Palestijnen beschuldigen Israël van het willen ‘ver-Joodsen’ van … Jeruzalem

De islamitische organisaties in Jeruzalem beschuldigen Israël van het uitbuiten van de situatie in het Midden-Oosten en profiteren van het Amerikaanse beleid om de historische en juridische realiteit in de stad en de Al-Aqsa-moskee te veranderen.

De beschuldigingen werden geuit in een gezamenlijke verklaring die donderdag werd uitgegeven door de Council for Waqf Affairs, Islamic Affairs and the Holy Places of Islam, het House of Palestinian Jurisprudence en de Supreme Islamic Council.

De verklaring beweerde dat er een steun was geplaatst op de westelijke muur van de Al-Aqsa-moskee, aan de kant van het Islamitische Museum, die een flagrante schending vormt volgens de autoriteit van de Islamic Endowments Department, die de bevoegdheid heeft om renovaties uit te voeren.

Plaatje hierboven: Een kraan werkt om een ​​groot stuk steen te verwijderen nadat op 25 juli 2018 een steen van de Westelijke Muur is getuimeld in het gebedgedeelte voor gemengde geslachten [beeldbron: Hadas Parush / Flash90]

De islamitische organisaties eisten dat Israël onmiddellijk de steun zou verwijderen, waarschuwend tegen een verandering in de historische en wettelijke situatie van het gebied zoals goedgekeurd door internationale overeenkomsten. De verklaring beweerde verder dat Israël graafwerkzaamheden uitvoerde die de fundamenten van de Al-Aqsa-moskee blootlegden, wat leidde tot de val van stenen in de muur.

Volgens de verklaring nam Israël de stenen weg en weigerde ze terug te geven, ondanks verzoeken van de Jordaanse regering en het Departement voor Islamitische Overleg. “De Al-Aqsa-moskee is een symbool en geloof van 1,8 miljard moslims, en we zullen het er nooit over eens zijn dat de Al-Aqsa-moskee schade zal ondervinden.”

Palestijnse Arabieren beschuldigen Israël regelmatig voor veel van de Arabische rellen op de Tempelberg en beweren in het algemeen ten onrechte dat Israël poogt Jeruzalem te ‘Judaiseren’, waarvan zij beweren dat het hun hoofdstad is, in een poging om de Moslim banden met de stad te wissen.

De functionarissen van de Palestijnse Autoriteit (PA) maken bijzonder belachelijke beweringen over de Tempelberg en de Al-Aqsa-moskee. In 2018 beweerde een aantal islamitische organisaties in Jeruzalem dat de ‘bezettingspolitie’ geleidelijk zijn hegemonie aan het bestuur van de Al-Aqsa-moskee opdringen.

Op een ander ogenblik beschuldigden de PA-functionarissen ‘extremistische’ Joodse organisaties ervan een juridische strijd te voeren gericht op het bereiken van de Israëlische soevereiniteit in de Al-Aqsa-moskee. Israël is ook door de PA beschuldigd van plannen om de moskee te vervangen door een ‘denkbeeldige tempel’ en om chemicaliën te gebruiken om de fundamenten van de moskee te eroderen om deze in te laten storten.

De waarheid echter is precies het tegendeel van wat de Islamitische Waqf beweert.

Islamisering van Jeruzalem
In 1999 begon de Islamitische Beweging met infrastructurele werken op de locatie uit te voeren zonder vergunning of coördinatie. Als onderdeel van de werken voerde de Waqf – de islamitische trust die de gebouwen op en rond de Tempelberg beheert – graafwerken uit en bracht honderden tonnen afval in de nabijgelegen Kidron-stroom (plaatje hierboven en video hieronder).

Archeologen uit zowel Israël als de wereld waren ontsteld over de actie, en sommigen beweerden zelfs dat het werd gemotiveerd door een agenda om enig archeologisch bewijs dat het Joodse volk met de betwiste site verbond te verdoezelen. Barkay en Dvira startten toen het zeef- en recuperatieproject in 2004, in het nationale park Emek Tzurim.

Plaatje hierboven: In 1999 werd zowat 9000 ton puin van de Tempelberg afgevoerd naar de Kidron Vallei. Tientallen vrachtwagens reden af en aan om alle Joodse artefacten die dateerden uit de Eerste en de Tweede Tempel periode samen met al het andere puin af te voeren naar de verschillende vuilnisbelten buiten de stad. Israëlische archeologen zullen later nog veel artefacten op die stortplaatsen trachten te recupereren.

Ze deden een beroep op vrijwilligers uit Israël en het buitenland om te helpen bij het nauwgezette, precieze zeefwerk – en hun project heeft geleid tot ontdekkingen van zeldzame voorwerpen, waaronder een Eerste Tempel zegel van een priester die als bewijs van het bestaan ​​van de Tempel diende, een feit dat betwist wordt door sommige archeologen.

Het zeefproject wordt uitgevoerd onder de academische auspiciën van het archeologie-instituut van de Bar Ilan Universiteit en wordt gefinancierd door filantropische fondsen en particuliere donoren.

Video van het Tempelberg Zeefproject:
De overblijfselen van ons erfgoed bewaren


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA accuses Israel of establishing facts in Jerusalem – Islamic organizations in Jerusalem demand that Israel remove the support it placed in the wall adjacent to the Temple Mount” van 18 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Palestijnen beschuldigen Israël van het willen ‘ver-Joodsen’ van … Jeruzalem

  1. Addendum ; de verjoodsing van Jerusalem is eigenlijk al begonnen ten tijde van koning David ,3000 jaar geleden ! het hele verhaal waar arabieren zo een heisa over maken en het islamheilig noemen betrof een ‘koortsdroom” van mohamed waarbij hij in een visioen een reis maakte op een vliegend paard naar “de verste moskee” en daar de volgende morgen melding van maakte aan zijn 9jarige echtgenote Aisha ! welnu; er bestaan geen vliegende paarden; er waren geen islami-engelen en er was geen moskee in jerusalem : het was een Droom die uitgebreid beschreven is in koran onder titel De Nachtreis ! tot de Arabische invasie waren er in Israel alleen byzantijnen(christenen) en Joden . Filistijnen waren na de babylonexpulsie totaal verdwenen, de hedendaagse palestijn is een samenraapsel van Arabische schooiers en profiteurs waar men nu ook veel last van gaat krijgen in Europa ! hier noemt zij men geen “etterbakken” maar culturele verrijking ! dit alles gaat onder de noemer “vreedzame religie” dus ben er klaar voor !

    Like

  2. Lachwekkend gebazel van mijnheertje abbas ;de geheime chemicaliën ? Hydro-Dioxide ! H2O ! regenwater dus ! het is inderdaad WAQF zelf die grootschalige ondergravingen uitvoert waar zelfs Unesco niet mag komen kijken ! wat doen ze daar eigenlijk ? bunkers ? doomsdaytunnels ? onderaards koffiehuis ?
    abbas heeft waarschijnlijk nooit een Bijbel gelezen !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.