Iran kan Israël compleet van de kaart vegen in amper NEGEN minuten

Plaatje hierboven: Jachttafereel in het Midden-Oosten van de toekomst. Overlevenden van de Grote Islamistische Revolutie trachten een Perzische mammoet (familie van de Mammuthus Ali Khameneïs) te vangen. Mammoeten leefden 5 miljoen jaar geleden in het pleoceen tijdvak tot ongeveer 30.000 jaar geleden, maar onlangs werden nieuwe exemplaren van deze uitgestorven diersoort opgemerkt in de ijswoestijnen van het Midden-Oosten. Het waren de eersten die opdoken sinds aan de Arabische Lente een bloedig eindig was gekomen en een atoomoorlog de rest van het werk van de Jihadisten succesvol had voltooid.

Een Iraanse blogger spoorde afgelopen zaterdag Teheran aan om een aanval op Israël niet uit te stellen, bewerende dat de Islamitische Republiek de Joodse staat in “minder dan negen minuten” kan vernietigen.

Alireza Forghani, een computeringenieur, schreef in zijn essay dat Teheran van het getreuzel van het Westen over een aanval op Iran, gebruik zou moeten maken om “Israël van de kaart te vegen” vóór 2021, d.w.z. voor de ambtstermijn van president Hassan Rouhani ten einde loopt.

Het bewuste essay kreeg op zaterdag uitgebreid aandacht in de Iraanse media. Forghani haalde religieuze rechtvaardigingen aan voor de aanval en stelde strategieën op voor een offensief dat de belangrijkste Israëlische plaatsen zou bestoken met land-to-land missiles.

De 9 minuten oorlog
De eerste stap in de strategie, stelde Forghani voor, zou moeten zijn door ballistische Sijil raketten te lanceren op Tel Aviv, Jeruzalem en Haifa, evenals naar krachtcentrales en andere energiebronnen, rioleringsfaciliteiten, luchthavens, kerncentrales, media hubs en de vervoersinfrastructuur.

In de tweede fase zouden met Shahab 3 en Ghader raketten de rest van de bevolkingscentra worden bestookt. De totale vernietiging van Israël, beklemtoonde hij, zou kunnen bereikt worden in negen minuten.

Forghani stelde dat het onder vuur nemen van burgers gerechtvaardigd kan worden met de verordening van de revolutionaire leider Ayatollah Ruhollah Khomeini die bepaalde dat moslims een Jihad moeten voeren tegen een vijand die de Islamitische staat aanvalt. “Sinds Israël Palestina heeft aangevallen en dat deel van de Islamitische Entiteit bezet houdt, is de verdediging van de onderdrukte Palestijnse Moslims verplicht,” schreef Forghani.

De blogger schijnt de veiligheidsanalist Ron Ben-Yishai van Ynet te citeren, zeggende dat er geen enkele plek in Israël is die niet kwetsbaar is voor een Iraanse raketaanval, hoewel Yishai in zijn kolom verwees naar de capaciteiten van Syrië, Hamas en Hezbollah en niét naar de Islamitische Republiek.

Forghani, die zichzelf beschrijft als een enthousiaste verdediger van de Iraanse regering en een voormalig lid is van de Basij van de Revolutionaire Garde, beklemtoonde dat de adviezen die in zijn essay worden gepresenteerd van hem zijn en niet de positie van het regime vertegenwoordigen.

Dr. Raz Zimt, een onderzoeker aan het Instituut voor Iraanse Studies aan de Universiteit van Tel Aviv, zegt dat de heibel die het bewuste essay het afgelopen weekeinde in de Iraanse media veroorzaakte, zou kunnen wijzen op het begin om een preventieve aanval op Israël publiek bespreekbaar te maken. Het artikel zou ook effect kunnen hebben op de globale bespreking van een mogelijke militaire aanval op Iran in de Islamitische Republiek.

Het essay werd op dezelfde dag vrijgegeven dat de Iraanse Revolutionaire Garde aan een reeks militaire zeemanoeuvres begon in een recent machtsvertoon in de Straat van Hormoes – de kritieke aanvoerroute voor olietankers – die Teheran dreigt te sluiten als vergeldingsmaatregel voor de hardere Westerse sancties. Plannen voor nieuwe Iraanse oorlogsspelletjes in de Golf zijn al weken aan de gang.

Maar zij werden op gang gebracht na strenge waarschuwingen, gedaan door de Opperste Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, over om het even welke mogelijke Amerikaanse of Israëlische aanval tegen de kernfaciliteiten van Teheran. “Het Zionistische regime is een kankerende tumor en zal verwijderd worden”, zei hij afgelopen vrijdag.

Plaatje hierboven: Rotstekeningen in het Midden-Oosten van de toekomst nàdat Iran een atoommacht is geworden. Cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon [beeldbron: Arutz Sheva]


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint

♦ naar een artikel van Dudu Cohen “Iran can destroy Israel in 9 minutes” van 2 mei 2012 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth

♦ een artikel op deze blogEen aanval van Israël met een EMP bom kan Iran terug naar het Stenen Tijdperk zenden” van 10 september 2012 en een artikelIran dreigt met preventieve aanval op Israël die begin Derde Wereldoorlog kan inluiden [Xander]” van 24 september 2012

4 gedachtes over “Iran kan Israël compleet van de kaart vegen in amper NEGEN minuten

 1. Allemaal grootspraak! Het zijn sukkels daar in Iran. God deed het volk van Israël niet terug keren naar hun land om ze er vervolgens door Iran te laten vernietigen.
  Wat Iran wil zal niet gaan gebeuren, daar zullen ze zelfs geen kans voor krijgen!

  Like

 2. De Perzische Propaganda is even vergeten dat Israel al 50 jaar een Nuclear Arsenaal heeft ! de 9 diepzee-duikboten van dolfijnklasse kunnen deze “bommetjes” op ieder moment van de dag wereldwijd afleveren ! ook IAF heeft een redelijk aanbod van speelgoed !

  Like

 3. Ah wat, niemand die een cent geeft om het leven van een Palestijn. Israël is het doelwit, al de rest is afleiding, misleiding, leugen en bedrog.

  Like

 4. Probleem is echter dat de palestijnen die deze strateeg zegt te willen verdedigen ook het loodje gaan leggen in deze 9 minuten, daar raketten écht geen verschil zien tussen Israeli’s en pallies.

  Oeps……foutje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.