Normalisering met India leidt tot uitvoering van een lange lijst handelsakkoorden

Plaatje hierboven: New Delhi, India, zondag 14 januari 2018 op de Indira Gandhi International Airport. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu werd hartelijk begroet bij zijn aankomst en werd als teken van respect op de tarmac hartelijk verwelkomd door de Indiase premier Narendra Modi [beeldbron]

De normalisering van de relaties tussen India en Israël begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Voorspoedige handels- en economische relaties met een land als India waar 1,324 miljard mensen leven daar kan Israël alleen maar wel bij varen. De vraag naar Israëlische know-how is dan ook erg groot in India.

Naast de gekende Israëlische high-tech producten en medische know-how, zijn er ook de wapenfabrieken in Israël van wie de defensiesystemen bijzonder gegeerd zijn in India en in de rest van de wereld.

En over defensie weet Israël alles over, gezien de permanente hetze jegens de Joden en hun Joodse staat over de hele wereld, in het bijzonder in de Palestijnse gebieden, de Arabische en moslimwereld en Iran, Syrië en Libanon.

Israel Aerospace Industries
Israel Aerospace Industries (IAI) heeft op donderdag 31 januari ’19 aangekondigd dat het begonnen is met de uitvoering van een reeks akkoorden die werden afgesloten met een Indisch bedrijf ter waarde van 93 miljoen dolars voor de levering van Barak 8 Naval MRSAM (middel-lange grond-lucht missiles) systemen.

De contracten werden getekend met de Indische marine en Cochin Shipyard Limited (CSL). De contracten bepalen dat de IAI aanvullende systemen voor het luchtverdedigingssysteem (ADS) zal aanbieden. De deals omvatten ook vervolgopdrachten voor een reeks onderhouds- en andere diensten voor verschillende subsystemen.

Het Barak 8 Defense System van de IAI kan op zee of aan land worden gebruikt en is ontworpen om bedreigingen voor de korte tot lange afstand te onderscheppen. De belangrijkste kenmerken zijn defensie van supersonische skimmers tot doelen op grote hoogte bij weer en wind, meerdere gelijktijdige opdrachten in scenario’s met ernstige verzadiging en verticale lancering van interceptors, gemakkelijk passend op bestaande of nieuwe schepen.

Afgelopen donderdag heeft de Indiase marine, in samenwerking met IAI, een onderscheppingstest uitgevoerd aan boord van INS Chennai, die voor het eerst potentiële samenwerking tussen schepen evalueerde. Het onderscheppingsscenario werd met succes uitgevoerd, verklaarde de IAIA. Het defensieproject is in de afgelopen jaren gezamenlijk ontwikkeld door het Israëlische Ministerie van Defensie (MOD) en de Indiase DRDO (Defensie Research and Development Organization).

Boaz Levy, Executive Vice President en General Manager van Systems, Missiles & Space Group verklaarde dat “de vervolgopdrachten aanvullend bewijs leveren voor de tevredenheid en het vertrouwen van onze Indiase partners met betrekking tot de MRSAM-familie.”

Met betrekking tot de succesvolle test zei hij dat dit “de geavanceerde technologische mogelijkheden demonstreerde van het luchtverdedigingssysteem, evenals onze samenwerking tussen IAI, zijn partners in de marine van India, de lokale Indiase industrie en onze collega’s bij ELTA en RAFAEL van IAI. Dit is een ereteken (badge of honor) voor de hele Israëlische industrie.”

Barak 8 Naval MRSAM (Medium Range Surface-to-Air Missile) systems


Bronnen:

♦ naar een artikelIAI Signs $93 M. Deal with India to Provide Services for Defense Systems” van 31 januari 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Normalisering met India leidt tot uitvoering van een lange lijst handelsakkoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.