De diepe hypocrisie van Nederland jegens de Joden

De houding van Nederland jegens de Joden onthult dat de Nederlandse samenleving zeer hypocriet is. De Nederlandse regering blijft de enige in West-Europa die consequent weigert toe te geven, laat staan ​​zich te verontschuldigen voor de massale mislukkingen van zijn voorgangers jegens de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het negeren van de waarheid van zijn verleden stelt de Nederlandse regering en delen van het politieke systeem in staat om als morele rechters over anderen op te treden, met Israël als een belangrijk doelwit.

Om die diepe Nederlandse hypocrisie te verklaren en in detail te bewijzen zou een lang boek vereisen. Een kortere weg om deze bewering te ondersteunen is om te kijken naar de geschiedenis van de relatie tussen Nederlandse Joden en de samenleving als geheel.

Het extreme gedrag van de Nederlanders is niet meteen zichtbaar. Nederland is niet bijzonder gastvrij voor zijn Joden, maar evenmin kan men zijn houding tegenover hen rangschikken onder het ergste van Europa. Slechts een handvol buitenlandse correspondenten zijn in het land gevestigd, dus de negatieve aspecten van Nederland komen zelden in de internationale media.

In mei 1940 werd Nederland binnen enkele dagen bezet door de binnenvallende Duitsers. In de komende jaren werden meer dan 70% van de 140.000 man sterke Joodse bevolking vermoord nadat ze naar Duitse kampen waren gestuurd, voornamelijk in Polen.

Bij de voorbereidende activiteiten voor wat tot genocide zou leiden, volgden de Nederlandse autoriteiten de orders van de nazi’s. Nederlandse politie arresteerde Joden, waaronder baby’s, simpelweg omdat ze Joden waren. Nederlandse spoorwegen vervoerden Joden naar het Nederlandse doorgangskamp Westerbork en vandaar naar de Duitse grens. Nederlandse politie bewaakte de Joden in het kamp.

De Nederlandse regering in ballingschap in Londen gaf geen instructies aan de bureaucratie in hun bezette land. Een overheidsfunctionaris in Londen, Henri Dentz, schreef in december 1943 een rapport waarin stond dat de meeste Nederlandse Joden al waren vermoord. Dit rapport is verstuurd naar alle ministeries en naar een aantal andere Nederlandse instellingen in Londen, waaronder het Rode Kruis. Na de oorlog getuigde Dentz dat niemand het wilde lezen.

Terwijl de autoriteiten in het bezette Nederland de nazi’s hielpen, hielpen een kleine minderheid van goede Nederlanders 24.000 joden zich te verstoppen. Een derde daarvan werd uiteindelijk verraden. Volgens een historicus met wie ik sprak, was Nederland het enige bezette land waar een groep vrijwilligers en een speciale politie-eenheid werd betaald om Joden op te sporen die zich schuilhielden.

Ondanks dit alles blijft de Nederlandse regering de enige in West-Europa die consequent weigert de enorme mislukkingen van zijn oorlogsvoorgangers tegenover de Joden toe te geven. Zelfs de kleine staten Luxemburg en Monaco hebben hun wangedrag in oorlogstijd toegegeven en excuses aangeboden.

In een interview met een Israëlisch regeringsradiostation in 2000 zei de Nederlandse premier Wim Kok: “Nederlanders zijn nooit verantwoordelijk geweest voor het wangedrag van de Duitsers in Nederland tijdens de oorlog.” Hij maakte geen melding van de verantwoordelijkheid voor oorlogsmisdaden jegens Nederlandse joden door Nederlandse autoriteiten, instellingen en vele individuen. Het was een klassiek stroman-argument. Niemand beschuldigt de Nederlanders van het plegen van nazi-misdaden, enkel voor diegene die ze zelf begingen.

Deze afwezigheid van toelating en verontschuldiging voor misdaden en nalatigheden is een sleutelelement van de hypocrisie van de Nederlandse samenleving. Die hypocrisie is te zien in het Nederlandse gedrag elders. Nederland heeft grote oorlogsmisdaden gepleegd tijdens de militaire campagnes van 1947 en 1948 – eufemistisch bekend als ‘politieacties’ – in de toenmalige kolonie, Nederlands Indië, nu Indonesië.

Lees hier verder het volledige artikel dan Dr. Manfred Gerstenfeld


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Manfred Gerstenfeld “The Netherlands’ Profound Hypocrisy on the Jews” van 20 januari 2019 op de site van BESA

6 gedachtes over “De diepe hypocrisie van Nederland jegens de Joden

 1. Ik schaam mij vaak voor Nederland. Ik ben in Nederland geboren in 1941 maar heb nooit van dit land gehouden. Nu weet ik hoe dat gekomen is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelfs na 1945 heeft nederland zich schofterig opgesteld tegenover Joden ; privéwoningen bedrijven kunstcollecties etc etc waren al geconfisceerd en de rechtmatige eigenaren hebben hier decennia voor moeten procederen ! ook voert nl nog steeds ontwijkpolitiek over banktegoeden uit die tijd ! ze claimen zelfs dat de staat eigenaar is van ALLE bezittingen van holocaust-slachtoffers !

  Geliked door 1 persoon

 3. Nederland speelt graag mooi weer bij storm & regen.

  Een prima artikel met de échte waarheid over het Nederlandse gore verleden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Al die Nederlanders die hun kinderen en kleinkinderen verraden ten gunste van de islam en de asielparasieten die wens ik een ziekte toe.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach de nsb is vervangen door de regeringspartijen. Zij houden van de islam en de asielparasieten.
  Stem ze weg op 20 maart. Stem op de PVV.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.