Abbas’ Palestine TV waarschuwt: ‘Shoppen in een Joodse supermarkt in Jeruzalem is verraad’

Palestine TV, de officiële nationale omroep van de Palestijnse Autoriteit, heeft een beeld uitgezonden waarin shoppen in een nieuw winkelcentrum in Oost-Jeruzalem, gebouwd door de Israëlische supermarkt koning Rami Levy, gelijk staat met verraad.

De afbeelding (hierboven) bevat een affiche waarop een shoppende vrouw wordt afgebeeld die een winkelwagentje vasthoudt terwijl ze een spiegel passeert. Haar weerspiegeling toont hetzelfde winkelwagentje vol met schedels.

De opvallende gelijkenis van deze Palestijnse versie van “Kauft nicht bei Juden” (koop niet bij Joden) ten tijde van de nazi-boycot van Joodse handelszaken die begon op 1 april 1933 en uiteindelijk leidde tot de Endlösung, is niet toevallig.

Een verklaring bezweert de Palestijnse bevolking om niet te winkelen in het nieuwe winkelcentrum Atarot Mall, op de grens tussen het Arabische en Joodse Jeruzalem .. “Wees niet de partner van de bezetting in de Judaïsering van de stad“, zegt het, volgens Palestinian Media Watch, een organisatie die toezicht houdt op de Palestijnse pers. “Economische normalisatie is verraad.

PMW zei op de onderzijde van de affiche een oproep bevat van de Palestinian National and Islamic Forces (PNIF), een lokale groep Palestijnen activisten, om het winkelcentrum te boycotten. “Oproepen van de Nationale en Islamitische Strijdkrachten om dit complex te boycotten terwijl het de bezetting financiert en ernaar streeft om de stad te ver-Joodsen“, leest zegt het.

PA TV zond de afbeelding uit in een programma genaamd ‘Zaken van de Hoofdstad’ op 13 januari ’19, volgens PMW. De Atarot Mall, een project ter waarde van NIS 200 miljoen (ca. € 48 miljoen), opende zijn deuren voor het publiek op 8 januari jongstleden.

De supermarkt bevindt zich aan het noordelijke uiteinde van Jeruzalem, waar Palestijnse en Joodse wijken tegen elkaar aanschuren, binnen de uitgebreide gemeentelijke grenzen waar Israël sinds de oorlog van 1967 de soevereiniteit heeft opgeëist.

Plaatje hierboven: De gloednieuwe poepsjieke Atarot Supermarkt in Jeruzalem voorbij de Groene Lijn die meteen aankijkt tegen een boycot van de Palestijnse Autoriteit [beeldbron: Margolin Bros.]

Atarot grenst aan Beit Hanina, een grote Palestijnse wijk in Oost-Jeruzalem die wordt begrensd door een andere Palestijnse wijk, Shuafat, en de Joodse wijken Pisgat Ze’ev en Ramot. Vlakbij, maar buiten de stadsgrenzen ligt de Palestijnse stad Hizma en verschillende andere dorpen. Het duurde vijf jaar om het 25.000 vierkante meter grote winkelcentrum met zijn 13.000 vierkante meter commerciële ruimte te bouwen.

Rami Levy, de eigenaar van de Atarot Supermarkt, heeft gezegd dat hij “niet maalt om de nationaliteit van de mensen die hier winkelen of hier werken. Laten we het minder hebben over wie wie is. Laten we gewoon samen winkelen, elkaar dienen en elkaar respecteren,” zei hij in januari.

In een recente verklaring riep Fatah, de partij van de PA-president Mahmoud Abbas, de Palestijnen op om alle activiteiten van Rami Levy te boycotten. “Winkelen bij Rami Levy is verraad,” schreef Fatah-woordvoerder Osama Qawasma op Facebook op 8 januari. “Fatah roept het Palestijnse volk op om de koloniale kolonistenmarkten van Rami Levy volledig te boycotten. Winkelen of kopen of ruimte huren in hen vormt verraad aan het thuisland.

De winkelketen van Rami Levy exploiteert tientallen supermarkten in Israël en in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever). Qawasma voegde eraan toe dat “goederen inkopen bij van Rami Levy steunt de bezetting en de economie die wordt gebruikt om onze jeugd te doden, ons land in beslag te nemen, koloniën te bouwen en Jeruzalem te Judaiseren.

Plaatje hierboven: Supermarkt koning Rami Levy drinkt koffie in Atarot Mall, zijn nieuwe complex aan de rand van het Arabische en Joodse Jeruzalem [beeldbron: Jessica Steinberg/Times of Israel]


Bronnen:

♦ naar een artikelAbbas’s Palestine TV airs image equating shopping at Jerusalem mall with treason” van 19 januari 2019 en een artikelRami Levy to open new Jerusalem mall Tuesday, serving Israelis and Palestinians” van 6 januari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA: Peacebuilding “is treason”!” van 18 januari 2019 op de site van Palestinian Media Watch

♦ een artikel op deze blogEen nieuwe Palestijnse ‘catastrofe’: Israëlische supermarkt in Oost-Jeruzalem stelt Arabieren tewerk” van 12 januari 2019

3 gedachtes over “Abbas’ Palestine TV waarschuwt: ‘Shoppen in een Joodse supermarkt in Jeruzalem is verraad’

  1. De “pally’s” beseffen blijkbaar niet dat de Judaisering van Jerusalem al ten tijde van Koning David begonnen is – zo’n 3000 jaar geleden ! door de pallybelastingen kunnen de Arabische winkels niet meer concurreren met dit poepsjiek maar spotgoedkoop winkelcentrum ! lekker puh !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.