel in België de eerste maand van 2019

 1. Redenen waarom Gazanen naar Belgie komen.

  De vraag is niet waarom ze komen…..de vraag is waarom zij een voorkeursbehandeling krijgen!

  Waarom moeten echte vluchteling jarenlang in opvanghuizen verpieteren en hier geboren & geintegreerde kinderen illegaal blijven en terug worden gestuurd naar landen waar ze vreemden zijn, maar dat deze mensen met hun gecultiveerde vluchtelingen status hier per direct mogen blijven, gefinancierd door de B-belastingbetaler die hierover ook geen enkele info krijgt.

  Like

 2. Shalom Willy;
  Kijk op: xandernieuws.punt.nl:
  Mijn reactie daarop?
  Dit is de aanzet en afspraak voor het begin van de 1-wereld religie.
  Met als grootste machten: Rome en Mekka!
  Goede week.

  Like

Reacties zijn gesloten.