Danon in VN: Iran stopt jaarlijks 7 miljard dollar in terreur in het M-O inclusief Palestijnse gebieden

Israël waarschuwde de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op dinsdag 22 januari dat Iran tegen de Joodse staat handelt vanuit de door de Palestijnen gecontroleerde gebieden van Judea en Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever.

De Israëlische ambassadeur Danny Danon vertelde de Veiligheidsraad dat Iran een nieuw front tegen Israël in Judea en Samaria heeft ingesteld; de Islamitische Republiek besteedt jaarlijks 7 miljard dollar aan haar terreurnetwerk in het Midden-Oosten, inclusief de middelen die zijn besteed aan de oprichting van het nieuwe front tegen de Joodse staat vanuit de gebieden van de Palestijnse Autoriteit, zei hij.

Op dinsdag hield de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een speciale zitting over de situatie in het Midden-Oosten, met de nadruk op de acties van Israël in de regio. Tijdens de bijeenkomst sprak Danon zich ook uit over de Iraanse raket die op de Golanhoogte vanuit Syrië was afgevuurd. “De obsessie van het Iraanse regime met Israël is niet voldoende bekend,” zei Danon.

Het kost veel geld. Zeven miljard dollar per jaar is gericht op de nooit eindigende pogingen om Israël te vernietigen … Volg het bloedige spoor van geld dat begint in Teheran en je komt aan bij de terreurstunnels in Libanon en Gaza en de wapenmagazijnen in Syrië.

Danon in de VN: 7 miljard Iraans bloedgeld

Iran’s financiële terreur netwerk in het M-O
Ambassadeur Danon toonde een kaart die de omvang van het financiële terreurnetwerk van Iran in het Midden-Oosten liet zien (kaartje onderaan), waaruit ook het plan van Iran in Judea en Samaria bleek.

“Met de hulp van Saleh Al-Arouri, Hamas’s plaatsvervangend politiek hoofd, en Saeed Izadi, het hoofd van de Palestijnse tak van de Iraanse Quds Force, probeert Iran Judea en Samaria in een vierde militair front tegen Israël te veranderen. Het stilzwijgen van de wereld stelt Iran in staat door te gaan met zijn operaties en agressie om de stabiliteit in het Midden-Oosten te ondermijnen,” aldus Danon.

De ambassadeur riep de Veiligheidsraad op om Hamas en Hezbollah te erkennen als terroristische organisaties en hen sancties op te leggen, eraan toevoegend dat “het verzwakken van deze terroristische organisaties de eerste stap is naar het ontmantelen van het epicentrum van terrorisme dat in Teheran ligt.”

Details van de Iraanse jaarlijkse begroting voor terrorisme in het Midden-Oosten, zoals gepresenteerd aan de leden van de Veiligheidsraad, zijn als volgt verdeeld:

– Syrië: $4 miljard
– Libanon (Hezbollah) – $1 miljard
– Irak (sjiitische milities) – honderden miljoenen dollars
– Jemen (Houthi strijdkrachten) – tientallen miljoenen dollars
– Gaza: Hamas: $50 miljoen; Palestijnse Islamitische Jihad/PIJ: $70 miljoen
Totaal: $7 miljard

Het financiële netwerk van Iran in het M-O


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Danon: Iran spends $7 billion a year on Middle East terror, incl. in West Bank” van 22 januari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Warns UN Security Council Iran Opening Front in Judea, Samaria” van 22 januari 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.