Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad dreigt de grote steden in Israël aan te vallen

Plaatje hierboven: PIJ-leider Ziyad Nakhala (rechts) en Iran’s Generaal Qassem Soleimani (links), commandant van de Al Quds-brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde, tijdens een eerder bezoek. Plannen smeden om samen Israël van de kaart te vegen [beeldbron: JCPA]

Yusuf al-Hasayna, een lid van het ‘politieke bureau’ van de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ), de op Hamas na grootste en meest actieve terreurgroep in de Gazastrook, zei dat de militaire capaciteiten van de ‘Palestijnse verzetsorganisaties’ de afgelopen jaren aanzienlijk zijn toegenomen.

In een interview met de Syrische krant Al-Watan zei Hasayna dat de “Palestijnse verzetsorganisaties bereid zijn te reageren op enige Israëlische agressie en de campagne over te dragen naar het Israëlische thuisfront door de grote steden in Israël aan te vallen.”

Hasayna benadrukte dat de Islamitische Jihad sterke en zich ontwikkelende betrekkingen met Syrië en Iran onderhoudt en dat dit front de preventie van de ‘Deal of the Century’, het Amerikaanse diplomatieke initiatief en andere plannen die gericht zijn op het elimineren van de ‘Palestijnse kwestie’ mogelijk zal maken.

Hij zei dat de Israëlische bedreigingen het ‘Palestijnse volk’ niet hebben doen vrezen, en dat de ‘organisaties van de strijd’, inclusief de ‘militaire vleugel’ van de islamitische Jihad, aka de Al Quds Brigades, ‘verrassingen’ hadden voorbereid als de oorlog zou uitbreken in Gaza, dankzij de militaire, materiële en politieke hulp van Iran en Syrië.

Eerder, tijdens een bezoek aan Teheran op 29 december 2018, ontmoette Ziyad Nakhalah, leider van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn gewapende militie de Al Quds Brigades, de topleiders van Iran, waaronder de Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei en president Hassan Rouhani. Nakhalah gaf een interview aan de Iraanse tv-zender Al-Alam, waarin hij het ‘Axis of Resistance’ -plan onthulde, onder leiding van Iran, om Israël vanuit het noorden en het zuiden aan te vallen.

De PIJ (logo hiernaast) dient als proxy van Iran in Gaza. Nakhalah’s verklaringen werden enkele dagen na zijn openbare bijeenkomst in Beiroet vrijgegeven na zijn ontmoeting met de leider van Hezbollah, Sheikh Hassan Nasrallah.

In de volgende confrontatie met de bezetting,” verklaarde Nakhalah, “zal de as van verzet opereren vanuit het noorden [Libanon] naar het zuiden [Gaza]. Er zullen open kanalen voor samenwerking zijn, zonder enige beperking of rode lijnen. Elke Israëlische aanval zal worden beantwoord met een reactie van de hele as van verzet. Alle krachten zullen eraan deelnemen, omdat ze een enkele as zullen vormen.”

“Iran steunt het Palestijnse verzet en de Hezbollah-organisatie. De weerstand bevindt zich in de beste situatie. Er zijn kwalitatieve ontwikkelingen geweest in de mogelijkheden van het Palestijnse verzet. Volgend jaar zullen we grote veranderingen merken in het voordeel van het verzet.”

De hele ‘as van verzet’ zal samenwerken in elke confrontatie die zal ontstaan. De verzetskrachten en hun as hebben een plan om tegen de bezetting te vechten. Er is een strategische coördinatie tussen de groepen van het verzet in de Gazastrook [Hamas en Islamitische Jihad], en we zullen de gezamenlijke operatiekamer van de verzetsgroepen versterken,” benadrukte Nakhalah.

Hij voegde eraan toe: “We zullen tevoorschijn komen van onder de grond en van boven de grond. De bezetting moet ons overal verwachten. Ik weet zeker dat we het Zionistische project zullen verslaan en deze entiteit zal verdwijnen. We zullen doorgaan met het verzet en we zullen ons er niet van terugtrekken. Er zullen slachtoffers vallen, wat er ook gebeurt.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevy “Islamic Jihad: We will attack Israel’s big cities – Senior member of Islamic Jihad says the terror group has prepared ‘surprises’ for Israel in the next war by virtue of Iranian, Syrian aid” van 29 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

5 gedachtes over “Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad dreigt de grote steden in Israël aan te vallen

 1. Dag Willy;
  De oorlog die u bedoelt; lijkt mij de 3de WO te “worden”; die door ene Albert Pike in de 19de eeuw is geplant.
  Evenals de eerdere 2 Wo’s.
  Goede week.

  Like

 2. De wereld en het Westen kijken toe, want wie interesseert nu Isaraël? Het zijn de moslims die steun van het Westen genieten, dit ondervinden wij zelf dagelijks in Europa. Joden worden langzaam en doodgezwegen verdreven.

  Like

 3. Laat ze maar komen de God van Israël waakt over Zijn volk echt duivels die obsessie om Israël te vernietigen
  Dat is het enige waar ze voor leven , triest
  Wachten op dat de Heer orde op zaken stelt shalom

  Like

 4. Deze oorlog is reeds bezig en zal volgens mij heviger worden, laat ons hopen d het gezond verstand zegeviert vrede is beter dan oorlog.

  Like

 5. Nazi’s zochten de vernietiging van het Joodse volk.
  Iran zoekt de vernietigen van de Joodse Staat.
  Europa zweeg toen & zwijgt nu!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.