Imam Tawhidi haalt in KZ Auschwitz-Birkenau uit naar antisemitisme in eigen moslimrangen

De man die bekend staat als de ‘Imam van de Vrede’, een moslimpriester die in Australië verblijft en die nu waarschijnlijk een flinke prijs op zijn hoofd heeft staan, haalde op maandag 4 februari hard uit naar het antisemitisme in een video gefilmd voor het concentratiekamp Auschwitz, video die sindsdien viraal is gegaan op de sociale media.

Staande op het selectieplatform aan de poorten van KZ Auschwitz-Birkanau, ​​gekleed in een zwart T-shirt met #WeRemember in witte letters op zijn borst, twitterde Imam Mohamad Tawhidi dat hij “er trots op was de eerste * sjiitische * moslimimam te zijn die zijn respect betoonde in Auschwitz.

In de video viel Tawhidi onlangs geïnstalleerde Amerikaanse vertegenwoordigers Rashida Tlaib en Ilhan Omar aan, beide moslims die hun anti-Israëlische en antisemitische neigingen in recente verklaringen duidelijk hebben gemaakt. Tawhidi wees erop dat de Amerikaanse regering nauwelijks het geschikte forum is voor dergelijke wrede houdingen, laat staan ​​uitdrukkingen van haat.

Hieronder de volledige transcriptie:

Gegroet en vrede zij met jullie allemaal. Mijn naam is Imam Tawhidi. Ik ben hier om stelling te nemen tegen antisemitisme. Ik ben in Auschwitz, in Polen. Dit is waar miljoenen Joden werden gedood. Een deel van de Holocaust. Dit is slechts een van de gebieden waarop de gruwelijke misdaden plaatsvonden.

Ik ben net terug van de eerste plaats die we bezochten. Het is heel belangrijk dat de boodschap uitgaat dat dit nooit meer gebeurt. Dat de sfeer hiervoor nooit meer wordt gecreëerd. Dat we niet de weg vrijmaken om deze misdaden opnieuw te laten gebeuren.

En als er een specifieke boodschap is en een bepaalde boodschap die ik graag wil horen, is het dat het Amerikaanse Congres zich zou moeten concentreren op het dienen van het Amerikaanse volk. Het zou geen platform moeten zijn voor Islamitische leden van de Amerikaanse regering om hun haat tegen het Joodse volk te prediken.

Het Joodse volk zal een minderheid blijven en is altijd een minderheid gebleven. Als deze situatie voortduurt, zal deze minderheid opnieuw vervolgd worden en we moeten ervoor zorgen dat dit nooit gebeurt.

Het is heel triest om te zien wat er gebeurt binnen de Amerikaanse regering; mensen zoals Rashida Tlaib en Ilhan Omar, absolute fraudeurs en islamisten, die haat tegen het Joodse volk propageren. Ilan gelooft niet dat het Joodse volk of de Joodse natie bestaansrecht heeft. Schande voor haar! En schaam u voor diegenen die op haar hebben gestemd en blijven zwijgen.

We moeten er alles aan doen om de vrede te bevorderen en ervoor te zorgen dat de Amerikaanse regering deze mensen geen platform geeft.  Verhef je stem tegen haat. Wordt mensen die houden van. Ik had nooit gedacht dat ik hierheen zou komen en mijn respect zou betuigen. Ik was iemand die de Joden haatte en die Joodse natie. Het wordt tijd dat we wakker worden en echte mensen worden.

Dank u.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Watch: Muslim Cleric Urges US Congress to Block Islamist Anti-Semitism in the Ranks” van 4 februari 2019 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Imam Tawhidi haalt in KZ Auschwitz-Birkenau uit naar antisemitisme in eigen moslimrangen

  1. Dit zijn wel de woorden, waarvan de westerling hoopt, dat zij uit het hart komen en de basis vormen voor het creëren van vertrouwen jegens de islam.
    Maar pas op, taqqiya is een opdracht in de islam. Een gezond wantrouwen naar deze mensen is een must.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.