Hamas en Co vuren opnieuw raketten af naar Israël; reactie van IDF volgde snel

Plaatje hierboven: Palestijnse militieleden van de al-Qassam Brigades, het moordeskader van Hamas, tonen zelfgemaakte Qassam-raketten tijdens een anti-Israëlische militaire parade die de tweede verjaardag markeert van de liquidatie van militaire commandanten van Hamas Mohammed Abu Shamala en Raed al- Attar op 21 augustus 2016 in Rafah in de zuidelijke Gazastrook [beeldbron: Abed Rahim Khatib/Flash90]

Twee keer op een half uur tijd klongen de sirenes van het Rood Alarmsysteem op woensdagavond in het zuiden van Israël dat waarschuwt voor inkomende raketten. De eerste keer dat de sirene klonk was het in het gebied van de Eshkol Regional Council, een gebied dat de stad Sderot omvat. Een woordvoerder van het IDF meldde dat een raket inderdaad vanuit Gaza naar Israël werd afgevuurd.

“De raket landde in een open gebied en niet in een bewoond gebied. Er is geen schade of letsel gemeld,” concludeerde de verklaring van de IDF. Een tweede raket die vanuit de enclave werd afgevuurd, raakte niet over de grens en stortte voortijdig neer op het Gazaanse bodem.

Eerder op de dag werden twee mortiergranaten afgeschoten vanuit Gaza en gericht op Israël, maar ze landden op Palestijns grondgebied. Met betrekking tot dat incident zei de woordvoerster van de IDF dat “het een incident was dat zich in Gaza voltrok en Israël niet beïnvloedt.”

Een reactie van de IDF bleef niet lang uit. Een IDF-tank vuurde op woensdag enkele granaten af naar een politiepost van Hamas in de zuidelijke Gazastrook als reactie op de lancering van een raket op Israëlisch grondgebied.

Avigdor Lieberman, voorzitter van Yisrael Beytenu, antwoordde: “Opnieuw is de imaginaire rust aan de rand van de Gazastrook geschonden. De confrontatie is niet te voorkomen. Het is niet nodig om te wachten tot er mensenlevens aan onze kant vallen. We moeten terugkeren naar een beleid van gericht doden en massale schade toebrengen aan de infrastructuur van de terroristen”, zei Liberman.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF responds following rocket attack from Gaza – Tank attacks Hamas position in southern Gaza Strip in response to launching of rocket into Israeli territory” van 6 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelTwo Red Alert Sirens in Israel’s South” van 6 februari 2019 op de site van The Yeshiva World

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Rocket Fire Begins Again in Southern Israel Near Gaza Border” en een artikel “IDF Attacks Hamas Observation Post in Gaza After Rocket Attack Aimed at Israel” van 6 februari 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.