Gaza-gebaseerde Fatah splintergroep voert militaire oefening uit +video

Voor de 54ste verjaardag van de oprichting van Al Fatah bezocht een verslaggever van Alkofiya TV (Gaza) het Nidal Al-‘Amoudi-bataljon van de Al-Aqsa Martelarenbrigades. Het Nidal Al-‘Amoudi-bataljon is een in Gaza gebaseerde Fatah-splintergroep die beweert de ware aanhangers te zijn van de erfenis van Yasser Arafat.

Op de ‘Yasser Arafat Militaire Academie’ van de groep interviewde de verslaggever de woordvoerder van het bataljon, Abu Muhammad, die zei dat de Al-Aqsa-brigades zullen verdergaan ​​op het pad van Yasser Arafat om Palestina te bevrijden en Israël te elimineren. Abu Muhammad zei ook dat “het ergste nog moet komen” omdat de Al-Aqsa-brigades nieuwe eenheden hebben die “op het juiste moment” zullen worden onthuld.

Bovendien zei Abu Muhammad dat Yasser Arafat zelf de Tweede Intifada had bevolen. De uitzending toonde toen een live-fire militaire oefening door het bataljon dat de gesimuleerde ontvoering van een Israëlische soldaat omvatte. De video werd op 1 januari 201 en voorzien van Hebreeuwse ondertitels op Alkofiya TV (Gaza).

Voor meer informatie over Abu Muhammad, het Nidal Al-‘Amoudi-bataljon en de Yasser Arafat-basis, zie MEMRI Special Dispatch nr. 7322.

Gaza-gebaseerde Fatah splintergroep voert militaire oefening uit;
inclusief simulatie ontvoering van de Israëlische soldaat


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza-Based Fatah Splinter Group Performs Military Exercise, Including Simulated Kidnapping of Israeli Soldier” van 1 januari 2019 en een artikelAl-Aqsa Martyrs Brigades Establish ‘Yasser Arafat’ Military Base In Gaza, Announces: No One Will Take the Weapons Of Resistance From Us, Fatah Is True To The Path Of Armed Struggle” van 8 februari 2018 op de site van MEMRI