Amnesty International roept op om Joodse erfgoedsites voorbij de Groene Lijn te boycotten

Plaatje hierboven: Shiloh, Mateh Binyamin nabij de Arabische nederzettingen Sinjil, Turmus Ayya en Qaryut, in Samaria, juni 2018; woonplaats van zowat 4000 Israëliërs. Een verkeersbord aan de ingang van Shiloh nodigt bezoekers uit om hun stadje te bezoeken [beeldbron: AI]

Uit het VRT Journaal van gisteren: “Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor dragen bij aan mensenrechtenschendingen tegen Palestijnen doordat ze online honderden kamers en activiteiten aanbieden in Israëlische nederzettingen op bezet Palestijns grondgebied, inclusief Oost-Jeruzalem. Dat zegt Amnesty International in haar nieuwe rapport ‘Destination: Occupation’.

Het is moeilijk om Airbnb te zijn. Hier ga je, je best doen om appartementswaps in Joodse nederzettingen in Judea en Samaria te boycotten, en dan word je op een ochtend wakker om te ontdekken dat de arbiters van Amnesty International over alles wat fatsoenlijk en rechtvaardig is op de planeet – op je rug zit omdat je zaken doet in diezelfde Joodse nederzettingen.

Daar is het dan, in zwart-wit, in het persbericht van Amnesty: “Israel/OPT: Tourism companies driving settlement expansion, profiting from war crimes.” (OPT staat voor Bezette Palestijnse Gebieden). “Online boekingsreuzen Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor zorgen voor mensenrechtenschendingen tegen Palestijnen door honderden kamers en activiteiten op te lijsten in Israëlische nederzettingen op bezet Palestijns land, inclusief Oost-Jeruzalem.” Israël begaat ‘oorlogmisdaden’ waarop bookingsbedrijven winst maken, zegt A.I..

Het lijkt erop dat Amnesty International zich heeft voorgenomen om een totale boycot-campagne tegen Israël te voeren, gevoed door ongegeneerd antisemitisme. Vandaar dat minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan naar verluidt overweegt om een volledig verbod op deze zelfbenoemende mensenrechtenorganisatie te leggen. De minister dreigde op woensdag Amnesty International te verbannen uit Israël nadat de groep haar rapport uitbracht waarin populaire toeristische websites werden opgeroepen om Joodse erfgoedsites te boycotten.

Amnesty International, die schijnheilige organisatie die spreekt in naam van de mensenrechten, treedt op om een ​​boycot van Israëli’s te bevorderen als onderdeel van een campagne van antisemitische delegitimisatie,” zei Erdan. “Ik heb het ministerie van strategische zaken opgedragen de mogelijkheid te onderzoeken om de toegang van leden van Amnesty aan Israël te verhinderen. Een paar weken geleden ging ik naar het ministerie van financiën om het te vragen om de belastingvoordelen te annuleren die aan de organisatie waren toegekend,” voegde hij eraan toe.

In haar rapport roept Amnesty International sites zoals Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor op om Joodse erfgoedsites te boycotten, zoals de Dode Zee, de Oude Stad van Jeruzalem, het Kotel en de Stad van David. “Ze doen dit ondanks het feit dat ze weten dat de bezetting van de Westelijke Jordaanoever door Israël, inclusief Oost-Jeruzalem, wordt geregeld door het internationale humanitaire recht waaronder Israëlische nederzettingen als illegaal worden beschouwd,” leest het Amnesty-rapport.

Door zaken te doen met nederzettingen dragen alle vier bedrijven bij aan en profiteren van het onderhoud, de ontwikkeling en de uitbreiding van illegale nederzettingen, wat neerkomt op oorlogsmisdaden volgens het internationale strafrecht“, beschuldigde Amnesty International de reuzen van het digitale toerisme die pogen om “nederzettingen te normaliseren”. Blijkbaar is dat de ‘misdaad van de eeuw’ voor A.I.

In de afgelopen jaren heeft Erdan organisaties en activisten aangepakt die de anti-Israël boycot, afstoting en sancties (BDS) -beweging promoten. Israël heeft de afgelopen maanden verschillende keren de toegang tot BDS-activisten geweigerd die probeerden het land binnen te komen.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Rapport Amnesty: “Online boekingsites promoten toerisme in illegale Israëlische nederzettingen” van 30 januari 2019 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikel van David Israel “Amnesty Targets Airbnb for Insufficient Compliance with BDS” van 30 januari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Erdan threatens to ban Amnesty over anti-Israel report” van 31 januari 2019 op d esite van Arutz Sheva

♦ naar een artikelBy listing properties and attractions in Israeli settlements, digital tourism companies are profiting from war crimes” van 30 januari 2019 op de site van Amnesty International

2 gedachtes over “Amnesty International roept op om Joodse erfgoedsites voorbij de Groene Lijn te boycotten

 1. De oorlog tegen Israel door ‘mensenrechten’ org. Amnesty International is niets nieuws.

  Ze hebben alleen een nieuw wapen bedacht:
  “Israel gebruikt Anti Semitisme om haar oorlogs misdaden wit te wassen”. https://www.jpost.com/Middle-East/Amnesty-Israels-using-antisemitism-to-whitewash-its-war-crimes-579226

  Het gaat hen hierbij niet om palestijnse mensenrechten (anders hadden zij zich wel tegen de palestijnse dictators gekeerd) maar om de Joodse/Arabische mensenrechten in Israel , die hen een doorn in het oog zijn.

  Zij schromen hierbij niet om leugens te gebruiken en aan geschiedvervalsing te doen.

  Wie met feiten & waarheid geen resultaten boekt, moet wel tot dit soort acties komen. Ze hebben goede leermeesters gehad uit het verleden & heden.

  Van Hitler tot UNESCO, allemaal gebruikten ze dezelfde tactiek.

  Allemaal mensen & organisaties met negatieve energiën die de Joden medeplichtig maakten aan hun mislukking.

  Like

 2. Ook deze organisatie zal worden opgeheven als de PVV aan de macht komt. Die subsidiefreters gaan maar een baan zoeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.