Holocaust ontkenning, Alzheimer ziekte, dementie en Israël

Geheugenverlies kan een vreselijke ziekte zijn. In het beste geval beïnvloedt dit ons het herinneren van de kleine details van een gebeurtenis, maar in het ergste geval, zoals bij de ziekte van Alzheimer, kan dit leiden tot een complete vervorming van het verleden.

Ontkenning van de holocaust is een soort van amorele culturele Alzheimer, en wat het erger maakt, is dat het, in tegenstelling tot dementie, een intentionele ziekte is. Holocaustontkenners liegt vaak bewust, maar ze doen dit in de naam van diepgewortelde vijandigheid tegenover Joden. Hun houding is gebaseerd op typische antisemitische vooroordelen – het idee dat de Joden profiteren van de herinnering aan wat er is gebeurd.

Dit is een bijzonder belachelijke gedachte, gezien de kolossale, overweldigende aard van de ervaring die het Joodse volk heeft doorgemaakt. Het is onmogelijk je voor te stellen dat enig voordeel kan worden behaald met een absoluut kwaad dat de recente kennis en de feiten van de Joodse geschiedenis en het leven doordringt. Toch dwingt het verlangen om de Holocaust te ontkennen deze personen om historisch bewijsmateriaal en zelfs ooggetuigenverslagen af ​​te wijzen.

Evenzo, wanneer UNESCO (de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) ontkent dat Jeruzalem al eeuwen en millennia verbonden is met het Joodse volk, verwerpt het ook het uitgebreide historische bewijsmateriaal dat de aanhoudende Joodse aanwezigheid in de stad bevestigt. Door dit te doen, lijdt het ook aan wat zou kunnen worden gediagnosticeerd als antisemitische Alzheimer.

Er is niets ongepasts aan deze vergelijking. Het verband tussen het degraderen van de Holocaust tot het niet-bestaan ​​en hetzelfde doen met de relatie tussen het land van Israël en zijn volk zijn twee vormen van ontkenning die bedoeld zijn om het Joodse volk uit te roeien.

Het is daarom zeer belangrijk en positief dat Internationale Holocaustherdenkingsdag momenteel in Europa wordt opgevolgd. De Internationale herdenkingsdag van de holocaust vindt elk jaar plaats op 27 januari, ter gelegenheid van de bevrijding van Auschwitz-Birkenau op die bewuste januaridag in 1945. In Italië zal de president van de Italiaanse republiek Sergio Mattarella deelnemen aan de herdenkingen, naast vele schoolkinderen. Herdenkingen omvatten ook educatieve programma’s, uitstapjes naar Auschwitz en openbare toespraken. Het belangrijkste is dat deze dag een unieke gelegenheid biedt om overlevenden te ontmoeten, die in aantal afnemen, maar ons nog steeds hun persoonlijke getuigenis en de kracht van hun aanwezigheid kunnen geven.

Het herinneren van de Holocaust biedt ons universele lessen over de diepte die het menselijke kwaad kan bereiken, en, omgekeerd, de liefde van het leven en de heldenmoed van volwassenen en zelfs kinderen die menselijke barbaarsheid met hun eigen overleving hebben verijdeld. Ik denk aan mijn geliefde familieleden die zijn vermoord in Sobibor en Auschwitz. Ze omvatten Polen en Italianen, evenals de kleine broers van mijn vader die, terwijl mijn vader net aan deportatie was ontsnapt, zijn gedood en mijn hart is gevuld met ondraaglijke pijn.

De herinnering aan de Holocaust is niet alleen gebaseerd op ethiek of sentimenten. Het is ook een zeer belangrijke politieke taak. Het zou moeten dienen om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt. De roep van ‘Never again’ zou eens en voor altijd het antisemitisme moeten verslaan.

Helaas is dit niet gelukt. De paradoxale, hedendaagse groei van antisemitisme is maar al te duidelijk. Zijn moorddadige razernij heeft steden over de hele wereld bereikt, op alle continenten, en wat het meest pijn doet, is de enorme dimensie die het heeft aangenomen in Europa, de moeder van genocidaal antisemitisme. Dit gebeurde precies op de plaatsen waar de Holocaust wordt herinnerd en waar de schijn van absolute haat voor antisemitisme naast afkeer voor elke andere vorm van discriminatie bestaat.

Ik zal niet opnieuw stilstaan ​​bij de recente afleveringen van geweld, minachting, moord en solidariteit met moord, variërend van de ‘gele hesjes’-demonstranten van Frankrijk tot de Britse leider van de Labourpartij Jeremy Corbyn. Europa wordt achtervolgd door antisemitische aanvallen van islamitische terroristen en neo-nazi’s. Jihadistische seriemoordenaars in Frankrijk hebben Joodse schoolkinderen vermoord, evenals een oudere vrouw die de Holocaust heeft overleefd. Ze vielen ook jonge Parijzenaars aan die keppels droegen.

Veel Joden en niet-Joden vermijden het bijwonen van openlijk Joodse gelegenheden voor het geval ze worden aangevallen. Emigratie van Europa naar Israël heeft zijn hoogste niveau bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog. Antisemitische moppen zijn tegenwoordig overal dagelijkse kost en het is in burgerlijke kringen legitiem geworden om te denken dat de Joden op zijn minst een vervelende en hoogstens onnodige last zijn in de toch al moeilijke relatie met islamitische immigranten.

Lees hier het volledige artikel van Fiamma Nirenstein


Bronnen:

♦ naar een artikel van Fiamma Nirenstein “Holocaust Denial, Dementia and Israel” van 28 januari 2019 op de site van The Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA)

Een gedachte over “Holocaust ontkenning, Alzheimer ziekte, dementie en Israël

 1. Heb het hele artikel gelezen en ben voor de zoveelste keer tot de conclusie gekomen dat al deze polls over wat onbekende individuen wel/niet vinden van Joden of het bestaansrecht van Israel, totaal niet relevant of interessant is.

  Ik heb nog nooit een poll gezien waarin word gevraagd of Belgie een recht van bestaan heeft, of Congo, of Bahrein, of Iran, Saudi Arabia, Monaco, Venezuela, Cuba, Nederland etc.etc.etc.

  Stop met deze onzin want het Joodse volk zal voortleven en Israel zal groeien & bloeien……daar hebben we geen toestemming voor nodig, van niemand.

  Voor alle ongeinformeerde debielen & elitaire snobs die daar een probleem mee hebben…………….vette pech!

  Maak lekker je oeroude Joden grappen, voed je lege ego’s met scheldpartijen en protesteer met je palestina vlaggen want……..

  De Joden bezitten rechtmatig het land Israel en jullie bezitten rechtmatig een lap stof over een geschiedenis zonder inhoud………. én een genetische afwijking.

  Educatie zal hier niet meer aan kunnen toevoegen dan wat het de laatste 70 jaar heeft gedaan, daar leraren & professoren aan dezelfde ziekte leiden als de man in het gele hesje………….genetische afwijking & domheid in geschriften.

  Het énige antwoord is een sterk Joods volk en een sterk Israel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.