De Palestijnse Jihad tegen vrede en normalisering met Israël loopt op zijn laatste benen

Palestijnse leiders hebben onlangs hun inspanningen opgevoerd om te voorkomen dat Arabische landen hun betrekkingen normaliseren – of zelfs vredesovereenkomsten ondertekenen – met Israël. De campagne komt tegen een achtergrond van berichten over de opwarming van de betrekkingen tussen Israël en sommige Arabische landen, waaronder een recent bezoek aan Oman door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Het spook van de vrede tussen de Arabische landen en Israël is een nachtmerrie geworden voor Palestijnse leiders. In plaats van zich zorgen te maken over een betere toekomst – die de Palestijnen hard nodig hebben – werken Palestijnse leiders koortsachtig aan elke poging om de Arabische landen dichter bij Israël te brengen.

Als onderdeel van de ‘anti-normalisatie’ -campagne zetten de Palestijnse leiders op de Westelijke Jordaanoever nu de Arabische landen onder druk om een ​​door de VS gesponsorde mondiale top te boycotten om het Midden-Oosten en Iran te bespreken, wat gepland staat voor volgende maand in Polen. .

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei in een interview op televisie dat de bijeenkomst “zich zou richten op stabiliteit en vrede en vrijheid en veiligheid in het Midden-Oosten hier in deze regio, en dat omvat ook een belangrijk element om ervoor te zorgen dat Iran geen destabiliserende invloed heeft.” De ontmoeting, zei Pompeo, zal “tientallen landen uit de hele wereld bijeenbrengen, uit Azië, uit Afrika, uit landen van het westelijk halfrond, met inbegrip van Europa en uiteraard ook het Midden-Oosten.”

Palestijnse leiders zijn er kennelijk van overtuigd dat de komende conferentie onderdeel is van een poging van de VS om de betrekkingen tussen de Arabische landen en Israël te normaliseren. De Palestijnse Autoriteit (PA) President Mahmoud Abbas en zijn hoge functionarissen en woordvoerders in Ramallah beschouwen alles wat de Amerikaanse regering doet of zegt als een “samenzwering die is ontworpen om de Palestijnse zaak en de nationale rechten te liquideren”.

De Palestijnse strategie is nu gebaseerd op het opzetten van Arabieren tegen hun leiders. Dit is de boodschap die Abbas en zijn functionarissen naar de Arabieren sturen: “U moet met ons meedoen in onze campagne om te voorkomen dat Arabische leiders vrede sluiten met Israël. U moet elke leider veroordelen die streeft naar normalisatie met Israël als een verrader.”

De ‘anti-normalisatie’ -campagne van de Palestijnen is ook onderdeel van hun poging om de ‘deal van de eeuw’ van Trump te dwarsbomen, die volgens sommige rapporten normalisering tussen de Arabieren en Israël zal vereisen. De Palestijnen zeggen dat ze vastbesloten zijn het onzichtbare vredesplan van Trump te dwarsbomen en proberen de betrekkingen tussen de Arabische landen en Israël te normaliseren.

Dit is dan ook waar de Palestijnse ‘diplomatie’ op neerkomt: hedendaagse vredesplannen en Israëlisch-Arabische normalisatie verhinderen. Dat is wat er gebeurt wanneer Mahmoud Abbas en zijn functionarissen niets goeds hebben om hun volk aan te bieden. Het valt nog te bezien of de Arabische landen zich zullen overgeven aan de jongste campagne van Palestijnse ophitsing en intimidatie.

Lees hier het volledige artikel van Bassam Tawil


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “The Palestinian Jihad Against Peace” van 28 januari 2019 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “De Palestijnse Jihad tegen vrede en normalisering met Israël loopt op zijn laatste benen

  1. Met dit geweldig politiek inzicht gevoed door haat blijven ze voor de zoveelste keer op de blaren zitten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.