PA gebruikt Tempelberg als platform om Palestijnen op te ruien tot haat en geweld tegen Joden

Plaatje hierboven: Palestijnse media berichtten hysterisch hoe “honderden Zionisten de Al Aqsa moskee ‘bestormden’ en de Haram Al Sharif (Tempelberg) vervuilden en onteerden met hun aanwezigheid.” Uiteraard liep het allemaal zo’n vaart niet. Een paar dozijn Joodse Israëliërs bezochten op 23 oktober 2016 onder bescheiden politiebewaking het complex op de Tempelberg naar aanleiding van de Joodse Soekot (aka het Loofhuttenfeest) [beeldbron: Israel News]

Palestijnen blijven de Tempelberg, in het Arabisch bekend als de Haram al-Sharif, in Jeruzalem, gebruiken als een platform voor opruiing tegen Israël in het algemeen en Joden in het bijzonder. Deze ophitsing, die begon nadat Joodse toeristen toestemming kregen om hun bezoeken aan de heilige plaats in 2014 te hervatten, heeft sindsdien verschillende vormen aangenomen. De Joodse bezoeken aan de heilige plaats waren gedurende verschillende jaren opgeschort tijdens de Tweede Intifada-opstand, die uitbrak in september 2000.

Sinds 2014 voert het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit, waaronder president Mahmoud Abbas, een ongekende golf van aansporing tot haat en geweld tegen Israël en de Joden om protest te betuigen tegen bezoeken aan de Tempelberg. In 2015 kondigde Abbas aan dat de Palestijnen “die Joden met hun smerige voeten niet zullen toestaan ​​om onze Al-Aqsa-moskee te verontreinigen.”

Hij ging verder met het prijzen van Palestijnen die klaar waren om hun leven op te offeren om te voorkomen dat Joden de heilige plaats zouden bezoeken : “We zegenen elke druppel bloed die is gemorst voor Allah en Jeruzalem. Elke martelaar (Shahid) zal het Paradijs bereiken en iedereen die gewond is, zal door Allah worden beloond.”

Abbas, zijn hoge ambtenaren en mediakanalen liegen sindsdien tegen hun volk en de rest van de wereld door te beweren dat “extremistische Joodse kolonisten met geweld en gewelddadig de Al-Aqsa-moskee binnenvielen.” Uiteraard is geen Joodse extremist of kolonist “‘binnengevallen” in elke moskee op de Tempelberg, zeker niet de Al-Aqsa moskee. De meeste bezoekers zijn religieuze Joden. De Palestijnen bestempelen echter regelmatig alle religieuze Joden als ‘extremisten’ of ‘kolonisten’. Het lijkt hun manier te zijn om Joden te stereotypiseren als agressors, kolonialisten en extremisten.

De Joodse bezoeken aan de Tempelberg worden uitgevoerd in coördinatie met de Israëlische politie en bestaan ​​uit een korte rondleiding door de Tempelberg. De Joodse bezoekers komen niet in de Al-Aqsa-moskee of de nabijgelegen Rotskoepel. Toch heeft dit verbod Abbas en de Palestijnse leiders niet tegengehouden om om een loopje met de feiten te nemen om de leugen te blijven verspreiden dat Joden de twee moskeeën “bestormen”. Wat gevaarlijk is aan de Palestijnse leugens en opruiing is dat veel Palestijnen ze lijken te geloven. De Joodse bezoekers worden vaak begroet door boze Palestijnse aanbidders die hen en hun politiebegeleiders belasteren en beschimpen.

Andere vormen van Palestijnse ophitsing tegen Israël en Joden op de Tempelberg omvatten wekelijkse preken geleverd door vooraanstaande islamitische figuren. Vrijwel elke vrijdag bestijdt een of andere belangrijke islamitische geestelijke het podium om opruiende preken af ​​te steken tegen Israël en de Joden. Een van deze geestelijken is sjeik Ekrima Sabri, de voormalige Palestijnse moefti van Jeruzalem, die vorige week zijn volgelingen vertelde dat Jeruzalem nooit een Joodse stad zal worden. Sabri en andere senior geestelijken hebben ook het podium gebruikt om de Palestijnen te waarschuwen tegen de verkoop van hun eigendommen aan de Joden.

Deze Palestijnse ophitsing en cynische uitbuiting van een heilige plek om leugens en bloedschandalen te verspreiden en Joden in sterotypische antisemitische uitdrukkingen te beschrijven, wordt nauwelijks opgemerkt door de reguliere media in het Westen. Als Israël een Palestijn zou stoppen om vanwege zijn kleding een heilige plaats binnen te gaan, dan zouden de buitenlandse journalisten in Jeruzalem en Tel Aviv naar de scène zijn gegaan om de man te interviewen en de wereld te vertellen dat Israël de vrijheid van aanbidding schendt.

Dit is nog een ander voorbeeld van hoe de media de Palestijnen een vrijgeleide geven en hen in staat stellen hun wrede opruiing tegen Israël voort te zetten. De volgende keer dat een Palestijn een mes pakt en naar buiten gaat om een ​​Jood te steken, kunnen buitenlandse journalisten eens goed nadenken over de laatste keer dat ze verzuimden verslag uit te brengen over de Palestijnse leiders, in het bijzonder over hun systematisch opruien tot haat en geweld.

rotskoepel-1890Ingekleurde foto anno 1890 van de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem. KLIK op het plaatje voor groot beeld: 1600 px x 1500 px

Interessant plaatje van de Rotskoepel, dat volgens de Palestijnen het 3de grootste heiligdom is in de Islam. Dat is het natuurlijk niet altijd geweest. Te zien aan de erbarmelijke staat waarin de Rotskoepel verkeerde lang voordat Israël een onafhankelijke Joodse staat werd.

Het hele zogenaamde ‘heiligdom’ oogt hier wel bijzonder bouwvallig. Overal tiert het onkruid welig, groen overwoekert letterlijk alles, de verf bladert af, het regent overal binnen in de Rotskoepel, de fontein op de voorgrond staat droog en er zijn overal stukken uit gebroken.

De waarheid is dat tot aan 1967 geen enkele moslim in in het Midden-Oosten en in de rest van de wereld omkeek naar ‘zijn’ Rotskoepel. Zoveel is wel duidelijk. Moest het IDF in 1967 een bom op die vervallen barak hebben gegooid, er zou geen haan naar gekraaid hebben. Maar dat nù doen, meer dan 50 jaar later, zou ons ongetwijfeld rechtstreeks naar een Derde Wereldoorlog leiden.

De mythe – lees: het grote bedrog – van de “heiligheid” van de Rotskoepel (géén moskee!) zal pas geboren worden nà de Zesdaagse Oorlog van juni 1967, toen Israël Jeruzalem heroverde op de moslimwereld. Opeens werd die vervallen barak een “heilig” symbool – niét van de Islam, da’s louter bedrog (taqiyya) – maar van het verzet en de strijd van de Palestijnen tegen Israël.

De Rotskoepel staat tegenwoordig symbool voor hun obsessie om ‘Palestina’ te bevrijden van de “Zionistische bezetter” in combinatie met hun neurotische genocidale moordzucht om alle Joden in de Middellandse Zee te drijven; From the River to the Sea, Palestine will be Free... Judenrein dus,  weet u nog.. 😦

Een ander plaatje uit dezelfde periode vanuit een andere hoek
dome4


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Bassam TawilPalestinians’ Anti-Semitic Stereotyping of Jews” van 19 januari 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikel van Charles Bybelezer “The Temple Mount: Where Holiness Meets Violence” van 16 juli 2017 op de site van The Media Line