VN demoniseert Israël in 7 rapporten en ontziet grootste mensenrechten schenders

De VN-Mensenrechtenraad (UNHRC) wil andermaal Israël belagen met zeven afzonderlijke rapporten, waaronder één over grensgeweld in Gaza, maar heeft nog geen plannen gepubliceerd om een ​​rapport te publiceren over de één miljoen moslims die China massaal heeft opgesloten in interneringskampen.

Zeventien NGO’s riepen de UNHRC deze week op om een ​​onderzoeksmissie naar de regio Xinjiang in China te sturen om de situatie te onderzoeken. “De Chinese autoriteiten hebben Oeigoeren en andere Turkse moslims – zonder enige vorm van juridisch proces – gevangen gezet in “politieke opvoedingskampen” vanwege hun vermeende ontrouw aan de regering en de Chinese Communistische Partij,” aldus de niet-gouvernementele groepen.

“In die kampen worden ze onderworpen aan gedwongen politieke indoctrinatie, verzaking van hun geloof, mishandeling en in sommige gevallen marteling,” verklaarden de NGO’s. Amnesty International en Human Rights Watch waren een van de 17 NGO’s die zich uitspraken vóór de veertigste zitting van de UNHRC, die van 25 februari tot 22 maart in Genève zal plaatsvinden.

De UNHRC heeft al een lijst gepubliceerd van minimaal 79 rapporten die tijdens de vergadering zullen worden behandeld, inclusief die over mensenrechtensituaties in andere landen zoals Maleisië, Tunesië, Saoedi-Arabië en Sri Lanka. Er zijn ook twee rapporten over Iran en Syrië. Geen enkel ander land heeft zoveel rapporten dan Israël. De UNHRC heeft nog geen lijst gepubliceerd met de resoluties waarin haar 47 lidstaten van plan zijn te stemmen, inclusief die over Israël. De meeste van zijn resoluties zijn gebaseerd op rapporten.

Hillel Neuer, de directeur van UN Watch, schat dat er waarschijnlijk ongeveer vijf resoluties tegen Israël zullen zijn. “Met een ongekend aantal van zeven rapporten en vijf resoluties, is de VN van plan om Israël aan te vallen – meer dan enig ander land ter wereld – tijdens de komende 40e zitting van de Mensenrechtenraad in maart, wanneer het een heel agendapunt en dag besteedt aan zondebok voor de Joodse staat,” zei Neuer.

Onder de zeven rapporten bevindt zich een over de zwarte lijst van bedrijven die zaken doen met gebieden in Israël die liggen voorbij de pre-1967 lijnen (aka de Groene Lijn van april 1949) , zoals de Golanhoogten, Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever.

Van het bureau van de Hoge Commissaris voor de mensenrechten was verwacht dat het de database vóór de zitting van maart zou publiceren, maar er is geen datum vastgesteld voor de publicatie ervan.

De UNHRC zal ook een verslag horen over de door Hamas geleide wekelijkse Palestijnse onlusten langs de grens met Gaza, bekend als de ‘Grote terugkeermars’, die begon op 30 maart 2018. Meer dan 220 Palestijnen zijn gedood bij deze rellen als een resultaat van IDF-acties.

150 van de 181 Gaza ‘Terugkeer Mars’ dodelijke slachtoffers waren TERRORISTEN [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikelUN Human Rights Council to publish seven reports against Israel, two for Iran and Syria” van 6 februari 2019 op de site van The Jewish News Syndicate

♦ naar een artikelUN Demonizes Israel in 7 Reports, Ignores Major Human Rights Abusers” van 6 februari 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “UNHRC set to blast Israel 7 times, but mum on China’s muslim imprisonement” van 5 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

4 gedachtes over “VN demoniseert Israël in 7 rapporten en ontziet grootste mensenrechten schenders

 1. Joodje treiteren is een gekende hobby van UN : Eu landen besteden daar dikveel belastinggeld aan !!

  Like

 2. VN = United Nonsens ,de meest contraproductieve organisatie op deze aarde !!!Landen en volkeren die bewust bijval verlenen aan deze vervloekte organisatie ,zijn ook vervloekt !!!!Syrië zeker 500.000 doden ,Iran elke dag onderdrukking en verspreiding van terrorisme ,de VN verleent direct en indirect steun aan moorddadige regime’s !!Ik hoop en bid dat Donald Trump het aandurft om deze onzalige organisatie Amerika uit te gooien en het aan een fijn land als Rusland ,Turkije of mijn part aan Iran geeft !!!

  Geliked door 1 persoon

 3. 7x schuldig…..ja, we weten het al!

  De VN is officieel al lang haar schaamte voorbij en zo is Europa dat dapper instemt met iedere anti Israel resolutie…..ook Duitsland met haar zwarte geschiedenis.

  Hun krokodillentranen bij Holocaust herdenkingen worden steeds verwerpelijker. Hun speeches over ‘Never again’ zijn één grote farce en hun gespeelde bezorgdheid over het antisemitisme in hun achtertuin kunnen we ook met een grote korrel zout nemen.

  Het antwoord? De Joodse resolutie.

  Een sterk Israel en de VN laten kletsen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.