Zweedse christen kerken financieren haatonderwijs in scholen in de Palestijnse gebieden

Kerken in Zweden hebben al verschillende jaren gekozen om grote bedragen aan ingezamelde aalmoezen en collecties in de kerken te doneren aan particuliere scholen in de gebieden die worden bestuurd door de Palestijnse Autoriteit (PA).

De voormalige staatskerk, de Kerk van Zweden, heeft geld ingezameld voor de school van de Zweedse Jerusalem Association, de Zweedse school van Good Shepherd in Bethlehem, terwijl vrije kerken zoals de Zweedse liefdadigheidsinstelling Världens Schuur, de stichting Läkarmissionen en het Zweedse consulaat-generaal in Jeruzalem geld hebben ingezameld en gedoneerd aan de scholen van de Swedish International Relief Association (SIRA) in Bethlehem en Jericho.

Samen hebben ze jaarlijks miljoenen Zweedse kronen geschonken aan Palestijnse Arabische scholen die schoolboeken gebruiken om geweld te verheerlijken en antisemitisme te verspreiden.

Op de website van de Swedish Jerusalem Association worden de argumenten voor de ondersteuning van de activiteiten van de vereniging gepresenteerd. Een van de genoemde argumenten is “de toekomst van de vrede“. De Zweedse vereniging gebruikt haar school in Bethlehem als een voorbeeld van ‘de toekomst van de vrede’. Op de school “leren christenen en moslims samenwerken voor de toekomst van het land“, schrijft de vereniging.

Onderwijs en de toekomst van vrede zijn belangrijke redenen om te steunen. Maar er is geen onderwijs voor vrede voor de studenten van de Palestijnse Autoriteit, noch hetzij op de school van de Zweedse Jerusalem Association noch op de SIRA-scholen. Integendeel, de kinderen op de Zweeds-gefinancierde scholen leren een geweldbevorderende boodschap. En Israël bestaat niet eens op de kaarten van deze scholen.

De niet-politieke, onafhankelijke denktank Perspektiv på Israel (Perspectief op Israël) die ik vertegenwoordig, heeft onlangs enkele van de schoolboeken onderzocht. We hebben een kijkje genomen naar foto’s en video’s van de Palestijnse scholen die financiering ontvangen van de kerk van Zweden en andere kerken en liefdadigheidsorganisaties.

In het fotomateriaal van de eigen Facebook-pagina’s van de scholen hebben we de nieuwste tekstboeken van de Palestijnse Autoriteit kunnen identificeren, omdat deze beschikbaar zijn op de website van de Palestijnse Autoriteit. We hebben ze vertaald en geanalyseerd.  Het blijkt dat de inhoud van deze boeken geweld en antisemitisme bevordert. De handboeken zijn verplicht in alle Palestijnse scholen, inclusief privé-scholen, in de Palestijnse Autoriteit gebieden volgens de wet van de Palestijnse Autoriteit.

Er zijn teksten in de leerboeken van de derde graad en hoger, waarin de studenten worden aangemoedigd om hun bloed op te offeren en ‘buitenlanders’ te vernietigen. In de schoolboeken wordt de studenten ook verteld om geweldbevorderende poëzie te zingen en te onthouden.

Dalal Al-Mughrabi, een vrouwelijke Palestijnse zelfmoordterroristE en terroristE, wordt in het tekstboek ‘The Arabic Language’, deel 2 voor Grade 5, in poëtische termen beschreven. In het tekstboek wordt Al-Mughrabi geprezen om haar terroristische daad in 1978, in waarvan 13 Israëlische kinderen werden vermoord. In totaal verloren 38 burgers hun leven toen de terroristE zichzelf opblies in een bus.

Joden worden geassocieerd met leugens en fraude in antisemitische teksten in het leerboek Islamitische opvoeding voor de 12de klas. Jihad, ‘heilige oorlog’, maakt ook deel uit van het curriculum. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de geweldbevorderende en antisemitische inhoud van de studieboeken.

Er zal geen vrede zijn in de Palestijnse scholen in de PA-gebieden, zolang haat en geweld in de schoolboeken aanwezig zijn. Ik vraag de betrokken Zweedse kerken en organisaties daarom geld te verzamelen voor de Palestijnse scholen, aandacht te schenken aan het bewijsmateriaal waaruit blijkt dat geweldbevorderend extremisme en antisemitisme worden onderwezen in de scholen waar de Zweedse kerken en organisaties bij betrokken zijn.

In feite kunnen de Kerk van Zweden en de andere kerken en verenigingen die geld aan de scholen hebben geschonken de Palestijnse Arabische studenten helpen te worden bevrijd van de geweldbevorderende en antisemitische propaganda waaraan ze in hun studieboeken worden blootgesteld, door eisen te stellen aan de Palestijnse Autoriteit om het antisemitische oorlogscurriculum te beëindigen. Als de eisen niet worden opgevolgd door de Palestijnse Autoriteit, is het tijd om actie te ondernemen en de steun te annuleren voor de PA-scholen die geweld en terreur verheerlijken.

Ik vind dat kinderen moeten worden beschermd tegen geweldbevorderende boodschappen. Wat er gebeurt als kinderen worden blootgesteld aan propaganda tegen geweld, is een ernstige vorm van mentaal kindermisbruik. En de Palestijnse kinderen zijn jarenlang blootgesteld aan deze misdaad op de scholen die Zweedse hulp hebben ontvangen. De gevolgen zijn aanhoudende Palestijnse terreur en lijden aan beide zijden van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De Palestijnse studieboeken zullen in de toekomst een kernthema worden voor de Zweedse christelijke kerken.


Zweden was in 2017 in de Europese Unie na Duitsland en G-B, de derde grootste donor van de UNRWA, met een bedrag van ca. 62 miljoen dollar per 31 december 2017. Zweden erkende in oktober 2014 de soevereiniteit van Palestina. “Vandaag neemt de regering het besluit om de staat Palestina te erkennen“, zei Margot Wallström in een verklaring die destijds  in de krant Dagens Nyheter werd gepubliceerd. Zweden was daarmee de eerste EU-lidstaat in West-Europa die dat deed.

walstromPlaatje hierboven: Stockholm, 10 februari 2015. Margot Wallström  (L) van de linkse Zweedse Sociaal Demokraten (SAP) en Mahmoud Abbas tijdens de inhuldiging van de eerste Palestijnse ambassade in Europa, met name in Zweden. Enkele maanden eerder, 30 oktober 2014, had Zweden als eerste EU-land ‘Palestina’ erkend. [beeldbron: RT]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tobias Petersson “Swedish Churches support the PA war curriculum” van 13 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelRecognition Of Palestine Supported By The Church Of Sweden” van 16 oktober 2014 op de site van The Christian Mail

♦ naar een artikelSweden officially recognises state of Palestine – Sweden becomes first EU member in western Europe to make move, saying ‘we hope this will show the way for others’” van 30 oktober 2014 op de site van The Guardian

6 gedachtes over “Zweedse christen kerken financieren haatonderwijs in scholen in de Palestijnse gebieden

 1. Ik kots gewoon van zulke mensen. Zeker van mensen zoals dit wijf Margot Wallström. Ik zie in hen een extreme vorm van puur slechtheid. Anders kan ik het niet noemen. Dat ze Joden haten? OK! Dan doen ze dat maar. Er zijn zo veel mensen die Joden haten. De Joden zijn gewend gehaat te worden . Maar zij gedragen zich daarvoor niet als de psychopatische beestachtige vrienden van de Zweedse kerk. Zij gaan geen willekeurige mensen omver rijden, aan hun mes rijgen of terreuraanslagen plegen om zoveel mogelijk potentiele haters, inclusief kinderen en baby’s te vermoorden. Dat doen de “stakkers” van de politiek-correcte Zweden heel graag. De “stakkers” kunnen van moordpartijen niet genoeg krijgen. Ook niet van terreuraanslagen en moordpartijen in Zweden zelf. De vraag is hoe kan dat nou dat de Zweden nog steeds hun zuurverdiende kronen aan dit kerkelijk vullis doneren? Zo iets is nog nooit eerder in de geschiedenis gebeurt. Ik bedoel geld overhandigen aan vijanden zonder dwang. Men kan dat vergelijken met de mensen uit het Bildt (een gebied in Noord West Friesland) van wie de voorouders, ruim 500 jaar geleden de Zuid Hollandse eilanden en de omgeving van Dordrecht moesten verlaten. Ze stonden voor de keuze: dijken in Friesland bouwen, of door de Spaanse Inquisitie te worden doodgemarteld en de brandstapel . Nu zou iemand naar de kerkgangers in de Bildtse dorpen komen, en zeggen: Oh! Het gaat zo slecht met de Spaanse Inquisitie! Ze zijn zielig en hebben geen geld meer voor de autodafe (de brandstapel ritueel). Wij vragen uw gulle donatie om deze mensen te helpen. Alle kleine beetjes helpen.

  Like

 2. Met alle respect voor goed bedoelende Zweden vind ik al die bemoeienissen van de kerk niet juist. Overigens vaker niet. In Nederland werden jarenlang door de kerk middelen verzameld voor zigeunerfamilie’s in Oost-Europa. Toevallig maakte ik kennis met mensen die jarenlang met bussen spullen brachten. De dorpsbewoners werden steeds minder tevreden en kwamen met steeds meer eisen.
  In feite verbetert de situatie niet, want de stimulans om de situatie te veranderen ontbreekt.

  Like

 3. Mensen die na de Tweede Wereldoorlog zijn geboren, vragen zich altijd af: hoe kon dat gebeuren dat een land als Duitsland van een hoog geciviliseerd land in een monster kon veranderen. Ligt dat aan de mentaliteit van de Duitsers? Zijn ze een bijzonder volk met pathologische neigingen? Na het lezen van dit artikel is deze vraag overbodig. Ieder volk kan in een bepaalde tijdstop aan een verstandverbijstering lijden en overal kunnen, uit het niets, kampen zoals Treblinka of Sobibor ontstaan. De Zweedse kerk en het Zweedse volk lijden aan ernstige vorm van verstandverbijstering. Waren de Zweden nog een normaal volk met een logische denkwijze, zouden ze geen cent geven aan de Palestijnen; een volk van “Natural Born Parasieten” die gewend is om te teren op andermans portemonnee en niets voor zichzelf doet. Hoe halen de Zweden het in hun hoofd een volk te financieren die: a) de rechten schendt van vrouwen en meisjes. Moslim vrouwen en meisjes zijn in de Palestijnse gebieden vogel vrij verklaard. Ze worden door hun familieleden bij de kleinste verdenking om zeep geholpen. b)de PA en Gaza worden geleid door tot de bot corrupte leiders en mensenrechten worden daar net zo geschonden als in de laagste Afrikaanse landen. c) Christenen leven in de PA en Gaza onder non stop levensgevaar. De moslims gebruiken iedere mogelijkheid de Christenen te discrimineren en als het eenmaal kan, te vermoorden. d) de oorlog tussen de Israëliërs en de Palestijnen heeft niets met politiek te maken, maar met religie. De moslims hebben van hun El Chapo, Signor Allah, de religieuze opdracht gekregen Joden, Christenen, Atheïsten Boeddhisten enz. te vermoorden. Dat geldt voor iedereen die deze onsterfelijke stinker niet wil accepteren . De Joden verdedigen zichzelf tegen deze beesten, maar wie verdedigt de Christenen? Maar het blijkt dat de Zweedse kerk heeft last van zwaar verstand verbijstering. Zij ziet hoe de Palestijnen en andere Arabieren zich in Zweden gedragen: de no-go Zones, de aanvallen op Zweedse autochtonen, de verkrachtingen van vrouwen en kinderen, terrorisme enz. Toch spreekt men in deze kringen over de “toekomst van de vrede”. Welke vrede? De Palestijnen zeggen expliciet dat ze geen vrede met niet moslims willen hebben; niet in Israël en ook niet in Zweden. En toch doneren de Zweedse Kuffars geld aan hen eigen vijanden.

  Geliked door 2 people

 4. De dame kijkt in ieder geval heel blij op de foto. Verder typisch Zweeds. Zal de lezers hier niet verrassen. Ze bedoelen het ongetwijfeld over het algemeen wel goed, neem ik maar aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.