Britse opperrabbijn haalt scherp uit naar antisemitische BDS-beweging omtrent Eurovision boycot

Plaatje hierboven: De BDS campagne tegen Eurovision 2019 in Tel Aviv draait op kruissnelheid. Hierboven de ‘finale’ van het Songfestival in mei 2019. Merkwaardig: BDS heeft in haar bestaansgeschiedenis nog nooit dergelijke hetze gevoerd tegen om het even eender welk ander land in de wereld. Apartheid? [beeldbron: BDS]

De Britse opperrabbijn Ephraim Mirvis heeft de anti-Israëlische BDS-beweging bekritiseerd over zijn poging om een ​​boycot te organiseren van de Eurovisie-wedstrijd die in mei in Tel Aviv zal plaatsvinden. De Joodse staat verdiende het recht om dit jaar het Eurovisie Songfestival te organiseren, toen de Israëlische zanger Netta Barzilai de 2018-wedstrijd in Portugal won.

“Terwijl [échte] vredestichters een dialoog en een gemeenschappelijke basis zoeken, heeft de BDS-beweging al meer dan een decennium een ​​campagne van verdeeldheid en demonisering gevoerd”, vertelde Mirvis aan The Daily Mail. “Oproepen tot het verplaatsen van het Eurovisiesongfestival van Israël zal uiteindelijk de zaak van de vrede schaden en niet vooruithelpen. Ik roep degenen op die pleiten voor BDS om hun inspanningen te richten op samenwerking en verzoening,” voegde de rabbijn eraan toe.

Eerder deze week publiceerden 50 bekende artiesten – waaronder de felle Israëlische criticus Roger Waters, de voormalige frontman van Pink Floyd – in The Guardian een brief waarin ze er bij de BBC op aandrongen de wedstrijd van dit jaar niet uit te zenden. De BBC verwierp die oproep en zei in een verklaring dat Eurovisie “geen politieke gebeurtenis is en geen politieke boodschap of campagne onderschrijft”.

“De competitie heeft altijd de waarden vriendschap, inclusie, tolerantie en diversiteit gesteund en we geloven niet dat het gepast is om de deelname van de BBC om politieke redenen te gebruiken,” voegde hij eraan toe. “Hierdoor zullen we deelnemen aan het evenement van dit jaar. Het gastland wordt bepaald door de regels van de competitie, niet door de BBC.”

Ondertussen hebben meer dan 11.000 mensen een Creative Community for Peace (CCFP) petitie ondertekend – gericht aan de European Broadcasting Union (EBU) – die “al onze vrienden en collega’s over de hele wereld aanmoedigt om hun steun te betuigen aan een spannend en succesvol Eurovisie 2019 in Tel Aviv.”

Antisemitische prent van BDS Frankrijk


Bronnen:

♦ naar een artikelUK Chief Rabbi slams anti-Israel BDS movement over bid to spoil Eurovision contest in Tel Aviv” van 4 februari 2019 op de site van United With Israel

Een gedachte over “Britse opperrabbijn haalt scherp uit naar antisemitische BDS-beweging omtrent Eurovision boycot

  1. Haat tast het normale denkvermogen aan.

    “Let op je gedachten….ze worden je woorden, je handelingen, je gewoonten, je karakter, je bestemming”.

    De BDSS’rs leven 24/7 met hun obsessieve haat.

    Het is hun identiteit geworden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.