PA leider Abbas zegt tegen geweld te zijn ondanks 53 terreuraanslagen afgelopen week

De Palestijns-Arabische terreurorganisaties in West- en Oost-Palestina (Gaza en de Westbank) hebben hebben op donderdag 31 januari de “rebellen” in de “bezette Westelijke Jordaanoever” opgeroepen om te reageren op de “misdaden van bezetting” tegen het Palestijnse volk.

“De koelbloedige executie van de 16-jarige martelaar Samah Mubarak is een gruwelijke misdaad, naast de misdaden van de bezettingssoldaten tegen onze hulpeloze mensen”, zeiden de organisaties in een verklaring die op de Hamas Al-Resala-website werd gepubliceerd, in een verwijzing naar de vrouwelijke Arabische terrorist die woensdag door IDF-soldaten werd gedood toen ze probeerde enkele soldaten neer te steken ten oosten van Jeruzalem.

De terreurorganisaties merkten op dat de vestiging van een nieuwe Palestijnse regering zonder nationale consensus de kloof in de interne Palestijnse arena zou verdiepen, aangezien deze regering niet het Palestijnse volk vertegenwoordigt, maar alleen de Fatah-beweging.

De organisaties voegden eraan toe dat de escalatie van de intifada op alle fronten de enige uitweg uit de bezetting is. Ze riepen ook de Palestijnse Autoriteit op de veiligheidscoördinatie met Israël te annuleren en het doel van “het afhakken van de handen van de Zionistische dieven” te vervullen.

In Oost-Palestina (Judea & Samaria) aka de Westelijke Jordaanoever heeft de ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas op donderdag voor het eerst sinds lange tijd verwezen naar de komende parlementsverkiezingen in Israël en sprak de hoop uit dat vredesonderhandelingen tussen Israël en de PA na de verkiezingen zouden beginnen.

“Ik hoop dat we zullen onderhandelen als twee gelijkwaardige partijen die het bestaan ​​van de ander erkennen. Iedereen zal zijn eisen naar voren brengen, maar niet noodzakelijkerwijs alles bereiken wat hij wil. Het is onmogelijk om door te gaan met de huidige situatie met elke dag invasies, nederzettingen en moordpartijen,” zei de leider van de PA.

Abbas besprak ook de veiligheidscoördinatie met Israël, en zei dat de veiligheid moet worden gehandhaafd, zelfs wanneer er geen vooruitgang is op het diplomatieke kanaal. “We respecteren de Israëlische veiligheid en hopen dat het Israëlische leger onze veiligheid zal respecteren. Wij zijn overal ter wereld tegen geweld, terrorisme, extremisme en opruiing [behalve tegen Joden]“, loog Abbas zonder ook maar even met zijn ogen te knipperen. Tja, wie gelooft die man nog?

Video: De Verzwegen Terreur: 53 terreuraanslagen op Joden gemeld in de afgelopen week, inclusief een steekaanval, 31 aanvallen met stenen, 21 aanvallen met brandbommen. In januari 2019 waren er alles samen 191 aanslagen. Hoezo Abbas wil vrede? Abbas liegt, misleidt, verdraait en verzwijgt de feiten en hitst zijn volk op tot haat en geweld


Bronnen:

♦ naar een artikelThe Silenced Terror – weekly terror report – 53 terror attacks on Jews reported over the past week, including stabbing attack, 31 stone-throwing attacks, 21 firebomb attacks” van 31 januari 2019 en een artikel van Dalit Halevi “PA activists asked to escalate the intifadaPA activists asked to escalate the intifada” en een artikel van Elad Benari “Abbas hopes peace talks will resume after elections” van 1 februari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Adam Rasgon “Abbas says he can negotiate with whoever wins Israel’s election” van 1 februari 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “PA leider Abbas zegt tegen geweld te zijn ondanks 53 terreuraanslagen afgelopen week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.