Oostenrijkse president in Israël – Netanyahu: wij stoppen ISIS en Co HIER vóór ze naar Europa trekken

Plaatje hierboven: Ramallah, 5 februari 2019. De president van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen, op visite bij Fatahleider Abu Mazen, nom de guerre van de niet-zo-gematigde PA president Mahmoud Abbas. Van der Bellen verzekerde Abbas van zijn steun voor de tweestatenoplossing [beeldbron: Reuters/A7]

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zag er geen graten in omtrent de rol van de Joodse staat als de eerste verdedigingslinie tegen terreur gericht op Europa, tijdens gezamenlijke verklaringen aan de media op dinsdag (5 februari) in Jeruzalem met de Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen.

Tijdens een ontmoeting tussen de twee leiders werd een bilateraal memorandum van overeenstemming ondertekend over voortgezette samenwerking op het gebied van wetenschap, cultuur en onderwijs, evenals een intentieverklaring over toekomstige internationale samenwerking met betrekking tot hulp aan derdewereldlanden.

“Wij willen u en bondskanselier Kurz aanbevelen voor de zeer krachtige verklaring en zeer sterke positie die u hebt ingenomen met betrekking tot de waarheid, over geschiedenis, over antisemitisme,” zei Netanyahu. “De president van Oostenrijk en de bondskanselier van Oostenrijk, denk ik, zijn voorbeeldig geweest in het uiten van een simpele waarheid – dat antisemitisme en anti-Zionisme één zijn.”

“Onder het voorzitterschap van Oostenrijk in de Europese Unie was er een oproep aan landen om de verklaring te ondertekenen, een verklaring van antisemitisme aan te nemen, aangenomen door IHRA. Dit is naar onze mening heel erg in overeenstemming met de waarheid en met moraliteit. We hebben consequent uw posities gevolgd en de manier waarop u ze naar voren brengt, we stellen het zeer op prijs.”

“We hebben veel gemeen met Oostenrijk, omdat we allebei kleine democratieën zijn die graag de toekomst willen grijpen. We staan ​​voor uiteraard grote uitdagingen en ook voor geweldige kansen. We geven beiden een zeer groot deel van ons BBP uit aan R & D en dat weerspiegelt ons geloof in innovatie.”

“We gaan dit vandaag bespreken: innovatie, cyberveiligheid, alle gebieden van technologie die wonderen verrichten bij het veranderen van onze wereld. We gaan een overeenkomst ondertekenen over cultuur en wetenschap, die we nog meer met elkaar zouden kunnen doen. We hebben allebei geavanceerde samenlevingen met zeer capabele mensen, en hoe meer we met elkaar uitwisselen, hoe beter we het zullen doen voor elk van onze landen.”

“De grootste uitdaging waarmee we worden geconfronteerd, is ongetwijfeld het radicalisme en fanatisme dat de wereld terug wil brengen naar de Middeleeuwen. Hier in het Midden-Oosten worden we geconfronteerd met de twee krachten, de grote krachten van de militante islam: de militante soennieten geleid door Da’esh en militante Shi’ieten onder leiding van Iran en zijn volmachten. We zijn vastbesloten om hun vooruitgang te blokkeren en daarom verdedigen we niet alleen onszelf, maar in veel opzichten ook Europa.”

“Israël is de grote vesting, hier aan de rand van Azië, aan de rand van de Middellandse Zee, die verhindert dat de strijdkrachten van de militante islam de regio vegen en miljoenen en miljoenen en miljoenen dakloze zwervers sturen over de continenten, vooral het continent van Europa. De beste manier om hiermee om te gaan, is om er hier mee om te gaan, om deze krachten hier te verslaan. En Israël doet in dat opzicht meer dan zijn deel.”

Plaatje hierboven: De Oostenrijkse president Van der Bellen bezocht samen met zijn echtgenote het herinneringsmuseum van Yad Vashem in Jeruizalem op maandag 4 februari 2019 [beeldbron: Yad Vashem]

De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen bezocht op maandag jongstleden ook zijn Israëlische tegenhanger, Reuven Rivlin, en vertelde hem dat zijn natie de verantwoordelijkheid voor de Holocaust deelt en ernaar streeft om ervoor te zorgen dat Joden overal in veiligheid kunnen leven.

De twee leiders bezochten later het Yad Vashem Holocaust Memorial Museum, waar Van der Bellen een krans legde tijdens een ceremonie in de Herdenkingshal. “Oostenrijk draagt ​​gedeelde verantwoordelijkheid voor de Holocaust. Veel Oostenrijkse burgers namen deel en we buigen onze hoofden ter nagedachtenis aan de slachtoffers in nederigheid en respect,” zei Van der Bellen tijdens een welkomstceremonie in de residentie van de president in Jeruzalem.

“We hebben onze gedeelde verantwoordelijkheid te laat toegegeven en dat heeft in het begin problemen veroorzaakt in onze relaties. Ons doel is ervoor te zorgen dat Joden overal veilig voelen. Het is onze verantwoordelijkheid als Oostenrijkers om de slachtoffers van de Holocaust te verzekeren dat we in vrede en overeenstemming met Israël leven,” voegde hij eraan toe, volgens een lezing uitgegeven door het kantoor van Rivlin.

Oostenrijkse nazileiders
Beruchte Oostenrijkse nazileiders tijdens WOII waren bv. Arthur Seyss-Inquart, die onder meer Reichskommissar was van de Nederlanden; Ernst Kaltenbrunner, die Obergruppenführer was in de Schutzstaffel (SS) die onder meer op 21 juni 1943 Reinhard Heydrich opvolgde in diens functies nadat deze geliquideerd was door het Tsjechische verzet; SS-Hauptsturmführer Franz Paul Stangl, die kampcommandant was in de vernietigingskampen, Sobibor en Treblinka.

Een halve Oostenrijker was SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann (plaatje onderaan Eichmann in Jeruzalem), geboren in 1906 in Duitsland maar die tussen 1914 en 1933 opgroeide in Oostenrijk, werd nadien berucht als één van de uitvoerders van de Endlösung en als “de man die de Joden in veewagons liet bollen naar de doodskampen”;  en niet te vergeten de kop van de draak, Reichsführer Adolf Hitler zelves, stichter van de NSDAP die het bevel gaf tot de uitroeiing van het Europese Jodendom.

Ook Kurt Waldheim, een inlichtingenofficier bij de Wehrmacht tijdens WOII, bracht het – ondanks zijn bedenkelijke oorlogsverleden – zelfs tot secretaris-generaal van de Verenigde Naties en werd nadien ook nog eens president van Oostenrijk en was aldus een directe voorganger van de huidige president Alexander Van der Bellen (!); en… nog zovele anderen ….


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Austrian President supports ‘two-state solution’ – Austrian President meets PA chairman, expresses support for a two-state solution” van 6 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Netanyahu to Austrian President: Israel Defending Europe from ISIS, Shi’ite Militants” van 5 februari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelAustria shares responsibility for the Holocaust, visiting president says” van 4 februari 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.