Een Iraakse krant vraagt zich af ​​waarom Irak niet meer op Israël kan lijken

Plaatje hierboven: Palestijnen herdenken de derde verjaardag van de dood van Saddam Hussein tijdens een rally in de stad Halhoul bij Hebron op 15 januari 2010. Van links naar rechts op de poster: oud-president van Egypte Gamal Abdel Nasser, president van Irak Saddam Hoessein en de overleden Palestijnse leider Yasser Arafat [beeldbron: Najeh Hashlamoun/Flash90]

De Iraakse regering heeft iedereen verrast door zich op te maken voor het idee van vriendschappelijke relaties met Israël. Arabische en islamitische landen over de hele wereld normaliseren hun relaties met Israël steeds meer.

Turkije bijvoorbeeld erkende Israël in maart 1949 – vóór de eerste verjaardag van de Joodse staat – en was het eerste land met de meeste moslimminderheden om dat te doen. Toen de Arabische nationalistische regimes na oorlog oorlog verloren tegen Israël, hebben ook Egypte en Jordanië de banden in respectievelijk 1980 en 1994 genormaliseerd.

Meer recentelijk hebben tribale olie-monarchieën zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zich in toenemende mate opgewarmd tot Israël en op meer publieke basis, met de Amerikaanse president Donald Trump die de Saoedi’s ‘Israel helpt helpen’.

Een en ander blijkt uit een editoriaal van Khudair Tahir in het Iraakse dagblad Sotal Iraq van 28 januari 2019 waarin de auteur zich afvraagt ​​waarom Irak niet meer op Israël kan lijken. Columnist Khudair Tahir schrijft:

Het mirakel van Israël
“De staat Israël heeft op alle niveaus een politiek mirakel bereikt tot het moment waarop het zijn technologie naar Europa en Amerika heeft geëxporteerd en militaire plannen met hen deelt. Het mirakel van Israël werd bereikt dankzij eerlijke politici en helden die van hun land hielden en zich ervoor opofferden, creatieve ideeën voorstelden en alles deden om vooruitgang te bereiken.

In 1924, 24 jaar vóór de verklaring van de oprichting van de staat Israël, richtte de Joodse gemeenschap een universiteit en een onderzoeksinstituut op in het huidige land Israël, vestigde het een leger en verschillende instellingen en was het klaar op het moment van de verklaring van de oprichting van de staat Israël.

In Israël hebben ze een mirakel binnen een mirakel bereikt. De gemeenschap heeft het hoogste succes behaald in teamwork. Je vindt Joodse instellingen in verschillende delen van de wereld …. We horen niets over meningsverschillen en strijd om leiderschap en diefstal van overheidsgeld.

Een ander mirakel is het Israëlische patriottisme, dat religie vermengde met politiek en het gebruikte om de belangen van het land te dienen. De Israëliërs bereikten het hoogtepunt van het gevoel van nationale thuiskomst en opoffering, waarbij ze zich voorstelden dat de Joden hun werk en hun oorspronkelijke thuisland in Europa en Amerika achter zich zouden laten en zich bij het leger zouden voegen om militaire dienst te verlenen en vervolgens terug te keren naar hun geboorteland.

Trouwens, de dochter van de Amerikaanse president Trump is Joods en overtuigde zijn vrouw om haar christelijke religie te veranderen in het Jodendom. Hoewel hij een Amerikaans staatsburger is, is hij naar Israël gereisd om in Israël te dienen. Hij fungeert meerdere keren per dag als adviseur van de president.

De vraag is: waarom heeft Irak geen soevereine nationale politici zoals Israëlische politici voortgebracht? Mijn persoonlijke mening na het zien van het falen van de Irakezen en Arabieren die in Europa, Amerika, Canada en Australië wonen om de beschaving te absorberen en te verteren … ze hebben een gebrek aan respect voor de wet en democratie en publieke vrijheden en hun gebrek aan waarden van oprechtheid en eer om tot deze landen te behoren om hen te crediteren.”

Khudair Tahir


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Iraqi newspaper praises Israel” van 28 januari 2019 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikel van Tallha Abdulrazaq “Why Iraq is starting to normalise ties with Israel” van 28 januari 2019 op de site van TRT World

Een gedachte over “Een Iraakse krant vraagt zich af ​​waarom Irak niet meer op Israël kan lijken

  1. Het is te hopen voor deze journalist dat hij nog vele artikelen mag schrijven.

    In antwoord op zijn vraag….’Israel bestaat voor het grootste deel uit intelligente, innovatieve, vredelievende Joden.

    De rest mag hij zelf invullen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.