Hamas start uitzendingen over Israël, met een beetje hulp van Hezbollah

Al-Aqsa-radio, het in Gaza gebaseerde station van de terreurgroep Hamas, is naar verluidt begonnen met uitzenden in Israël via een krachtige zendmast die is opgezet langs de Israëlisch-Libanese grens. De toren werd gebouwd in samenwerking met de door Iran gesteunde Libanese terreurgroep Hezbollah, vertelde een Israëlisch satellietbeeldbedrijf. Het ligt tegenover de grens van het Israëlische dorp Zar’it, in de buurt van de Libanese dorpen Marwahin en Ramyeh.

Nissan Cohen, CEO van Sat View, vertelde Army Radio op zondag dat “drie mediakanalen zich tot ons richten en zeiden dat er iets [hun uitzendingen] verstoorde op frequentie 101.6 [FM]. Dus gingen we kijken. We volgden [de uitzendingen] naar het noorden, kwamen bij de Libanese grens en beseften dat het daar vandaan komt.”

De toren bij Marwahin stuurde een “zeer, zeer krachtig” signaal, zei Cohen. Volgens het rapport werd het signaal ontvangen door radioluisteraars tot ver in het zuiden van Tel Aviv.

Het rapport kwam toen de IDF zondag aankondigde dat de poging om de grensoverschrijdende tunnels van Hezbollah te vinden en te vernietigen, ten einde liep, na de ontdekking van een andere dergelijke ondergrondse passage in het weekend vlak bij de ontdekte locatie van de zendmast, nabij het dorp Ramyeh.

Op 4 december ’18 lanceerde de IDF operatie Northern Shield om tunnels te vinden die naar verluidt door de door Iran gesteunde terroristische groep Hezbollah in het noorden van Israël in steden in Zuid-Libanon was gegraven. Het leger bevestigde minstens de vondst van zes tunnels tijdens de een maand durende operatie. Een functionaris van het IDF zei dat het leger ook opmerkte dat Hezbollah sinds de start van Operatie Northern Shield gestopt was met graven langs de noordgrens in de afgelopen maand.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas starts broadcasting into Israel, with a little help from Hezbollah” van 13 januari 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.