Rapport: De Europese Unie financiert nog steeds de boycot van Israël

Een uitgebreid rapport dat woensdag door het Israëlisch Ministerie van Strategische Zaken (MSA) werd vrijgegeven, onthulde dat de EU, in tegenstelling tot het aangekondigde beleid van de Europese Unie en eerdere verklaringen van Federica Mogherini, minister van Buitenlandse Zaken, miljoenen euro’s heeft overgedragen aan ngo’s die boycots promoten. van Israël.

Het rapport volgt op een eerdere diepgaande studie gepubliceerd door het Ministerie van Strategische Zaken in mei 2018 met betrekking tot EU-financiering voor Israël-boycotorganisaties in 2016. Op dat moment drong minister van Strategische Zaken Gilad Erdan bij Mogherini aan om onmiddellijk de overdracht van middelen aan deze organisaties te stoppen.

In reactie daarop antwoordde de minister van Buitenlandse Zaken van de EU dat er strikte monitoring- en verificatieprocedures waren, waarmee minister Erdan werd verzekerd dat er geen fondsen van de Europese Unie werden gebruikt om boycots van Israël te bevorderen.

Minister Erdan instrueerde zijn ministerie om zijn onderzoek van EU-gegevens gepubliceerd in 2017-2018 uit te breiden en ontdekte dat ondanks de uitspraken van Mogherini, en in strijd met het officiële beleid van de Europese Unie om zich tegen boycots te verzetten, meer dan € 5 miljoen aan fondsen werd overgedragen aan tien organisaties die boycots promoten tegen de staat Israël.

In het MSA-rapport werd ook geconstateerd dat twee van de meest prominente Israël-boycotorganisaties, Al-Haq en Al-Mezan, een meerjarige subsidie ​​van meer dan € 750.000 kregen van de EU, die blijkbaar in 2018 begon.

Deze bevindingen komen overeen met de bevindingen van een recent rapport van de Europese Rekenkamer (ECA), het financieel auditorgaan van de Europese Unie, dat aanzienlijke tekortkomingen aantoonde in het vermogen van de EU om toezicht te houden op de fondsen die werden overgedragen aan de vele organisaties die EU-steun ontvingen. De ERK waarschuwde dat de Europese Unie niet over voldoende informatie en transparantie beschikt met betrekking tot de verdeling of besteding van deze middelen.

In het licht van de bevindingen van het bijgewerkte MSA-rapport, richtte minister Erdan de minister van Buitenlandse Zaken Mogherini in een brief, waarin hij benadrukte dat een einde moet worden gemaakt aan de dualiteit van het EU-beleid, dat enerzijds zich officieel verzet tegen boycots tegen de staat Israël en tegen de andere, ondersteunende boycotorganisaties. “In december 2018 waarschuwde de Europese Rekenkamer … dat de Europese Raad niet over voldoende en voldoende gedetailleerde informatie beschikt, aangezien deze NGO’s deze fondsen gebruiken”, en riep de Europese Unie op om “onmiddellijk financiering te beëindigen voor ngo’s die actief een boycot promoten’ van Israël.”

Minister Erdan zei dat in het licht van de bevindingen van het rapport: “Het is tijd dat de EU begint aan een grondige heronderzoek van haar beleid. In plaats van zich te verschuilen achter lege verklaringen, moet de Europese Unie haar eigen beleid voeren en onmiddellijk stoppen met het financieren van organisaties die boycots tegen de staat Israël promoten.”


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: European Union still funding anti-Israel boycott – Despite claims EU is opposed to anti-Israel boycotts, Israel reveals that EU is still funding groups promoting BDS agenda against Israel” van 23 januari 2019 op d esite van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Rapport: De Europese Unie financiert nog steeds de boycot van Israël

 1. “Leiders” die de islam faciliteren en Israël willens wetens boycotten zouden per direct wegens hoogverraad uit hun comfortabele politieke zetels moeten worden gehaald ,en de gevangenis in gegooid moeten worden of eventueel naar Turkije worden verbannen !!!

  Like

 2. Minister Erdan die een eigen onderzoek startte omdat hij de EU beloftes & geloftes niet vertrouwde…….en terecht natuurlijk.

  Europa & Federika gepakt met de billen bloot!

  “Die rot Joden toch, ze laten ons niet onze eigen anti Israel politiek voeren. Dat is inmenging in binnenlands EU beleid en is verboden.”

  Horen we ze briezen? Natuurlijk niet officieel en altijd zéér beschaafd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.