Hezbollah’s Nr. 2 sjeik Naim Qassem: Israël is bang en durft ons niet aan te vallen

Hezbollah’s plaatsvervangend secretaris-generaal beschuldigde Israël ervan dat het niet klaar was voor een confrontatie met Libanon in een interview op de Libanese tv op zondag.

De sjietische Sjeik Naim Qassem (plaatje hierboven), de Nummer 2 na Hezbollahleider Hassan Nasrallah,  zei dat “de nieuwe regering van Libanon een eenheidsregering is” en dat slechts drie van haar ministers van de regering lid zijn van de terroristische organisatie Hezbollah. Qassem reageerde op opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu dat Hezbollah Libanon geïnfiltreerd heeft met de steun van Iran.

Tijdens het briefen van een delegatie van VN-leiders die in Israël zijn op een missie onder leiding van de Israëlische VN-afgezant Danny Danon, net voordat ze naar de noordgrens van Israël trokken om een ​​van de grensoverschrijdende tunnels van Hezbollah te inspecteren, zei Netanyahu: “Hezbollah sloot zich aan bij de Libanese regering, en nu controleert het de regering, en dus controleert Iran het.”

Netanyahu sprak toen over Operation Northern Shield, die drie weken geleden eindigde: “Net zoals we de tunnels stopten, zullen we alle agressie uit Libanon, Syrië of Iran stoppen.”

Hij zei dat de terreurtunnels van Hezbollah een “flagrante schending van internationale wetgeving … Het feit dat u in Israël bent aangekomen getuigt van uw integriteit. Ik hoop dat dit ook uw toekomstige acties in de VN zal karakteriseren, die alleen al vorig jaar 20 resoluties tegen Israël hebben afgedwongen, terwijl slechts zes tegen andere landen, waaronder Syrië, Iran en Soedan. Waar het om gaat, is niet alleen dat je de waarheid ziet, maar ook dat je het vertelt. We willen dat u uw beslissingen verandert.”

Vorige week sprak de secretaris-generaal van Hezbollah, Hassan Nasrallah, voor het eerst sinds Operation Northern Shield in een openbaar interview met het Libanese Al-Mayadeen station, waarbij eerst berichten over zijn overlijden werden ontkend. “Ik ben helemaal gezond en ik heb nergens last van”, vertelde hij de geïnterviewde. “Het is grappig om te horen dat ik dood ben.”

Nasrallah zei dat hij een strategische beslissing had genomen om niet te spreken tot het einde van de Israëlische campagne tegen de terreurtunnels, waarvan sommige zich uitstrekten van Libanon tot het Israëlische grondgebied. Hij weigerde de verantwoordelijkheid te nemen voor de bouw van de tunnels tussen Libanon en Israël: “De tunnels bestaan, ze kunnen oud of nieuw zijn, maar het maakt niet uit wie ze heeft gegraven”, zei Nasrallah.

Vervolgens bedreigde hij Israël: “Ik waarschuw Israel, ik wil niet deelnemen aan hun verkiezingen, maar de Israëli’s moeten opmerken dat Netanyahu, en vooral de afgelopen weken, veel fouten maakt in zijn beoordeling van veel zaken.” De volgende dag reageerde de premier op de verklaringen van Nasrallah door de secretaris-generaal te bespotten en te zeggen dat de terreurorganisatie “zeer beschaamd is door onze vastberadenheid”.

“Hij en zijn mannen hebben enorme inspanningen geleverd in de wapentunnels, door ze uit te graven, in tegenstelling tot wat hij de afgelopen jaren en de afgelopen maanden zei,” zei Netanyahu, opmerkend dat Israël erin slaagde “hem volledig van dit wapen te beroven.”

Aan het begin van de kabinetsvergadering van vorige week, voegde Netanyahu eraan toe dat Nasrallah “in verlegenheid wordt gebracht door financiële problemen, en het beleid dat we hebben gepromoot om de sancties tegen Iran te verlengen, is een beleid dat is aangenomen door president Donald Trump, die de financiering uit Iran en zijn satellieten, vooral Hezbollah ernstig schaadt.”

Plaatje hierboven: Financiering van Hezbollah onthuld: Heroïne, cocaïne en diamant in ruil voor raketten en granaten. Een zeldzame inkijk in een geheim netwerk dat Colombiaanse cocaïnekartels, West-Afrikaanse conflictdiamanten en Noord-Amerikaanse gebruikte autoloten met elkaar verbond [bron]

‘Hezbollah’s Narco Jihad’
Revealing the details of the group’s drug trade, money laundering


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “Hezbollah deputy says Israel is not ready fot a confrontation with Lebanon – Naim Qassem said that “Lebanon’s new government is a unity government,” and that only three of its government ministers are members of the Hezbollah terrorist organization” van 4 februari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelHezbollah number two says Israel is not ready for conflict with Lebanon – Naim Qassem denies Netanyahu allegations that Iran controls Lebanon through the terror group, ‘we have only 3 out of 31 ministers in the government’” van 4 februari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelLebanon Forms New Coalition Government with Hezbollah” van 2 februari 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.