Israël’s badplaats Eilat is 6de beste plek om te bezoeken in 2019 volgens ‘New York Times’

Eilat is een must-visit voor toeristen in 2019, volgens The New York Times, die donderdag een ranglijst van 52 naar toe te gaan plaatsen in 2019 heeft vrijgegeven.

De krant schreef dat het koraalrif, met honderden soorten neonvissen, haaien en pijlstaartroggen, de belangrijkste attractie van de Rode Zee is, maar het is de opening van de nieuwe Ramon-luchthaven die de meest zuidelijke stad van Israël heeft geopend voor het grote publiek. Eilat is een ‘nieuw toegankelijk paradijs aan de Rode Zee‘, schreef de Times.

Met rechtstreekse vluchten vanaf Europese bestemmingen, waaronder München, Frankfurt, Praag en Londen, kunnen toeristen nu ingewikkelde reismogelijkheden zoals chartervluchten vanuit Tel Aviv of de lange rit door de Negev-woestijn omzeilen en direct in de Timna-vallei landen, zowat 20 minuten rijden van Eilat.

De luchthaven werd afgelopen juli ingehuldigd en zal in staat zijn om ongeveer vier miljoen binnenkomende toeristen te vervoeren. Puerto Rico voerde de top van de ranglijst aan van de NYT. Hampi, een klein dorp met een rijke culturele geschiedenis in India’s Karnataka-regio, werd tweede en Santa Barbara, CA, werd derde.

Ilan & Asaf Ramon Airport – Eilat is genoemd ter nagedachtenis van de eerste Israëlische astronaut Ilan Ramon, die omkwam in de ramp met de Space Shuttle in 2003, en zijn zoon Assaf Ramon die zes jaar later stierf toen zijn F-16 straaljager neerstortte.

In 1981 was Ilan Ramon de jongste piloot die deelnam aan het bombardement van de Iraakse kernreactor in Osirak (Operatie Opera) om te voorkomen dat Irak in staat zou zijn om atoomwapens aan te maken.

Hij werd in 1997 door de NASA geselecteerd om de eerste Israëliër te worden die in de ruimte vloog. Ilan Ramon slaagde erin op 16 januari 2003 voor zijn land geschiedenis te schrijven toen de Space Shuttle Columbia (STS-107) in de ruimte werd gelanceerd.

Maar bij de terugkeer van de shuttle naar de aarde op 1 februari 2003 liep het flink mis. De Columbiashuttle explodeerde en brak in stukken toen het in de dampkring weerkeerde. Ilan Ramon en zes andere bemanningsleden kwamen om het leven, zestien minuten voor het zou landen. Ilan was 48 jaar oud.Bronnen:

♦ naar een artikel van Uri Bollag “Eilat ranked sixth-best place to visit in 2019 by ‘New York Times’ van 10 januari 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.